Un viceprimar este acuzat că a taiat cu toporul piciorul unei vaci

Publicat: 30/10/2018 | 20:21
Un viceprimar este acuzat că a taiat cu toporul piciorul unei vaci

Caz de o cruzime ieşită din comun, în localitatea brăileană Şuţeşti. Joi seară, o vacă s-a ales cu piciorul drept din spate tăiat, pentru că ar fi intrat pe un teren privat. Atât proprietarul animalului, cât şi cei de la Protecţia Animalelor îl suspectează pe viceprimarul comunei, proprietarul terenului din incinta fostului C.A.P. Bovina ar fi mai intrat pe acest teren, iar viceprimarul l-ar fi ameninţat pe stăpânul animalului că o va omorî. Cazul a intrat şi în atenţia Poliţiei.

Potrivit obiectivbr.ro, Aurel Păsculescu, om simplu de la ţară, a rămas fără vacă, după ce animalul s-a ales cu unul dintre picioare tăiat cu un topor, joi seară. După 24 de ore în care bovina nu s-a mişcat deloc şi la sfatul medicului veterinar, Aurel a dus vaca la abator. Acum, omul vrea dreptate, iar vinovatul să plătească. Cel suspectat de cruzime este chiar viceprimarul localităţii, căci el ar fi proprietarul terenului lângă care a fost găsit animalul schingiuit. (VEZI ȘI: CÂINELE-EROU DE LA AMATRICE A FOST OMORÂT! DEȘI A SALVAT ZECI DE VIEȚI, ANIMALUL A FOST UCIS TOT DE OAMENI)

“O vecină a adus vacile de pe câmp, pentru că fata mea a întârziat, a avut ore după amiază. Vecina a băgat animalele pe un loc unde-şi ţine vicele utilajele, iar poarta era deschisă, mi-au zis oamenii. Vaca mea a luat-o pe lângă gard şi dacă a văzut poarta deschisă, a intrat. A venit un vecin la mine şi mi-a zis că vaca mea sângerează, lângă terenul vicelui. Când m-am dus, am găsit animalul cu piciorul din dreapta spate tăiat. Am chemat poliţia. A fost astăzi (luni -n.r.) şi domnul avocat, am făcut plângere penală şi acum aştept. Mie să-mi cumpere animal, pentru că vaca era sănătoasă. De ce i-a tăiat piciorul? Animalul avea vreo 5 ani”, a mărturisit Aurel Păsculescu pentru obiectivbr.ro.

Animalul a fost dus la abator pentru că nu mai putea fi salvat. Bărbatul ar fi încercat să vorbească cu viceprimarul însă a fost în zadar.

El a dat animalul afară de pe terenul lui şi imediat i-a tăiat piciorul, pentru că am găsit-o lângă terenul lui. Ca să nu pice pe locul lui, de-aia a făcut aşa. Altă posibilitate ca animalul să ajungă aşa în locul ăla nu există, mai ales că animalul nu putea să se ridice de jos. Omul care lucrează la el mi-a zis că era poarta deschisă, iar viceprimarul s-a luat de el că de ce nu-şi ţine gura, ce treabă el? Să se astâmpere că şi el are vacă. Am fost ameninţat că dacă îmi prinde vaca mi-o omoară. Vaca a mai intrat o dată pe terenul lui şi a mâncat tain, m-am oferit să-i plătesc, dar să nu-mi omoare animalul. M-a făcut de râs, m-a făcut în tot felul”, a adăugat localnicul.

S-a deschis un dosar penal

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a transmis că există un dosar penal deschis pentru această întâmplare de la Şuţeşti. (VEZI ȘI: VIDEO ȘOCANT. ȘI-A BĂTUT CALUL ȘI L-A LĂSAT PE UN CÂMP DIN DÂMBOVIȚA, SĂ MOARĂ DE FOAME. MAI MULȚI IUBITORI DE ANIMALE ÎNCEARCĂ SĂ ÎL SALVEZE)

„La data de 26.10, la ora 11.00, Poliţia Oraşului Ianca a fost sesizată telefonic de către P. A., cu privire la faptul că pe 25.10, în jurul orei 18.00, o persoană necunoscută i-a rupt piciorul drept din partea din spate unei bovine pe care o deţine în proprietate şi care se afla la păscut în incinta fostului CAP din comuna Şuţeşti.

Cu ocazia deplasării la faţa locului, poliţiştii au constatat că cele sesizate se confirmă şi animalul era în imposibilitatea de a se deplasa. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor, faptă prevăzută şi pedepsită art. 25, alin. 1, lit. e, din Legea 205/2004″, a declarat subinsp. de poliţie Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.