VIDEO. Microbuz cu călători, izbit în plin de un autoturism, la Picior de Munte, în Dâmbovița. Trei oameni au fost răniți

Autor: Maya Radu
Publicat: 29/05/2019 | 17:47
Un accident grav a avut loc, miercuri după-amiază, în județul Dâmbovița, în localitatea Picior de Munte. Un autoturism s-a izbit în plin de un microbuz. Trei călători au fost transportați la spital. (VEZI ȘI: GRAV ACCIDENT ÎN GIURGIU. TREI OAMENI AU MURIT PE LOC)
Accidentul s-a produs pe DN 72 Târgovişte – Găeşti. Din impact, trei persoane, un bărbat de 56 de ani și două femei de 66, respectiv 43 de ani, aflate în microbuzul de călători, au fost rănite.
Medicii le-au preluat și le-au transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din Târgoviște.
La prima vedere, cauza probabilă a producerii accidentului ar fi pătrunderea pe contrasens a conducătorului autoturismului, în vârstă de 66 de ani. În microbuz se aflau șase călători și șoferul. (CITEȘTE AICI: GRAV ACCIDENT ÎN VASLUI. O FATĂ DE 19 ANI SE ZBATE ÎNTRE VIAȚĂ ȘI MOARTE)
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat că, în judeţul Dâmboviţa, traficul rutier pe DN72 Târgovişte – Găeşti s-a reluat, pe un fir, alternativ. Din cauza coliziunii între microbuz şi un autoturism, circulaţia a fost oprită total în zona localităţii Picior de Munte, aproximativ o jumătate oră.

Situația traficului în țară, în 29 mai 2019

Pe DN7, tronsonul kilometric 152+250m – 152+550m, pe raza localității Dedulești, județul Argeș, se execută lucrări de consolidare asupra părţii carosabile, asigurarea scurgerii apei și refacerea parapetului. Din această cauză, circulația vehiculelor rutiere cu masă totală maximă admisă mai mare de 7,5 tone este restricționată până la finalizarea lucrărilor, zilnic, în intervalul orar 06:00-23:00. Ruta alternativă stabilită este: Pitești – DN65 – Slatina – DN65 – Salcia (județul Olt) – DJ 677 – Arcești Cot (județul Olt) – DN64 – Drăgășani – DN64 – (intersecție DN64 cu DN67) – DN67 – (intersecție DN67 cu DN7), anunță INFOTRAFIC.

În această perioadă se execută diferite tipuri de lucrări la suprafaţa carosabilă, motiv pentru care sunt impuse mai multe restricţii de circulaţie, astfel:

Pe DN7, în judeţul Vâlcea, se efectuează lucrări de înlocuire a dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilataţie la podul peste râul Sasca Mare, aflat la kilometrul 157+762 metri, în localitatea Milcoiu, precum şi reparaţii la dispozitivele de acoperire a rosturilor de dilataţie la podul peste râul Sâmnicu, kilometrul 165+767 metri, respectiv podul peste râul Sâmnicel, kilometrul 169+760 metri, din localitatea Blidari. Traficul este restricţionat pe câte un sens de circulaţie, desfăşurându-se prin indicatoare rutiere montate la faţa locului.

În judeţul Ialomiţa, pe DN2, între localităţile Moviliţa şi Coşereni, se efectuează lucrări la partea carosabilă (decopertare şi asfaltare), pe ambele sensuri de mers, traficul desfăşurându-se alternativ, prin dirijarea piloţilor de trafic.

Şi în judeţul Prahova se execută lucrări (de întreținere a carosabilului) pe DN1, între kilometrii 103 și 101, precum și efectuarea de marcaje rutiere, pe tronsonul kilometric 92 – 98, pe ambele sensuri, alternativ, prin piloţi de trafic sau semafoare electrice.

Unde se mai fac asfaltări, în ce zone este deviat traficul

Iar în judeţul Mehedinţi, pe DN6 Drobeta Turnu Severin – Orșova, la poziţia kilometrică 362+664 (viaductul Valea lui Stan), se execută lucrări de asfaltare, pe ambele sensuri de mers, alternativ, traficul desfăşurându-se dirijat, prin intermediul indicatoarelor rutiere.

Pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, la kilometrul 36, pe podul peste râul Argeş, în zona localităţii Căscioarele, judeţul Giurgiu, traficul este deviat de pe calea 2 (sensul de mers către Bucureşti) pe calea 1 (sensul către Piteşti), unde se desfăşoară dirijat, pe câte o bandă, în ambele sensuri.

De asemenea, pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa circulaţia rutieră este deviată, de pe calea 1 (Bucureşti – Constanţa) pe calea 2 (Constanţa – Bucureşti), pe tronsonul kilometric 84 – 92, între localităţile Vlad Ţepeş şi Vâlcelele, judeţul Călăraşi, unde se desfăşoară pe câte o bandă pentru fiecare direcţie.

Citește și...