Vești de ultimă oră: primul medicament autorizat din UE pentru Covid-19, disponibil în România!

Publicat: 29/07/2020 | 16:17
Vești de ultimă oră: primul medicament autorizat din UE pentru Covid-19, disponibil în România!

Tratamentul pentru Covid-19 va fi disponibil din august. Iată ce spune Comisia Europeană.

După ce SUA au achiziționat tot stocul existent de Remdesivir, Uniunea Europeană a anunțat că va face tot posibilul să rezolve situația. 

Astfel, Comisia Europeană a semnat un contract de 63 de milioane de euro cu compania farmaceutică Gilead. În jur de 30.000 de pacienți din țările membre UE, inclusiv din România, vor avea acces la Velklury, denumirea comercială a Remdesivir.

UE pregătește o altă achiziție

Veklury este primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19, scrie Digi 24.

„În ultimele săptămâni, Comisia a lucrat fără încetare cu compania Gilead pentru a ajunge la un acord prin care să se asigure livrarea în UE de stocuri din primul tratament autorizat pentru COVID-19. Ieri, la mai puțin de o lună de la autorizarea Remdesivir, a fost semnat un contract care va permite livrarea, începând cu prima parte a lunii august, a tratamentelor pentru mii de pacienți. Comisia face tot ce îi stă în putință pentru a asigura accesul la tratamente sigure și eficiente și sprijină dezvoltarea vaccinurilor împotriva noului coronavirus. Acordul de ieri reprezintă încă un pas important în lupta noastră pentru combaterea acestei boli”, a spus Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate.

Instrumentul de sprijin de urgență al Comisiei va finanța contractul, iar autoritățile europene au promis că se va face o distribuție echitabilă a medicamenului la nivelul UE, pe baza unei chei de repartizare.

CE pregătește o altă achiziție de Velklury, pentru a asigura tratamentul pacienților cu Covid-19 și în luna octombrie. 

Foto: pixabay.com