Ziua Culturii Nationale! Vezi ce mesaj a transmis premierul Victor Ponta

Publicat: 15/01/2015 | 09:14
Ziua Culturii Nationale! Vezi ce mesaj a transmis premierul Victor Ponta

Incepand cu anul 2011, ziua de 15 ianuarie a fost declarata Ziua Culturii Nationale. Cu aceasta ocazie, premierul Romaniei, Victor Ponta, a transmis un mesaj tuturor romanilor.

Seful Executivului le reaminteste cetatenilor romani care este adevarata valoare a poetului Mihai Eminescu, nascut pe 15 ianuarie 1850, dar si cat de importanti sunt toti marii artisti care au dus faima Romaniei pe cele mai inalte culmi.

“Astăzi, de Ziua Culturii Naţionale şi cu ocazia aniversării a 165 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, vreau să ne amintim de misiunea care ne revine într-o Românie europeană – de a susţine şi promova toate formele de expresie culturală ca fiind paşaportul nostru pentru viitor. Sunt un ferm susţinător al toleranţei, libertăţii de exprimare şi al diversităţii culturale şi, totodată, sunt foarte mândru de valorile noastre culturale. Eminescu, Brâncuşi, Enescu, Ionescu şi toţi marii intelectuali, artişti şi creatori români sunt adevăraţii unificatori ai acestei ţări, care ne-au ajutat să ne construim identitatea şi să ţinem capul sus în lume. Astăzi le mulţumim şi sărbătorim Cultura Română!”, a fost mesajul premierului.

MIhai Eminescu

Pe 16 noiembrie 2011, Camera Deputatilor a adoptat un proiect de lege prin care ziua de nastere a lui Mihai Eminescu a devenit zi a Culturii Nationale, act normativ ce a intrunit 175 de voturi favorabile, unul impotriva si doua abtineri. Proiectul a fost initiat de 50 de deputati si senatori PSD si de liberalul Mircea Diaconu care a semnat si el aceasta initiativa. Initiatorii sustin ca exista precedente pentru aceasta sarbatoare si in alte tari europene.

R.O.