Victor Ponta: „Candidatii USL la alegerile parlamentare trebuie sa scrie o demisie in alb pentru cazul cand trec la alt partid”

Publicat: 15/03/2012 | 00:00
Victor Ponta: „Candidatii USL la alegerile parlamentare trebuie sa scrie o demisie in alb pentru cazul cand trec la alt partid”
Victor Ponta a propus ca toti candidatii USL la alegerile parlamentare sa scrie o demisie in alb si, in cazul in care vor fi alesi si vor trece la alt partid, sa piarda mandatul.

„Va fi un angajament al tuturor candidatilor Uniunii Social Liberale la Parlament si o demisie in alb, pana la momentul la care se va face modificarea legislativa necesara, care sa sanctioneze cu pierderea mandatului traseistul politic. Asa cum primarii, asa cum consilierii locali si judeteni isi pierd mandatul daca isi insala electoratul, daca spun ca sunt PSD-sti sau PNL-isti sau orice altceva si apoi, pentru motive de bani sau de dosare penale, trec in alta parte, la fel trebuie sa se intample si cu parlamentarii. Si noi vom da acest semnal pe care se pare ca PDL si aliatii lor traseisti politici se feresc sa il dea, dar cred ca reprezinta o schimbare fundamentala in modul in care oamenii vad parlamentarii”, a declarat Ponta, la Craiova, in cadrul unei conferinte de presa.

„Pe 7 aprilie, intr-un eveniment fara precedent in politica romaneasca, si anume dupa congresul extraordinar al fiecaruia dintre cele trei partide, adica PSD, PNL si PC, care vor adopta aceleasi decizii, si anume: Uniunea Social Liberala (USL) merge impreuna la alegerile locale, parlamentare si la cele prezidentiale. Partidele din Uniunea Social Liberala nu vor colabora in niciun caz cu Traian Basescu si PDL”, a mai precizat presedintele PSD.

Citește și...