Un nou record de cazuri COVID-19 în SUA! Zeci de mii de oameni se îmbolnăvesc zilnic

Publicat: 12/07/2020 | 11:54
Un nou record de cazuri COVID-19 în SUA! Zeci de mii de oameni se îmbolnăvesc zilnic

Situația scapă de sub control în Statele Unite ale Americii. Țara a stabilit un nou record în ceea ce privește numărul de infectați cu noul coronavirus. Vineri au fost raportate peste 60.000 de cazuri.

Cele mai noi date ale Universității Hopkins arată că peste 66.000 de oameni s-au îmbolnăvit de COVID-19 în ultimele 24 de ore, în SUA.

Florida, unul dintre statele cu cea mai mare creştere în cazuri COVID-19, a raportat peste 10.000 de noi cazuri şi 93 de noi decese în 24 de ore. Cu toate acestea, staţiunile Disney din acest stat încep să se redeschidă.

Georgia, cel de-al doilea focar, şi-a doborât recordul, cu peste 4.000 de noi cazuri. Mai mult, începe să apară o dispută între primarul democrat al principalului oraş al statului, Atlanta, care încearcă să amâne măsurile de redeschidere, şi guvernatorul statului, un republican, care se opune.

Primarul Keisha Lance Bottoms a atras atenţia asupra unei creşteri „alarmante” a numărului de noi cazuri.

Urcă și numărul deceselor COVID în SUA

Casa Albă nu se agită și minimalizează gravitatea noilor focare apărute în diferite state. De asemenea, insistă, în ciuda dovezilor, că înmulţirea cazurilor se datorează exclusiv numărului mai mare al testelor şi se concentrează pe rata deceselor.

Însă și aici lucrurile sunt îngrijorătoare.Deşi datele privind decesele au fost în scădere semnificativă, ele încep să urce din nou.

Președintele american Donald Trump a declarat că dacă nu ar fi existat zidul său la granița cu Mexic, SUA ar fi fost „inundate” de cazuri de COVID-19.

128.000 de cazuri raportate în 48 de ore

În ultimele două zile au fost raportate 128.000 de cazuri COVID-19 în SUA. Cu trei zile în urmă fiind semnalate aproximativ 65.000 de noi infectări, un nou record stabilit în Statele Unite.

De la începutul pandemiei, peste 3,18 milioane de cazuri au fost depistate pozitiv pe teritoriul american, dar numărul persoanelor care au contactat boala este probabil cu mult mai mare, din cauza dificultăţilor de acces la teste întâmpinate în SUA în martie şi aprilie.

Circa 774 de persoane au murit din cauza COVID-19 în ultimele în urmă cu o zi şi epidemia a făcut în total 133.969 de victime în ţară, de departe cea mai afectată din lume în valoare absolută.