Veste bună pentru elevi! Se vor bucura de încă o zi liberă în contul Sărbătorii de Paşte

Publicat: 06/04/2017 | 16:56
Veste bună pentru elevi! Se vor bucura de încă o zi liberă în contul Sărbătorii de Paşte

Elevii au primit o veste bună, după ce Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat recent că a treia zi de Paşte va fi liberă pentru şcolari, dar şi pentru profesori.

Printr-o notă informativă adresată tuturor inspectoratelor şcolare din ţară, Ministerul Educaţiei a anunţat că ziua de 18 aprilie 2017, cea de-a treia zi de Paşte, va fi declarată zi liberă. De asemenea, în aceeaşi notă este menţionat faptul că materiile din respectiva zi liberă urmează să fie recuperate, până la finele anului şcolar.

Potrivit calendarului anului şcolar 2016-2017, document care a fost în dezbatere publică şi care a fost avizat de specialişti din minister, elevii ar fi avut liber în prima şi a doua zi de Paşte (duminică şi luni), urmând ca marţi să se reîntoarcă la cursuri, însă doar pentru o zi, pentru ca de miercuri să intre în vacanţa de primăvară. Cu alte cuvinte, după pauza de la sărbători, elevii erau chemaţi la cursuri doar pentru  o zi, după care ar fi avut parte de două săptămâni de vacanţă. Scăparea a fost reparată de Ministerul Educaţiei prin nota transmisă inspectoratelor şcolare. Prin urmare, elevii vor avea vacanţă în perioada 15 aprilie – 1 mai, după care vor continua cursurile celui de-al doilea semestru.

Citește și...