Ursul care a fost zărit pe străzile Braşovului a ajuns într-o pădure

Publicat: 04/12/2018 | 20:12
Ursul care a fost zărit pe străzile Braşovului a ajuns într-o pădure

Ursul care a fost zărit, marți, pe străzile din Braşov a ajuns, după câteva ore, într-o pădure, în zona Dealului Lempeş, în Sânpetru, într-o zonă nelocuită.

Ursul a fost filmat pe un şantier de blocuri, în cartierul Tractorul, iar de aici a fugit spre câmpul din zona centurii ocolitoare a municipiului Braşov, unde a intrat într-un lan de porumb. Jandarmii au încercat să-l gonească şi de aici, iar ursul a fugit spre Dealul Lempeş. (Cel mai bun studio de videochat din Bucuresti face angajari)

La ora transmiterii acestei știri, animalul este în zona Dealului Lempeș, într-o zonă nelocuită. Jandarmii nu pot face altceva decât să îl gonească cu sirenele, dacă mai apare pe străzi.

„În situaţia de faţă, din păcate, pentru animalele sălbatice nu avem o dotare specifică, aşa cum s-a modificat legea 550, anul trecut, dar putem interveni folosind mijloace de avertizare, sonore şi luminoase, pentru a limita aceste pericole”, a explicat Cristinel Roşu, purtător de cuvânt IJJ Braşov.

Jandarmii le reamintesc braşovenilor că, atunci când văd ursul, să sune imediat la 112. Mai mulți localnici din Braşov au primit marți la amiază o avertizare prin sistemul RO-ALERT, care semnala un urs liber pe străzile orașului. (Studio de videochat Bucuresti ofera salariu garantat!)

Citește și...