VIDEO. Un TIR cu peste 14 milioane de ţigări de contrabandă ascunse în cutii de detergent s-a răsturnat în județul Olt

Publicat: 05/10/2018 | 15:14

Un TIR încărcat cu peste 14 milioane de ţigări de contrabandă ascunse în cutii de detergent s-a răsturnat la Colonești, în judeţul Olt. Faptul că era vorba despre un transport ilegal a fost descoperit cu ajutorul unui polițist de la Rutieră, originar din Brebeni și vorbitor de limba sârbă. Acesta l-a auzit pe șofer vorbind la telefon cu complicii săi. (VEZI ȘI: UN ȘOFER DE TIR A MURIT STRIVIT DE CABINĂ, PE A1!)

Şoferul TIR-ului este un sârb, care venea din Ucraina şi circula spre Craiova. La faţa locului sunt mai mulţi oameni ai legii care evaluează întreaga marfă de contrabandă şi urmează a stabili exact despre ce cantitate de ţigarete este vorba şi care este valoarea acestora.

„Polițiștii au depistat un cetățean sârb, care transporta, cu un tir, țigări de contrabandă, depozitate în cutii de detergent. Cercetările sunt în plină desfășurare”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt. (CITEȘTE ȘI: UN TIR CU BERE S-A RĂSTURNAT PE DN 72, ÎN COMUNA I.L. CARAGIALE, DIN DÂMBOVIȚA)

Țigările au fost găsite chiar cu ajutorul unuia dintre poliţiştii care s-au deplasat la locul accidentului pentru a face cercetări şi a stabili cum s-a produs acesta. Omul legii este din comuna Brebeni, angajat al Serviciului Rutier Olt, şi ştie să vorbească limba sârbă, iar acesta l-a auzit pe şofer în momentul în care şi-a sunat complicii şi îi întreba ce face cu ţigările de contrabandă pe care le transporta cu TIR-ul.

Maria Vlaicu

Citește și...