Acasă » Știri » Știri interne » VIDEO Dezvaluiri incredibile despre Dinu, Lucescu, Dudu Georgescu, Velentin Ceausescu sau Gica Hagi!

VIDEO Dezvaluiri incredibile despre Dinu, Lucescu, Dudu Georgescu, Velentin Ceausescu sau Gica Hagi!

De: Cancan 19/08/2014 | 00:10
Mircea Lucescu a fost ajutat de Vasile Anghel pentru a face schimbul de generatii care a pus capat dominarii rivalilor din Ghencea

Vasile Anghel, fostul presedinte al clubului Dinamo din anii 80, face dezvaluiri incendiare despre personajele din fotbalul romanesc de dinainte de Revolutie. Mana dreapta a lui Tudor Postelnicu, Anghel povesteste episoade nestiute.
 

Amintirile unui om cu parul alb, ajuns la 77 ani, stau trase in cadre sepia, asezate dezordonat si cotropite de praf. O viata intr-o cutie de pantofi. Barbatul un pic adus de spate este Vasile Anghel, fotbalist cu aproape 100 de prezente pe prima scena a fotbalului romanesc, fost presedinte la Dinamo intre anii 1981 si 1988, intr-o perioada considerata de multi cea mai buna din istoria clubului din “Stefan cel Mare”.

Dupa ce cutia in care este ingramadita viata lui Vasile Anghel se deschide, septuagenarul se insenineaza, iar pozele prin grai. Fotografii cu subtitrare. Fiecare ilustrata cu povestea ei. O poza in alb si negru, cu colturile indoite, ii aduce aminte omului ajuns bunic de tinerete.

Vasile Anghel si unele dintre trofeele cucerite la Dinamo
Vasile Anghel si unele dintre trofeele cucerite la Dinamo

La 25 de ani, dupa ce bifase deja patru selectii la echipa nationala a Romaniei, Anghel s-a lasat de fotbal pentru scoala. “Putini stiu ca sunt primul fotbalist roman care a jucat in America. In anii 60 am urmat cursurile Institutului de Drept Comparat al Universitatii din New York. Imi aduc aminte ca bursa oferita era de 200 de dolari, bani din care erau opriti 80 de dolari pentru camin. M-am dus la echipa unui coleg grec. Nivelul era de judeteana si aveam prima 10 dolari de meci jucat, plus alti 10 dolari de gol marcat. La un joc am dat o caruta de goluri de am primit 100 de dolari”, rememoreaza Anghel anii in care a studiat in SUA, o perioada in care romanii reuseau cu greu sa treaca Dunarea spre Vest.

Vasile Anghel se uita pe una dintre fotografiile in care apare alaturi de Nicolae Ceusescu
Vasile Anghel se uita pe una dintre fotografiile in care apare alaturi de Nicolae Ceusescu


“Anghele, tu trebuie sa scapi de toate gloabele!”

Dinamovistii s-au intors de la Hamburg, dupa calificarea in fata campioanei Europei din 1983
Dinamovistii s-au intors de la Hamburg, dupa calificarea in fata campioanei Europei din 1983

In anii 80, Vasile Anghel a primit functia de presedinte la Dinamo. Onoarea de a conduce un club de un asemenea nivel era oferita de Tudor Poestelnicu, unul dintre cei mai importanti oameni din acei ani, fostul sef al Securitatii Statului, dar si Ministru de Interne. “Cand m-a pus Tudor Postelnicu presedinte la Dinamo, in iarna lui 1981, mi-a spus ca avem o echipa de gloabe si trebuie schimbati toti. L-am rugat un singur lucru, sa ma lase sa lucrez si eu cu gloabele in retur. In iarna, Dinamo era pe locul opt, insa am terminat sezonul pe doi . Dupa acel retur, pana si Ion Marin, “Sapaliga”, a ajuns la nationala” , spune Vasile Anghel incercat de o mandrie putin aroganta.


“Victoria urma sa-i ia locul lui Dinamo!

Vasile Anghel, in plan departat, la o intalnire intre o delegatie din America si Nicolae Ceausescu
Vasile Anghel, in plan departat, la o intalnire intre o delegatie din America si Nicolae Ceausescu

Vasile Anghel il descrie pe Postelnicu in termeni laudativi, ca pe un satrap stapanit cu un oarecare respect fata de subalterni. Totusi, Anghel face o dezvaluire uluitoare legata de gandurile celor de la Securitate: “In mod cert, daca nu venea Revolutia, Victoria lua locul lui Dinamo”.


Cum se baga Valentin Ceusescu peste antrenori!

Vasile Anghel ofera un interviu dupa victoria lui Dinamo in fata lui Inter MIlano (1981). Langa el este marele Sandro Mazzola
Vasile Anghel ofera un interviu dupa victoria lui Dinamo in fata lui Inter MIlano (1981). Langa el este marele Sandro Mazzola

Fost elev al lui Ilie Oana la Petrolul, omul in varsta de 77 de ani povesteste si de felul in care Valentin Ceusescu, dar si Postelnicu in unele cazuri, se bagau peste antrenori, chiar si la alcatuirea echipei: “Valentin Ceausescu se implica la Steaua. Era de un fanatism exacerbat. Avea pretentia ca era un cunoscator. Credea ca se pricepe si nu prea mai asculta de profesionisti. Singurul care putea sa-l mai tina in frau era nea Ion Alecsandrescu. Fata de el mai avea un fel rusine. Totusi, lui Valentin nu-i placea sa i se spuna ca facea echipa, insa cine neaga asta spune prostii. Si la Dinamo se baga Postelnicu”, recunoaste Anghel practicile dictatorilor comunisti, imprumutate, in capitalism, de multi din patronii din Liga 1.

“Eu l-am adus pe Lucescu la Dinamo. Avea o placere nemarginita sa fie casier-sef”

Mircea Lucescu a fost ajutat de Vasile Anghel pentru a face schimbul de generatii care a pus capat dominarii rivalilor din Ghencea
Mircea Lucescu a fost ajutat de Vasile Anghel pentru a face schimbul de generatii care a pus capat dominarii rivalilor din Ghencea

In anii 80, in mandatul de presedinte al lui Vasile Anghel la Dinamo, “cainii” au reusit sa castige trei titluri de campioni ai Romaniei, doua cupe si sa realizeze cea mai importanta performanta din istoria clubului in cupele europene, semifinala CCE din 1984. Apoi, in 1990, dupa dominatia Stelei, formatia din “Stefan cel Mare” a facut un schimb de generatii perfect, iar echipa pregatita de Mircea Lucescu a fost desemnata a fi printre cele mai valoroase din toata istoria fotbalului romanesc. “Mircea Lucescu se lauda ca i-a crescut si i-a descoperit pe toti fotbalistii pe care i-a adus de la Corvinul. Nu este adevarat! Ei au fost crescuti de Patrascu, un mare specialist in juniori. Lucescu a avut meritul ca i-a preluat si a avut grija sa mearga mai departe. Eu l-am adus pe Mircea Lucescu la Dinamo. Au fost persoane de la Dinamo care mi-au spus sa fiu atent ca este foarte dificil, ca face mofturi, dar le-am transmis direct: > Asa era, Lucescu era foarte dificil, pretentios de maniera in care el dorea sa le faca pe toate: de la magazioner, antrenor, sef de club, casier-sef, ultima parte fiindu-i cea mai draga! Nimic nu i-a scapat, iar foarte multa lume l-a calificat lacom, avar. Eu le-am spus ca nu e lacom sau avar, e iubitor de bani!”, isi aminteste Vasile Anghel perioada anilor 80.

De ce nu se intelegeau Dinu si Dudu Georgescu?!

Lotul lui Dinamo in sezonul 1983-1984
Lotul lui Dinamo in sezonul 1983-1984

Acesta recunoaste ca intre Lucescu si Dinu a exista o rivalitate veche si povesteste despre neintelegerile pe care “Procurorul” le avea cu un alt mare jucator al lui Dinamo; Dudu Georgescu! “Rivalitatea dintre Lucescu si Dinu este reala si a inceput din vremea in care erau jucatori. Intre ei nu am intervenit niciodata, insa m-am bagat intre Cornel Dinu si Dudu Georgescu. Sa ma ierte amandoi, dar de fapt, rivalitatea nu era intre ei, era intre neveste. In timpul unei escale la Paris, tin minte ca era prezent si Corneliu Manescu (fostul Ministru de Externe) i-am intrebat de ce se cearta ca chiorii! Le-am spus ca nu o sa mai fie mult si o sa se retraga, iar eu le promit ca, daca se impaca, o sa-i pun pe amandoi antrenori la Dinamo. Dinu sa se ocupe de aparare, iar Duduca de atac. Egali! Gata! Am baut palma, pace, totul bine. A venit vacanta si au plecat la mare. Acolo s-au certat muierile, s-au paruit si gata pacea instaurata si intermediata de mine”, a marturisit Anghel.

CITESTE SI:

Operatia care i-a dat viata peste cap lui Mircea Lucescu! Ia pastile cu pumnul si….

Nimeni nu mai stia nimic de soarta „Procurorului”! Ce s-a intamplat cu Cornel Dinu dupa operatia pe cord deschis!

Talismanul “Regelui”. Gheorghe Hagi nu renunta niciodata la acest obiect. Despre ce este vorba

Hagi putea ajunge la Real inainte de Revolutie

gica hagi

O alta dezvaluire pe care Vasile Anghel a facut-o pentru reporterii CANCAN.ro este legata de Gheorghe Hagi. Fostul sef al lui Dinamo spune ca “Regele” ar fi putut ajunge la Real Madrid inainte de Revolutie: “Realul l-a vrut pe Hagi si inainte de Revolutie. L-au luat si l-au tinut pe acolo o saptamana, insa s-a sesizat Ceusescu si s-a opus transferului. Pana la urma a mers la Real, dar dupa 1989”.

Usor, dupa un ceas de amintiri, turnul de poze din cutia de carton a ajuns la final. “Ganditi-va ca am mai avut doua cutii ca astea, insa mi-au fost furate de niste pusti care m-au ajutat cand m-am mutat. Ma cunosteau si le placea si fotbalul. Le-am aratat si niste poze si mi-au furat din ele”.
 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar pentru orice buzunar
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
Apariție INCREDIBILĂ: De la chelneriță, la IUBITĂ DE MILIONAR! Cine e cu adevărat românca Antonela, cucerirea fostului patron din fotbal
Apariție INCREDIBILĂ: De la chelneriță, la IUBITĂ DE MILIONAR! Cine e cu adevărat românca Antonela,...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu fiecare injecție pe care ți-o faci, ai un strop de speranță”
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu...
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Ce ar face Adrian Minune dacă ar afla că fiica lui este înșelată de soț: „I-aș spune...”. Secretele pe care le are Karmen față de tatăl ei
Ce ar face Adrian Minune dacă ar afla că fiica lui este înșelată de soț:...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre ei doi: „Virginia, chiar nu mă șochează nimic în lumea asta, crede-mă.”
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste acești nativi până la sfârșitul lui aprilie
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste...
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se vând în toată țara și sunt mai bune decât cele din import
Fabrica din România care produce pe bandă rulantă. Produsele pe care românii le adoră se...
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că adevărul o să iasă la iveală!
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că...
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Halep, lovitură ISTORICĂ! A semnat. Anunțul venit chiar vineri, 19 aprilie
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă din timpul căsniciei cu Alina Sorescu:
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
Ce salariu ar primi chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu de la Pro TV. Suma pentru care a lăsat în urma „Chefi la cuțite”
Ce salariu ar primi chefii Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu de la Pro TV. Suma pentru...
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din România. Nutriționistul Cristian Mărgărit îl recomandă: ”Este un miracol pentru imunitate”
Peștele ieftin și bogat în vitamina D pe care îl găsești în toate supermarketurile din...
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de locuri de muncă
Gigantul care deschide o nouă fabrică în România. E aproape de București, oferă 200 de...