(VIDEO) Braconieri prinși în Argeș cu zeci de kilograme de pește în mașină

Autor: Maya Radu
Publicat: 19/09/2019 | 12:33
(VIDEO) Braconieri prinși în Argeș cu zeci de kilograme de pește în mașină

Sezonul pescuitului ilegal este în toi. Zeci de kilograme de pește au fost descoperite, miercuri noaptea, în portbagajul unei mașini din Argeș. Pescarii au fost filați de jandarmi, au încercat să fugă, dar au fost încătușați. Întreaga pradă a fost ridicată.

Patrula de jandarmerie, care se afla în localitatea Izvoru, a observat, cu ajutorul unei camere cu termoviziune, un autoturism și două persoane care se aflau pe malul unui lac. (VEZI ȘI: TONE DE PESTE SI DE ICRE, DAR SI UNELTE DE PESCUIT AU FOST CONFISCATE DE AUTORITATI DE LA BRACONIERI)

Exista suspiciunea că cei doi pescuiesc ilegal. La vederea echipajului de jandarmerie, bărbații au încercat să fugă, dar au fost opriți imediat și încătușați. (NU RATA: TONE DE PEȘTE STRICAT, GĂSIT ÎN SUPERMARKET-URILE ȘI HIPERMARKET-URILE DIN BUCUREȘTI)

Braconierii aveau 54 de kilograme de pește în portbagaj

În urma verificărilor efectuate s-au descoperit în interiorul autoturismului mai multe echipamente folosite la pescuit și cantitatea de 54 de kilograme de pește provenit din activitatea ilegală.

Pe numele bărbaților s-au întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit, faptă prevăzută de art. 64, lit. j. din O.U.G. nr. 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura.

Citește și...