Acasă » Știri » Știri interne » Au murit imbratisate

Au murit imbratisate

De: Cancan 06/06/2007 | 00:00
Au murit imbratisate

SINISTRU. Imagini socante de la locul tragediei. Sfoara au cumparat-o de la Praktiker, iar scaunele de la Metro DISTRUSI. Parintii fetelor exclud varianta sinuciderii Tragedie. Doua surori gemene din Cluj si-au pus capat impreuna vietii, motivul fiind inca necunoscut Radu Serban Doua gemene clujence, absolvente de Filologie, au fost gasite moarte luni dimineata, trupurile lor atarnand de un copac intr-un parc din oras. Kinga si Andreea Bodis, de 25 de ani, nu au lasat niciun bilet de adio in care sa-si explice gestul disperat, iar parintii sustin ca nu au observat nimic alarmant in comportamentul lor din ultima vreme. Vecinilor li s-a parut totusi suspect faptul ca tinerele ascultau in mod obsesiv melodia „Call It Mr. Vain”, a formatiei Culture Beat.

„N-am vazut in viata mea de politist un asemenea caz!”

Fetele au fost depistate de o femeie care isi plimba cainele in parc. Trupurile neinsufletite atarnau de un copac, fata in fata, imbratisate, si aveau sub ele doua scaune noi, pe care cele doua tinere le-au folosit ca sa-si ia viata. Cazul i-a socat pe anchetatori si vecini deopotriva. Seful Politiei Cluj-Napoca, Ioan Herdea Rus, a ajuns in parc la putin timp dupa ce au fost gasite cadavrele gemenelor. „N-am vazut in viata mea de politist – si am aproape 30 de ani de munca – un asemenea caz! Doua surori, si gemene, care sa-si ia viata impreuna! Pentru ca, din cercetari, a reiesit ca este vorba o sinucidere. O confirma medicii legisti si, in plus, nu sunt urme de violenta pe trupurile lor. Deocamdata, nu stim ce motiv au avut sa se sinucida”, a declarat comisarul-sef Ioan Herdea Rus. Asupra tinerelor nu a fost gasit vreun bilet de adio prin care acestea sa-si motiveze gestul extrem. Aveau doar un pix, bani si telefoanele mobile. „N-am intalnit si n-am auzit in viata mea ca doua surori gemene sa-si ia viata deodata! Stateau fata-n fata, imbratisate! Socant si, daca n-as fi fost acolo, as fi spus „ireal”!”, a spus Mircea Rusu, seful Biroului Investigatii Criminale din Politia Cluj-Napoca.

„Este o crima regizata”, sustine tatal gemenelor Bodis

Daca anchetatorii nu au niciun dubiu in privinta sinuciderii, parintii lor exclud categoric aceasta varianta. „Nu poate fi vorba de sinucidere, este o crima regizata”, a declarat pentru CANCAN tatal fetelor, Eugen Bodis. El a povestit ca sotia sa, Ilonka, le-a vizitat pe fete duminica trecuta, cand le-a dus de mancare. Au mai vorbit intre timp la telefon, dar nimic nu le-a dat de inteles ca-si pregateau sinuciderea. Gemenele provin dintr-o familie de conditie buna, tatal fiind profesor de chimie la Universitatea Babes-Bolyai, iar mama, medic. Ei mai au un fiu, Roland, cu trei ani mai mare, care este plecat in Germania. Eugen Bodis a negat faptul ca fetele ar fi avut probleme financiare si a subliniat ca le ajutau mereu, cu tot ce aveau nevoie. Totusi, exista informatii potrivit carora Kinga a emis un cec fara acoperire, la Banca Raiffeisen. De doi ani, gemenele locuiau intr-un apartament pe strada Caracal nr. 21 A, nu departe de centru, care a fost cumparat de parinti, pe numele tatalui. La numarul de telefon din locuinta victimelor, 0264-484030, nu mai raspunde nimeni. Tinerele au copilarit in locuinta parintilor, din cartierul clujean Manastur, si s-au mutat singure la absolvirea facultatii. Vecinii au fost impresionati de vestea sinuciderii deoarece le placeau pe surorile Bodis, pe care le considerau simpatice si educate. Multi isi amintesc asemanarea izbitoare dintre ele, spunand ca nu le puteai diferentia. Vecinul care locuieste in apartamentul de deasupra, inginerul electronist B.M.I., a povestit pentru CANCAN ca de aproximativ doua luni era deranjat de faptul ca fetele ascultau mereu melodia „Call It Mr. Vain”, pe care o dadeau la maximum. El a lasat sa se inteleaga ca este convins ca s-au sinucis.

Factura de la Praktiker si biletelele misterioase

De altfel, Raluca Seucan, purtatoarea de cuvant a IJP Cluj, ne-a declarat ca surorile si-ar fi pregatit cu minutiozitate moartea. Anchetatorii au gasit acasa o chitanta de la magazinul „Praktiker”, din care rezulta ca si-au cumparat sfoara folosita pentru a se spanzura, iar taburetele au fost achizitionate de la Metro. Tot la locuinta tinerelor au fost gasite mai multe biletele in maghiara si germana, continand citate din Schiller si Kant. Politia tradusese ieri unul dintre ele, pe care scria: „Mai mult decat viata, imi place libertatea”. Examenul medico-legal confirma si el varianta sinuciderii, concluzia fiind ca moartea a survenit prin asfixie mecanica. Ancheta continua.

„Este clar ca au luat aceasta decizie de comun acord”

Potrivit psihologului Cristina Levitchi, este posibil ca tinerele care au fost gasite spanzurate de un copac, imbratisate, in parcul central din Cluj-Napoca, sa nu fi fost suficient de mature din punct de vedere emotional. „La 25 de ani se presupune ca sunt adulte, ca au o oarecare maturitate, cu toate ca omul continua sa se maturizeze pana la varsta de 30 de ani. Este clar ca au luat aceasta decizie de comun acord, insa, una dintre tinere a fost mai puternica si a convins-o si pe cealalta”, ne-a spus psihologul Cristina Levitchi. Potrivit acesteia, multi tineri care iau hotararea de a-si pune capat zilelor vor sa demonstreze prin gestul lor ceva sau sa pedepseasca pe cineva, respectiv un iubit sau un parinte. (A.L.A.)

Versurile pe care surorile Bodis le ascultau toata ziua

Vecinii au povestit ca fetele ascultau obsedant, in ultimele doua luni, melodia „Call it Mr. Vain”, a trupei Culture Beat. Va prezentam in continuare fragmente din melodie. „Spune-mi Mister Cuceritor, spune-mi Mister Greseala/ Numeste-ma nebun, chiar ingamfat sa-mi spui/ Spune-mi cum iti place, doar indelung sa-mi spui (…) La tot pasu-i plin de fete/ Pentru barbati ca mine se roaga, spera si mor/ caci sunt unicul fiu care din mormant se ridica”.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Birlic, prietenul și partenerul de afaceri al lui Alin Nica, șeful CJ Timiș, dat în urmărire internațională! Afacerea RATATĂ care i-a făcut „celebri”
Birlic, prietenul și partenerul de afaceri al lui Alin Nica, șeful CJ Timiș, dat în...
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu...
SURPRIZĂ URIAȘĂ! Vedeta PRO TV, nuntă secretă la New York cu omul din spatele meciului colosal al Generației de Aur! Au apărut primele imagini
SURPRIZĂ URIAȘĂ! Vedeta PRO TV, nuntă secretă la New York cu omul din spatele meciului...
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit într-o rochie minusculă!
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit...
Zodiile care au numai victorii în săptămâna 3-9 iunie 2024. Ei sunt nativii care vor fi protejați de Dumnezeu
Zodiile care au numai victorii în săptămâna 3-9 iunie 2024. Ei sunt nativii care vor...
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47 de ani
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47...
„Bineînțeles că știți imnul URSS”. Cum îi batjocoresc militarii ruși pe prizonierii ucraineni: „Porcule, de ce nu cânți? Să-l ucidem”
„Bineînțeles că știți imnul URSS”. Cum îi batjocoresc militarii ruși pe prizonierii ucraineni: „Porcule, de...
UE, tot mai aproape de „opțiunea nucleară” în cazul Ungariei. Președinția belgiană cere blocarea dreptului de vot al guvernului ungar
UE, tot mai aproape de „opțiunea nucleară” în cazul Ungariei. Președinția belgiană cere blocarea dreptului...
Este cafeaua considerată drog de Poliție? Substanțe care te lasă fără permis!
Este cafeaua considerată drog de Poliție? Substanțe care te lasă fără permis!
Șocul pe care l-a avut un american când a văzut ce se întâmplă la o cafenea din Timisoara: „Nu-mi vine să cred că e un lucru real”
Șocul pe care l-a avut un american când a văzut ce se întâmplă la o...
Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de vijelii - HARTA
Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de vijelii...
Bunica Gherghina, cocoțată în cireș! Cum a reacționat nepoata sa când a văzut-o pe femeia în vârstă de 75 de ani culegând cireșe: „Vii și mă dai tu jos? Să vedem dacă poți!”
Bunica Gherghina, cocoțată în cireș! Cum a reacționat nepoata sa când a văzut-o pe femeia...
Ce se întâmplă cu Cleopatra Stratan și Edward Sanda, la 3 ani de la nuntă? „Deja observă lumea că ceva nu e bine”
Ce se întâmplă cu Cleopatra Stratan și Edward Sanda, la 3 ani de la nuntă?...
Turist american, şocat de ce a văzut în Timişoara.
Turist american, şocat de ce a văzut în Timişoara. "Nu fură nimeni mesele de afară?! Cred că...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă: - Bade, de ce nu are coarne vaca ta?
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Cât timp le-a luat hackerilor să DEBLOCHEZE un portofel cu Bitcoin cu 3 mil.
Cât timp le-a luat hackerilor să DEBLOCHEZE un portofel cu Bitcoin cu 3 mil.
Soarele DEZLĂNȚUIT! 2 erupții colosale au avut loc în mai puțin de 12 ore
Soarele DEZLĂNȚUIT! 2 erupții colosale au avut loc în mai puțin de 12 ore
S-a aflat motivul pentru care Cristi Brancu nu o va invita niciodată pe Bianca Drăgușanu în emisiunea lui:
S-a aflat motivul pentru care Cristi Brancu nu o va invita niciodată pe Bianca Drăgușanu...
Cele mai periculoase plaje de pe litoralul românesc unde nu e bine să înoți. Zeci de oameni și-au pierdut viața aici. Harta punctelor negre
Cele mai periculoase plaje de pe litoralul românesc unde nu e bine să înoți. Zeci...
Leacul natural care trebuie consumat neapărat în această vară. Lidia Fecioru spune că poate salva vieți și că are beneficii uimitoare
Leacul natural care trebuie consumat neapărat în această vară. Lidia Fecioru spune că poate salva...
Interzis în România! Nu mai ai voie să faci așa ceva. Iohannis a promulgat legea
Interzis în România! Nu mai ai voie să faci așa ceva. Iohannis a promulgat legea
Simona Gherghe a făcut anunţul după 8 ani: "Nu mă întrebaţi de ce, că n-am un răspuns. După 8 ani!"
Simona Gherghe a făcut anunţul după 8 ani: "Nu mă întrebaţi de ce, că n-am...
Prețuri speciale la jocuri. Recomandările Go4Games
Prețuri speciale la jocuri. Recomandările Go4Games
Olaf Scholz îl avertizează pe Putin: Vom apăra „fiecare centimetru pătrat” din teritoriul NATO
Olaf Scholz îl avertizează pe Putin: Vom apăra „fiecare centimetru pătrat” din teritoriul NATO
A murit cel mai iubit actor. A fost o legendă printre cei vii
A murit cel mai iubit actor. A fost o legendă printre cei vii
Cabral Ibacka, naș atipic la nunta Roxanei Hulpe. Prezentatorul a atras toate privirile
Cabral Ibacka, naș atipic la nunta Roxanei Hulpe. Prezentatorul a atras toate privirile
Birlic, prietenul și partenerul de afaceri al lui Alin Nica, șeful CJ Timiș, dat în urmărire internațională! Afacerea RATATĂ care i-a făcut „celebri”
Birlic, prietenul și partenerul de afaceri al lui Alin Nica, șeful CJ Timiș, dat în...
Imagini rare cu mama iubitei fiului lui Ion Ţiriac. Cum arată Liliana
Imagini rare cu mama iubitei fiului lui Ion Ţiriac. Cum arată Liliana
Când începe Insula Iubirii, sezonul 8, la Antena 1 și în AntenaPLAY. Premiera, mai aproape decât crezi
Când începe Insula Iubirii, sezonul 8, la Antena 1 și în AntenaPLAY. Premiera, mai aproape...
Întrebarea care l-a scos din minţi pe Claudiu Bleonț:
Întrebarea care l-a scos din minţi pe Claudiu Bleonț: "Mă pui în situația să compar"
Vlad Gherman și Oana Moșneagu s-au căsătorit religios. Cum s-au îmbrăcat cei doi miri în ziua nunții
Vlad Gherman și Oana Moșneagu s-au căsătorit religios. Cum s-au îmbrăcat cei doi miri în...
Alertă pentru utilizatorii Android! Aplicațiile care nu trebuie instalate niciodată în telefon. Sunt printre primele în Google Play Store, dar sunt extrem de periculoase
Alertă pentru utilizatorii Android! Aplicațiile care nu trebuie instalate niciodată în telefon. Sunt printre primele...
Ce să pui la baza pepenilor ca să iasă mari și gustoși. Cel mai eficient îngrășământ natural care promite o recoltă bogată.
Ce să pui la baza pepenilor ca să iasă mari și gustoși. Cel mai eficient...
×