Acasă » Știri » Știri interne » Ponta: „Dan Diaconescu va gasi acum pretexte; nu a avut niciodata si nu are banii pentru Oltchim”

Ponta: „Dan Diaconescu va gasi acum pretexte; nu a avut niciodata si nu are banii pentru Oltchim”

De: Cancan 24/09/2012 | 00:00
Ponta: Dan Diaconescu va gasi acum pretexte; nu a avut niciodata si nu are banii pentru Oltchim

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Dan Diaconescu va gasi, in acest moment, pretexte, el aratand ca acesta nu a avut niciodata si nu are banii pentru a cumpara Oltchim si ca Guvernul va veni cu un plan pentru urmatoarele sase luni pentru a salva combinatul.

„Oamenii au fost mintiti de domnul Diaconescu, Mesia, Salvatorul… un alt Mesia, ca e si un alt Mesia pe dreapta politicii, stiti, cel cu Givenchy-ul. E Mesia domnului Dan Diaconescu care a venit si preia el. Nu a preluat, ca nu are nici cei 45 de milioane de Euro pentru actiuni, nu are nici cei 100 de milioane pentru Arpechim, nu are cei 150 de milioane de Euro pentru restul datoriilor, cum sigur, poate ca domnul Videanu ii are, dar e greu sa vii sa platesti cash”, a spus Ponta.

Premierul si-a exprimat, totodata, speranta ca increderea celor care eventual mai sunt dispusi sa crediteze Oltchim va putea fi recastigata.

„Insa acum oamenii poate au inteles ca au fost pacaliti si putem impreuna cu cei de la sindicate, si fara domnul Roibu si cei care au stat atatia ani acolo, cu o conducere de data asta competenta si corecta, putem sa recastigam increderea celor care eventual mai sunt dispusi sa crediteze societatea pentru procedura eventual in urmatoarele sase luni”, a spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la PSD, ca privatizarea Oltchim va fi reluata anul viitor, el spunand ca, dupa ce se va constata ca asa-zisul castigator nu a avut nici bani, nici intentia de a deveni actionar majoritar, statul va aproba un plan de masuri pentru combinat.

Premierul a declarat, raspunzand unei intrebari, ca privatizarea Oltchim va fi reluata la inceputul anului viitor, el precizand ca nu poate ramane statul actionar la combinat, fiind nevoie de un partener strategic puternic.

„Faptul ca se dovedeste, ceea ce, de altfel, am avertizat de ceva timp – ca totul este doar o incercare de a acoperi fraudele comise in ultmii ani cu sprijinul Guvernului PDL si ca domnul Diaconescu a intrat in aceasta operatiune de ascundere a fraudelor – e real. Si atunci, in mod sigur, dupa ce se epuizeaza cat mai rapid toate procedurile prin care constatam ca asa-zisul castigator de fapt nu a avut nici banii, nici intentia de a deveni actionar si de a activa in calitate de proprietar majoritar la Oltchim, impreuna cu Ministerul Economiei, in cadrul sedintei de Guvern, vom aproba masurile pentru viitor in asa fel combinatul sa intre intr-o procedura speciala prin care sa salvam locurile de munca, sa repornim activitatea si, intr-adevar, in cel mai scurt timp, sa gasim un investor serios”, a spus Ponta.

Premierul a precizat ca privatizarea Oltchim va fi pregatita pentru inceputul anului viitor.

„Acuma, Oltchim a devenit un loc in jurul caruia roiesc tot felul de oameni cu interese politice, fie ca e domnul Dan Diaconescu, fie ca sunt alti oameni, care habar nu au despre ce e vorba, fie ca e vorba de Videanu, care incearca sa-si acopere urmele. Problema noastra este de a indeparta tot acest roi de profitori si de a salva Oltchim, ca si societate comerciala si de a pregati practic probabil la inceputul anului viitor, o privatizare de succes cu o companie capabila sa tina combinatul in functiune si sa-l faca sa functioneze profitabil intr-un termen rezonabil”, a spus Ponta.

El a sustinut ca esecul privatizarii Oltchim nu este vina Guvernului, care s-a obligat sa incerce sa privatizeze compania in septembrie, in baza prevederilor contractuale cu FMI semnate de fostul Executiv.

„Asa fusese trecut in discutiile initiale cu FMI, de catre fostul Guvern. Noi ne-am obligat ca vom incerca o privatizare in luna septembrie. Faptul ca a esuat nu este vina noastra”, a spus Ponta.

Premierul a raspuns afirmativ la intrebarea privind o noua incercare de privatizare in primavara anului viitor.

„Da. Nu poate sa ramana statul actionar, pentru ca statul a fost actionar in acesti 20 de ani si uitati-va la ce s-a ajuns. Da, in mod clar, este nevoie de un partener startegic puternic”, a spus Ponta.

Contractul dintre OPSPI si Dan Diaconescu privind privatizarea Oltchim nu a fost semnat luni, Diaconescu acuzand ca din acord lipsesc clauze, prevederi si anexe si ca documentul avansat de OPSPI este diferit fata de forma contractului anuntata o data cu caietul de sarcini.

„Nu am putut semna acest contract, intrucat lipsesc clauze, prevederi si anexe, iar tot contractul este diferit fata de cel pe care l-am agreat cand am participat la privatizarea Oltchim”, a declarat luni Dan Diaconescu, la iesirea din Ministerul Economiei, unde s-a intalnit cu reprezentantii OPSPI in vederea incheierii contactului de privatizare a Oltchim.

Diaconescu a adaugat ca avocatii sai au ramas in sediul Ministerului Economiei pentru lamurirea situatiei si ca dupa ce acest contract va fi incheiat el va vinde actiunile pe care le-a cumparat de la stat catre cetateni „probabil, la pretul de pe bursa”.

Diaconescu a mai spus ca termenul pentru semnarea contractului este de zece zile de la data adjudecarii licitatiei.

Castigatorul licitatiei anunta luni de dimineata ca vrea sa semneze in cursul zilei contractul cu Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) si ca banii sa intre imediat in conturile companiei, pentru plata salariilor si asigurarea capitalului de lucru.

La randul sau, seful OPSPI, Remus Vulpescu, a declarat ca este pregatit ca semnarea contractului sa aiba loc luni.

Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
BANCUL ZILEI | Tactica României la Euro 2024
BANCUL ZILEI | Tactica României la Euro 2024
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată...
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
Reacția Margaretei Pâslaru, după momentul Babasha de la cel mai așteptat concert din România: „Ceva diferit ...”
Reacția Margaretei Pâslaru, după momentul Babasha de la cel mai așteptat concert din România: „Ceva...
Decizia luată de autorități în privința căutărilor lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia
Decizia luată de autorități în privința căutărilor lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia
Incredibila poveste a femeii care a recunoscut după 34 de ani că este implicată în uciderea soțului, împușcat de iubitul ei de 15 ani
Incredibila poveste a femeii care a recunoscut după 34 de ani că este implicată în...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune maximă, se apropie de dezastru
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai bun produs
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Kate Middleton, prima apariție publică de când a fost diagnosticată cu cancer! Prințesa de Wales a participat la o paradă
Kate Middleton, prima apariție publică de când a fost diagnosticată cu cancer! Prințesa de Wales...
Cea mai frumoasă zi, transformată într-o traumă! Zeci de copii au fost implicați într-un accident, în timp ce se aflau în excursie. O persoană a murit
Cea mai frumoasă zi, transformată într-o traumă! Zeci de copii au fost implicați într-un accident,...
Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut o noapte turbată. Vreau să zic că m-am odihnit foarte bine.”
Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut...
IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!
IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în...
Pariul făcut de Laurenţiu, un legumicultor din Oltenia, cu care a dat lovitura. Un kilogram de roşii gigant poate ajunge şi la 15 lei
Pariul făcut de Laurenţiu, un legumicultor din Oltenia, cu care a dat lovitura. Un kilogram...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Samsung Galaxy S24 FE își face apariția în baza de date Geekbench. Ce procesor folosește
Samsung Galaxy S24 FE își face apariția în baza de date Geekbench. Ce procesor folosește
CRIPTOTEREȘTRII s-ar putea afla PRINTRE NOI, NEDETECTAȚI! Cine sunt aceștia?
CRIPTOTEREȘTRII s-ar putea afla PRINTRE NOI, NEDETECTAȚI! Cine sunt aceștia?
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc:...
Peștele care conține mult mercur. Nu este recomandat ca femeile însărcinate sau copiii să-l mănânce
Peștele care conține mult mercur. Nu este recomandat ca femeile însărcinate sau copiii să-l mănânce
Stațiunea din România care îmbină marea cu muntele. E aproape de București, are condiții și prețuri pentru toate buzunarele
Stațiunea din România care îmbină marea cu muntele. E aproape de București, are condiții și...
SALARIU obligatoriu în România. S-au stabilit NOILE REGULI de la UE
SALARIU obligatoriu în România. S-au stabilit NOILE REGULI de la UE
IMAGINI BOMBĂ cu revenirea Irinucăi în țară, după 6 ani! Șiroaie de lacrimi. Fiica lui Columbeanu s-a făcut ditamai domnișoara, e foarte frumoasă și îi seamănă leit lui
IMAGINI BOMBĂ cu revenirea Irinucăi în țară, după 6 ani! Șiroaie de lacrimi. Fiica lui...
UEFA EURO 2024, disponibil acum gratuit
UEFA EURO 2024, disponibil acum gratuit
Condiţiile de pace ale lui Putin, criticate la summitul de pace din Elveţia. Giorgia Meloni: „Planul de pace al lui Putin sugerează că Ucraina trebuie să se retragă din Ucraina”
Condiţiile de pace ale lui Putin, criticate la summitul de pace din Elveţia. Giorgia Meloni:...
Spunem ADIO marelui ACTOR al ţării! S-a stins încă o stea. Românii l-au iubit enorm
Spunem ADIO marelui ACTOR al ţării! S-a stins încă o stea. Românii l-au iubit enorm
Florian Coldea, turnat de Traian Băsescu. Adrian Năstase a spus totul
Florian Coldea, turnat de Traian Băsescu. Adrian Năstase a spus totul
Bancul de duminică | O femeie se duce cu amantul la hotel
Bancul de duminică | O femeie se duce cu amantul la hotel
Ilie Năstase a mers să îl vadă pe multimilionarul care l-a jignit incalificabil: Românul ăsta mare şi prost
Ilie Năstase a mers să îl vadă pe multimilionarul care l-a jignit incalificabil: Românul ăsta...
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și a dat-o în vileag pe soția infidelă
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt, relația dintre cei doi: ”Ne întâlnim”
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
Jurații de la Masterchef nu s-au suportat prima dată când s-au întâlnit. Adevărul despre relație dintre Dumitrescu, Scărlătescu și Bontea
Jurații de la Masterchef nu s-au suportat prima dată când s-au întâlnit. Adevărul despre relație...
Horoscop rune 17-23 iunie 2024. Mihai Voropchievici anunță câștiguri imense pentru Raci
Horoscop rune 17-23 iunie 2024. Mihai Voropchievici anunță câștiguri imense pentru Raci
Alimentul care are doar câteva calorii și face minuni în diete. Mihaela Bilic spune că e sățios și e o bombă de proteine
Alimentul care are doar câteva calorii și face minuni în diete. Mihaela Bilic spune că...
×