Un microbuz cu opt pasageri s-a ciocnit cu un TIR pe DN 72, lângă Parcul Industrial Vest Prahova. Trei oameni au fost răniți grav

Autor: Maya Radu
Publicat: 12/07/2019 | 19:33
Un accident grav s-a petrecut, vineri după-amiază, în apropiere de Parcul Industrial Vest Prahova. Au fost clipe de groază pentru călătorii dintr-un microbuz, care a intrat în coliziune cu un tir. (VEZI ȘI: Grav accident în Alba! Patru persoane rănite, între care o femeie însărcinată)
Accidentul a avut loc pe DN72, în județul Prahova, în apropierea unui parc industrial. Un microbuz cu opt pasageri a fost lovit de un TIR. Din primele informații, se pare că a fost vorba despre neacordare de prioritate de către șoferul microbuzului. Impactul a fost violent. Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.
La fața locului au intervenit pompierii, mai multe ambulanțe și echipaje SMURD. Trei dintre victime au fost rănite grav și au fost preluate de ambulanțe și transportate la spital. Alte trei persoane au leziuni mai ușoare. În total, în accident au fost implicate 10 persoane.
Din primele verificări se pare că microbuzul ar fi ieșit din incinta parcului industrial și a intenționat să efectueze o manevră de viraj stânga către Ploiești, moment în care a fost lovit, din lateral, de TIR-ul care se deplasa regulamentar, pe direcția Ploiești către Târgoviște.
Poliția a deschis dosar pentru vătămare corporală din culpă și face cercetări. Agenții rutieri dirijează în prezent traficul în zonă. (CITEȘTE AICI: Accident între un autobuz și un microbuz pe platforma Aeroportului Henri Coandă)

Aglomerație pe DN1 Ploiești-Brașov

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) informează, vineri seară, că se circulă în condiţii de aglomeraţie pe DN 1 Ploieşti – Braşov, în zona staţiunilor montane. S-a format coloană de autovehicule pe sensul către Braşov de la km 105 până la km 107  (intrare Comarnic), de la km 126 până la km 130 intrare Bușteni, iar pe sensul de mers către București, de la limita cu județul Braşov, până la intrarea în Buşteni. Se acționează în dispozitiv pentru fluență, precizează polițiștii. „Recomandăm şoferilor să ruleze cu prudenţă şi să respecte indicaţiile polițiștilor rutieri”, transmit responsabilii din IGPR.
Citește și...