VIDEO. Un vasluian a filmat un polițist care a parcat pe un loc destinat persoanelor cu handicap. Ce a urmat întrece orice imaginație

Publicat: 12/04/2018 | 13:18
Magistrații de la Judecătoria Vaslui i-au dat câștig de cauză unui polițist care l-a dat în judecată, în urmă cu doi ani, pe un vasluian care l-a filmat după ce parcase pe un loc rezervat persoanelor cu dizabilități și a postat imaginile pe internet.
Alfred Agrișan l-a filmat pe polițistul Dragoș Macovei în aprilie 2016 – în timp ce acesta își parcase mașina pe un loc destinat persoanelor cu handicap – și a postat imaginile pe pagina de Facebook „Ai parcat ca un Bou Vaslui”.
„După ce i s-a atras atenţia că a parcat pe un loc destinat persoanelor cu dizabilităţi cu replica (slogan internaţional) «Dacă le-aţi luat locul, luaţi-le şi handicapul», aceasta este reacţia unui vasluian «cu bun simţ şi respect» faţă de cei care au probleme cu adevărat, în parcarea Kaufland – locul etern şi infinit unde şoferii ignoră aceste locuri dedicate, deşi locuri libere şi apropiate de intrare sunt cu zecile.
Înainte de a porni filmarea, bărbatul motivează că a parcat acolo, pentru că în oraş nu există persoane cu handicap şi că el nu a văzut niciodată o maşină cu inscripţiile specifice.
Din păcate, a fost surprins doar finalul discuţiei, însă vă puteţi imagina cum a decurs în totalitate, reacţia ostilă şi arogantă marcând tot momentul.
P.S.: Există persoane cu handicap și în Vaslui. Vecinul meu conduce o mașină deși are un picior amputat și merge în cârje!”, este textul publicat pe Facebook de vasluian, alături de filmulețul de mai jos.

Vasluianul care l-a filmat pe polițist e bun de plată, au decis magistrații

În urma publicării imaginilor, polițistul l-a dat în judecată pe vasluian, cerându-i daune morale, iar magistrații i-au dat dreptate omului legii, în urmă cu câteva zile. Alături de polițist, a fost parte în proces și prietena lui, cu care se afla atunci în parcare. (CITEȘTE ȘI: ŞI-A PARCAT ROLLS-UL PE LOC DE HANDICAPAŢI LA MALL BĂNEASA!)

„Obligă pârâtul să plătească fiecărui reclamant suma de 1.000 lei cu titlu de daune morale. (…) Obligă pârâtul să plătească reclamanților suma de 1.060 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxa judiciară de timbru achitată în cuantum de 260 de lei și 800 de lei reprezentând onorariu avocat. Cu apel în 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Vaslui”, se arată în decizia instanței.

Citește și...