Un TIR cu bere s-a răsturnat pe Autostrada București-Pitești. Toată încărcătura s-a împrăștiat pe șosea

Autor: Maya Radu
Publicat: 17/05/2019 | 13:21

Ghinion teribil pentru un șofer de TIR, care a pierdut, vineri, întreaga încărcătură pe autostradă. Mastodontul, plin cu bere, a intrat în balans și s-a răsturnat pe A1 București-Pitești. (CITEȘTE ȘI: UN TIR CU BERE S-A RĂSTURNAT PE DN 72, ÎN COMUNA I.L. CARAGIALE, DIN DÂMBOVIȚA. SĂTENII AU SĂRIT IMEDIAT SĂ SE „APROVIZIONEZE”)

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, pe sensul către Piteşti al Autostrăzii A1 Bucureşti – Piteşti, la kilometrul 80, în zona localităţii Petreşti, din Dâmboviţa, autotrenul încărcat cu navete de bere s-a răsturnat pe carosabil.

O parte din roțile TIR-ului au zburat pe șosea

Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu victime, dar circulaţia s-a desfășurat doar pe banda numărul doi, după ce lăzile cu bere au ajuns pe carosabil și s-au făcut praf. La fața locului au intervenit pompierii și polițiștii.

Deocamdată nu se știu cauzele producerii incidentului, cert este că impactul a fost puternic, iar o parte din roțile autotrenului au zburat pe șosea.

Situația traficului

Astăzi, 17 mai 2019, în intervalul orar 07:00 – 19:00, circulația rutieră pe DN7 Găești – Pitești va fi întreruptă la kilometrul 94+310 metri, în zona orașului Topoloveni, judeţul Argeș, pentru a se permite realizarea unor lucrări asupra unui pod, informează INFOTRAFIC. Traficul va fi deviat pe ruta ocolitoare: DN7 Leordeni – DJ 703B – Căteasca – DJ 702G – Coșeri – DC 105 – Topoloveni.

În judeţul Ialomiţa, pe DN 2, între localităţile Moviliţa şi Coşereni, se efectuează în această perioadă lucrări la partea carosabilă (decopertare şi asfaltare), pe ambele sensuri de mers, traficul desfăţurându-se alternativ, prin piloţi de trafic.

În judeţul Mehedinţi, până în data de 30.05.2019, pe DN 6 Drobeta Turnu Severin – Orșova, la kilometrul 358+268 (viaductul Tarovăț), kilometrul 358+518 (viaductul Jupalnic) și kilometrul 362+664( viaductul Valea lui Stan), se vor executa lucrări de asfaltare. Traficul se va desfăşura dirijat, prin intermediul piloților de trafic şi a indicatoarelor rutiere.

Pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, la kilometrul 36, pe podul peste râul Argeş, în zona localităţii Căscioarele, judeţul Giurgiu, din cauza lucrărilor de reparaţii la sistemul rutier, care se vor derula până la sfârşitul lunii august, traficul este deviat de pe calea 2 (sensul de mers către Bucureşti) pe calea 1 (sensul către Piteşti), unde se desfăşoară dirijat, pe câte o bandă, în ambele sensuri.

Circulație deviată pe A2

Şi pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa circulaţia rutieră este deviată, de pe calea 1 (Bucureşti – Constanţa) pe calea 2 (Constanţa – Bucureşti), pe tronsonul kilometric 74+350 – 84+100 de metri, între localităţile Dor Mărunt şi Dragoş Vodă, judeţul Călăraşi, unde se desfăşoară dirijat, pe câte o bandă, în ambele sensuri. Devierea va fi valabilă până la jumătatea lunii iunie, fiind impusă pentru efectuarea de reparaţii la sistemul rutier.

Până la data de 24.05.2019, circulaţia rutieră este închisă pe ambele sensuri, pe pasajul CF amplasat pe DJ 668D la km 0+643m (linie CF 116, kilometrul 116+717), în localitatea Tâmpa, judeţul Hunedoara, în vederea executării lucrărilor de înlocuire a şinelor, de reparaţii a dalelor de pasaj prefabricate şi de refacere a substratului. Din această cauză, devierea circulaţiei rutiere se realizează pentru relaţia Tâmpa – Băcia pe DN 7 – nod rutier Simeria Veche – DN 66 – DJ 668 D – Băcia – Tâmpa, cu întoarcere pe acelaşi traseu sau pe DC 122.

Citește și...