Vasile Blaga a fost revocat din functia de presedinte al Senatului

Publicat: 03/07/2012 | 00:00
Presedintele PDL Vasile Blaga a fost revocat, marti, din functia de presedinte al Senatului, cu 70 de voturi "pentru" si o abtinere.

Sedinta Senatului pentru revocarea din functie a lui Vasile Blaga a fost condusa de catre vicepresedintele forului legislativ, Ioan Chelaru (PSD). Chelaru a mentionat ca presedintele Senatului nu poate conduce sedinta in care se discuta revocarea sa.

Votul a fost, potrivit presedintelui de sedinta, secret electronic. Tot el a fost cel care a anuntat rezultatul votului: 70 de voturi „pentru” revocare si o abtinere.

Presedintele Comisiei juridice a Senatului, Toni Grebla (PSD), a declarat, marti, in sedinta de revocare a presedintelui acestei Camere, Vasile Blaga, ca acesta a incalcat principiul de independenta si impartialitate in exercitarea functiei si ca se impune revocarea acestuia.

In propunerea de revocare, Grebla a precizat ca, potrivit Curtii Constitutionale, presedintele Senatului, in exercitarea functiei, trebuie sa fie echidistant deoarece acesta nu poate reprezenta pozitia politica si interesele unui partid politic, ci reprezinta Senatul in integralitatea sa.

„Majoritatea senatorilor opineaza ca, datorita contextului actual, presedintele Senatului, Vasile Blaga, a abdicat de la acest rol constitutional, utilizand institutia presedintelui Senatului in scopul realizarii exclusive a obiectivelor impuse de partidul politic din care face parte”, a aratat acesta.

Singurul senator PDL prezent la sedinta in care se va vota revocarea lui Vasile Blaga, Alexandru Peres.

Citește și...