Un medic vâlcean a murit după ce a aflat că va merge la închisoare pentru tentativă de omor

Publicat: 24/01/2019 | 12:45

Doctorul Constantin Ploscaru, din Râmnicu Vâlcea, care a primit, miercuri, o condamnare definitivă la închisoare cu executare, pentru tentativă de omor, a fost găsit mort în propria locuință. Potrivit primelor informații, medicul ar fi suferit un infarct care i-a fost fatal. (CITEȘTE ȘI: MEDIC CONCEDIAT, DUPĂ MAI MULTE SCANDALURI ÎN SPITALUL JUDEȚEAN CRAIOVA)

Medicul vâlcean Constantin Ploscaru a fost condamnat miercuri la trei ani și patru luni de detenție pentru tentativă de omor. După ce și-a aflat sentința, Constantin Ploscaru a plecat de la locuința lui din Râmnicu Vâlcea la casa de la țară, din Dângești, comuna Berislăvești, unde a și făcut infarct.

Ce s-a petrecut în sala de operații

În luna ianuarie a anului 2016, între medicii vâlceni Constantin Ploscaru şi Emil Bărbulescu s-a petrecut un incident, în sala de operaţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea.

Chirurgul Constantin Ploscaru avea 67 de ani. În 2017 a fost condamnat de Tribunalul Argeş la cinci ani şi șase luni de închisoare cu executare. Curtea de Apel Piteşti i-a redus pedeapsa, păstrând însă condamnarea cu executare.

„ Între Constantin Ploscaru şi persoana vătămată B.E. (ambii medici chirurgi în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea) a avut loc un conflict spontan în blocul operator – chirurgie, moment în care inculpatul Ploscaru Constantin, având în mână un bisturiu, i-a produs victimei o plagă în regiunea cervicală antero-laterală stânga, cauzându-i secţiunea muşchiului sterno-cleido-mastoidian şi leziune jugulară externă”, au arătat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, la vremea respectivă.

În urma agresiunii, chirurgul rănit a fost supus unei intervenţii de urgenţă, iar leziunile suferite au necesitat 16-18 zile de îngrijiri pentru vindecare. (DETALII AICI)

Citește și...