Votul pe suspendare a lui Basescu este secret, cu bile. Tot Parlamentul stabileste azi data referendumului

Publicat: 06/07/2012 | 00:00
Votul pe suspendare a lui Basescu este secret, cu bile. Tot Parlamentul stabileste azi data referendumului
Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a precizat ca votul pe cererea de suspendare a presedintelui Traian Basescu va fi secret cu bile.

Valeriu Zgonea a spus ca tot plenul Parlamentului va stabili data referendumului de demitere, printr-o hotarare adoptata vineri seara. Valeriu Zgonea a declarat ca in procedura de suspendare vot fi doua voturi, cel pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu, iar cel de-al doilea pentru stabilirea datei referendumului de demitere.

„Vor fi doua voturi dupa discursul final al presedintelui Romaniei, se va intra pe ordinea constitutionala de vot al celor doua proiecte de hotarari. Primul proiect de hotarare este cel de suspendare a presedintelui Traian Basescu si de transmiterea la Curtea Constitutionala a acestei informatii, prima data vor fi consultati deputatii si senatorii daca sunt de acord cu proiectul de hotarare. Votul final la acest proiect de hotarare va fi un vot secret cu bile”, a explicat Zgonea.

El a prezentat si cea de-a doua etapa procedura in care se va intra vineri in plenul celor doua Camere ale Parlamentului.

„Dupa anuntarea rezultatului in plenul Camerei Deputatilor si Senatului, si publicarea in Monitorul Oficial (a hotararii de suspendare a presedintelui, n.r.), care este o chestiune mai rapida sau mai putin rapida, exista cel de-al doilea proiect de hotarare al Parlamentului pentru a stabili data referendumului (…) De desfasurarea referendumului se ocupa Guvernul Romaniei, dar in baza acestui proiect de hotarare pe care il votam si publicam in Monitorul Oficial”, a mai spus Zgonea.

El a explicat ca fiecare lider de grup parlamentar poate sa faca propuneri pentru data referendumului.

Intrebat daca USL se bazeaza la votul pentru suspendare din plen pe mai mult de 217 de voturi in favoarea, Zgonea a raspuns afirmativ.

Zi de foc pentru presedintele Basescu! Afla ce se intampla in sedinta de plen a Parlamentului pentru suspendarea lui!