Unul dintre liderii clanului Duduianu și alți patru interlopi, arestați pentru 30 de zile! 

Publicat: 23/07/2020 | 12:10
Unul dintre liderii clanului Duduianu și alți patru interlopi, arestați pentru 30 de zile! 

Unul dintre liderii clanului Duduianu, dar și alți patru interlopi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Ei sunt acuzați de șantaj, tâlhărie și amenințare. 

După ce ieri mai mulți membri ai grupării Duduianu au fost duși la audieri, procurorii au cerut mandate de arestare preventivă pentru cinci dintre ei. 

Unul dintre liderii celebrului clan, Sofian Văduva, zis Denom, este printre cei cinci și este personaj-cheie în dosarul în care este acuzat că i-ar fi șantajat și „stors” de 100.000 de euro pe maneliștii Florin Salam și Nicolae Guță. 

Decizia poate fi contestată

Surse judiciare au declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că judecătorii de la Sectorul 1 au admis cererea procurorilor cu privire la emiterea a cinci mandate de arestare pentru Denom și patru dintre complicii săi.

Potrivit surselor, hotărârea instanței arată că „În temeiul art. 226 alin. 1 Cod procedură penală rap. art. 223 alin. 2 Cod procedură penală și art. 202 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București. În temeiul art. 226 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 22.07.2020, până la data de 20.08.2020, inclusiv, a inculpaților Constantin Nicolae, Venter Nicolae-Mihai, iar în temeiul art. 226 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data punerii în executare, a inculpaților Văduva Sofian, Radu Cristian-Marius și Olaru Cristian Mihai. 

Decizia instanței poate fi contestată în 48 de ore. 

Salam și Guță, victimele Duduienilor

La perchezițiile domicilare de marți, autoritățile au găsit, după șase ore de căutări, mai multe sume de bani în casa celui poreclit Seif. 

Dosarul penal care îi vizează pe Seif, Denom, Aramis și alți șase bărbați din gruparea Duduienilor conține informații uluitoare. Bărbații sunt acuzați că ar fi tâlhărit, șantajat și amenințat mai mulți maneliști celebri, printre care Florin Salam și Nicolae Guță. (NU RATA: FLORIN SALAM, SCANDAL MONSTRUOS CU ANASER DUDUIANU! MANELISTUL A FOST “SCUTURAT” DE 20.000 DE EURO)

Soliștii nu au mai suportat tratamentul la care erau supuși, așa că le-au făcut plângere penală indivizilor. Maneliștii au povestit că erau obligați să cânte pe gratis la evenimente din Capitală, iar paguba pe care au reclamat-o se ridică la mai mult de 100.000 de euro.

Foto: Inquam Photos