Un tânăr din Iaşi a fugit din spital în momentul în care a aflat diagnosticul! Medicii nu l-au putut opri

Publicat: 14/11/2017 | 13:06

Un tânăr de 30 de ani, M.P., a mers la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului "Sf. Spiridon" din Iaşi alături de un prieten, informează BZI.

Tânărul se simţea rău şi a cerut ajutorul medicilor, însă atunci când medicii i-au spus diagnosticul, intoxicaţie acută cu cocaină, acesta a fugit din spital. Înainte de a părăsi unitatea medicală, el le-a cerut medicilor să-i scoată perfuzia.

„Pacientul este un consumator de droguri. El a venit la spital pentru că i s-a făcut rău în urma consumului de cocaină. La internare era agitat, confuz. I s-a administrat tratament perfuzabil cu glucoză şi vitamine şi când i-am spus că este intoxicat cu cocaină a solicitat să-i scoatem perfuzia şi a fugit. Este prima dată când ajunge la urgenţe. Sunt mulţi tineri consumatori de droguri, în special etnobotanice, care vin la spital atunci când li se face rău. Unii dintre ei au prezentări repetate la UPU. Consumatorii de cocaină şi heroină sunt puţini. Mă refer la cei care ajung la spital. Numărul consumatorilor de droguri poate fi mult mai mare, dar noi avem o situaţie doar a celor care ajung la spital. Anual, în UPU ajung câteva zeci de pacienţi intoxicaţi cu droguri sau sevraj. Dintre aceştia, maximum 12 dintre ei sunt consumatori de cocaină şi heroină. Nu putem spune că se înregistrează mai multe cazuri de când a început şcoala sau anul universitar. La noi ajung doar cei care au o stare de rău general”, a declarat pentru bzi.ro prof. dr. Diana Cimpoeşu, şefa UPU-SMURD de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iaşi.

 

Recomandarea CIAO.RO