VIDEO. Zeci de gospodării inundate în Teleorman. Pompierii au umplut saci cu nisip pentru a opri apa

Autor: Maya Radu
Publicat: 12/06/2019 | 18:00
S-au rupt norii din nou în Teleorman. Localnicii din comuna Băbăița sunt disperați. Le-au fost inundate a doua oară gospodăriile, la nici 24 de ore de când pompierii le-au scos apa cu motopompele din curți. (VEZI ȘI: DUNĂREA A INUNDAT MALURILE LA BECHET. CLIENȚII UNEI TERASE STAU CU PICIOARELE ÎN APĂ LA MESE)
Din cauza ploii torențiale și a scurgerilor de pe versanți, în localitatea Băbăița un număr de aproximativ 35 de gospodării sunt inundate. Pentru protejarea locuințelor, la fața locului intervin 12 pompieri militari, cu o motopompă remorcabilă, o motopompă transportabilă, cu un buldoexcavator și personalul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) al localității Băbăița.

Traficul este blocat

Pentru a a evita pătrunderea apei în locuințe, s-au umplut aproximativ 300 de saci cu nisip care au fost puși în jurul acestora. Pe DJ 612 Orbeasca – Băbăița, din cauza ploilor abundente, apa a pătruns pe carosabil, măsurând circa 60 de centimetri. Traficul este blocat la intrarea în comuna Băbăița, la podul de peste pârâul Clanița, putând trece doar autovehiculele mari. Circulația a fost deviată pe ruta DJ 506, Vitănești-Măgura-Merișani-Băbăița.
Se pare că nivelul apei pe râul Câlniștea este în creștere. La fața locului se deplasează inspectorul-șef și prefectul județului Teleorman pentru verificarea situației și luarea măsurilor ce se impun pentru prevenirea unor situații de dezastru. Acest curs de apă va fi monitorizat cu atenție în această perioada, până când situația va reveni la normal.

Cod galben în vigoare în Teleorman

Miercuri, până la ora 18.3o, în județul Teleorman este valabil un cod galben de vreme rea. Avertizarea emisă de ANM vizează localitățile Tătărăștii de Jos, Ciolănești, Poeni, Tătărăștii de Sus, Gratia, Siliștea-Gumești, Siliștea, Scurtu Mare, Zâmbreasca, Sârbeni, Balaci.
„Se vor semnala: intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, averse ce vor cumula izolat 20…25 l/mp”, precizează meteorologii. (CITEȘTE AICI: IMAGINI APOCALIPTICE ÎN IALOMIȚA, UNDE MAI MULTE CASE AU FOST INUNDATE)
Citește și...