Victor Ponta: „Regret raspunsul oferit Angelei Merkel, dar trebuia sa consulte toate partile implicate”

Publicat: 10/07/2012 | 00:00
Premierul Romaniei a declarat ca regreta raspunsul dat dupa ce a aflat ca Angela Merkel a discutat la telefon cu Traian Basescu.

Victor Ponta a precizat ca oficialul german ar fi trebuit sa discute cu toate partile implicate inainte de a face comentarii.

„Regret acum acel raspuns, dar, intr-o logica normala, daca discuti cu o parte, discuti si cu partea cealalta inainte de a te pronunta. Doamna Merkel a facut un lucru pe care l-a facut si in Franta, in campania electorala, a spus foarte clar ca este de partea unui candidat, dupa care, imediat dupa alegeri, intr-un mod extrem de occidental si pragmatic, are relatii excelente cu noul presedinte, Francois Hollande. Declaratia purtatorului de cuvant al doamnei Merkel, din punctul meu de vedere, a suferit din cauza ca nu este intrebata si partea cealalta inainte sa exprimi o pozitie politica”, a declarat Victor Ponta intr-un interviu pentru Romania TV.

Premierul a declarat, luni, comentand discutia telefonica dintre cancelarul Germaniei, Angela Mekel, si presedintele suspendat, Traian Basescu, ca nu Merkel voteaza la referendumul de pe 29 iulie, ci poporul roman si ca ceea ce vor vota romanii nu poate fi schimbat de nimeni.

Ponta a mai afirmat ca este convins ca pe 30 iulie, imediat dupa referendumul de demitere a sefului statului, niciun crestin democrat german n-o sa-si permita sa mai jigneasca poporul roman si sa spuna ca Romania este o dictatura, el intreband, retoric: „Ce, suntem colonie?”.

Germania considera „inacceptabila” procedura de destituire din functie a presedintelui Traian Basescu, considerand ca sunt incalcate princiipiile statului de drept.

Citește și...