Zi de foc pentru presedintele Basescu! Afla ce se intampla in sedinta de plen a Parlamentului pentru suspendarea lui!

Publicat: 06/07/2012 | 00:00
Presedintele Traian Basescu a venit la Parlament, pentru sedinta plenului reunit in care este programata dezbaterea si votarea cererii USL de suspendare din functie a sefului statului.

UPDATE

21.06 Parlamentul propune, printr-o hotatare care urmeaza sa fie supusa votului, ca referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu sa aiba loc in data de 29 iulie.

21.00 Crin Antonescu este presedinte interimar.

20.54 Rezultatul votului este 256 pentru, 114 impotriva, 2 nule potrivit unui reprezentant USL.

20.50 Votul s-a incheiat, exprimandu-si optiunile 268 de deputati si 104 senatori.

20.05 Discursurile in Parlament s-au incheiat, urmeaza votul.

20.00 Dupa un ultim discurs, Basescu a plecat din Parlament si a anuntat ca asteapta decizia la Cotroceni.

19.23 Presedintele Traian Basescu a iesit din nou din sala de plen, cand a inceput sa vorbeasca fostul premier liberal Calin Popescu Tariceanu.

19.01 Presedintele Traian Basescu a revenit in sala de plen. La iesirea din sala de protocol a Camerei, Basescu a fost asaltat de ziaristi, insa el nu a raspuns la nicio intrebare, nici daca a vorbit cumva la telefon cu presedintele Consiliului European, Herman van Rompuy. In aglomeratia creata, un cameraman a cazut, iar seful statului l-a ajutat sa se ridice.

Presedintele a intrat in sala de plen fiind insotit de catre consilierul prezidential Cristian Diaconescu.

18.46 Parlamentarii UNPR si cei ai minoritatilor nu iau cuvantul in plenul Parlamentului, potrivit anuntului facut de presedintele de sedinta, Crin Antonescu, care a dorit sa ii invite la microfon, insa niciun reprezentant al acestor grupuri nu s-a inscris la cuvant.

18.38 UDMR nu a luat o decizie privind votul la suspendarea presedintelui Traian Basescu, urmand ca parlamentarii sai sa voteze potrivit constiintei, a anuntat deputatul Marton Arpad.

18.30 Presedintele Senatului, liderul liberal Crin Antonescu, a declarat ca, daca Traian Basescu nu va fi demis la referendum, el se va retrage „definitiv” din viata politica.

18.18 Traian Basescu si parlamentarii PDL au parasit sala de plen la discursul lui Crin Antonescu.

17:53 Presedintele Traian Basescu si-a incheiat, vineri, prima interventie in plenul Parlamentului, la dezbaterea cererii de suspendare, cu formula „Va multumesc si succes!”, el fiind aplaudat de parlamentarii PDL.

17.38 Presedintele Traian Basescu si-a inceput declaratiile si a declarat ca a luat nota de avizul CC si ca s-a bucurat constatand ca in acesta Curtea nu constata nicio abatere a presedintelui care sa justifice suspendarea, asa cum ea este prezentata in articolul 95 din Constitutia Romaniei”.

17.10: Sedinta plenului reunit al Parlamentului in care este programata dezbaterea si votarea cererii USL de suspendare a sefului statului a inceput, vineri dupa-amiaza, fiind prezent presedintele Traian Basescu.

Citește și...