Acasă » Știri » Știri interne » Primaria Capitalei le-a pregatit zeci de surprize copiilor, de ziua lor!

Primaria Capitalei le-a pregatit zeci de surprize copiilor, de ziua lor!

De: Cancan 31/05/2012 | 00:00
Primaria Capitalei le-a pregatit zeci de surprize copiilor, de ziua lor!

Cu ocazia zilei de 1 iunie, Ziua Copilului, Primaria Municipiului Bucuresti, prin directiile sale de specialitate, a pregatit o serie de evenimente dedicate atat copiilor, cat si celor mari.

1. Festivalul Copiilor 2012 care va avea loc la Palatul National al Copiilor, intre orele 11.00-20.00. La eveniment sunt invitati toti elevii claselor I-IV din scolile Capitalei. Sunt organizate jocuri, concursuri si spectacole atractive si vor sustine concerte Andreea Banica si Alex Velea.

2. Expozitia acvaristica permanenta Aqua Expo-Aquarium Reef care este organizata in Parcul Herastrau, in zona Expoflora, isi asteapta vizitatorii intre orele 9.00-21.00. In data de 1 iunie, accesul in cadrul expozitiei va fi gratuit pentru copii. Bucurestenii vor putea vizita incepand de pe 1 iunie doua pavilioane care contin acvarii cu un total de 50 de tone de apa si 300 de specii marine.

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement, va inaugura chiar de ziua copilului expozitia acvaristica Aqua Expo Aquarium Reef. Pasionatii de frumusetea lumii acvatice vor putea admira cele doua pavilioane pavilioane aflate in Parcul Herastrau, la doar 100 de metri de la intrarea din Charles de Gaulles. Pentru a avea acces in ambele pavilioane, vizitatorii vor putea achizitiona bilete la preturi intre 20 si 27 de lei. Cu un total de 50 de tone de apa, Reef Aquarium are toate atuurile pentru a-i fascina pe cei care ii vor trece pragul incepand de maine. Rechini, printre care o specie adusa chiar din Australia, caluti de mare, pisici de Amazon, pesti clovn, arrowana, prianha sau toxotes sunt doar cateva din speciile de care vizitatorii le vor putea admira incepand de maine. „ホntr-un decor ce reda habitate specifice, expozitia permite descoperirea diversitatii biologice ridicate a arealelor geografice de pe tot globul prin prezenta a peste 300 specii de pesti, o suta de specii de corali si nevertebrate, si a peste o suta de specii de plante acvatice expuse in diverse ipostaze si relatii ecologice”, este asigurarea data de Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement despre Reef Aquarium.

3. Plimbari gratuite cu vaporasul pe lacul Herastrau, in perioada 1-5 iunie intre orele 10.00 – 20.00. Iar din 1 iunie, de la ora 10.00, la Debarcaderul Central vor fi disponibile pentru bucuresteni navele Bucur, Baneasa, Otopeni, Dambovita si Aurora, cu o capacitate totala de 430 de locuri.

4. Spectacol ecvestru la adapostul de Cai Tei Toboc, din Sos. Petricani nr. 11A, Pepiniera Toboc, va avea loc intre orele 11.00 – 14.00. Evenimentul va cuprinde mai multe manifestari dedicate copiilor: demonstratia echipei de scrima juniori, condusi de campioana olimpica si mondiala la floreta, Roxana Barladeanu; diverse demonstratii ecvestre; demonstratii de acrobatii calare; plimbari cu calul sau trasurica pentru copii; precum si un concert rock sustinut de Lulu Cerveni si trupa Rock Incorporation.

5. Spectacolul – Concurs „Stop poluare!” va avea loc la Teatrul Ion Creanga, Sala Rapsodia (Lipscani), intre orele 13.00 -17.00. La concursul din acest an cu tema „Stop poluare!”, care incheie editia de anul acesta a proiectului educational „Ne informam, constientizam si protejam”, vor participa copii din peste 15 scoli si gradinite si va cuprinde expozitii de desene; poezii, cantece, scenete si dansuri; concurs de poezii – creatie proprie; concurs de eseuri – creatie proprie; precum si o parada a costumelor din materiale reciclabile. Evenimentul din data de 1 iunie 2012 este o recunoastere a eforturilor comune, depuse in anul scolar 2011-2012, de cele peste 80 de unitati de invatamant, cadre didactice, indrumatori si mii de copii, care s-au implicat in implementarea proiectului. Cu prilejul Zilei Internationale a Mediului, in perioada 1- 8 iunie 2012, Primaria Municipiului Bucuresti prin Directia de Mediu, desfasoara, in cadrul saptamanii „Protejati Copiii si Mediul”, o suita de evenimente dedicate copiilor si protectiei mediului.

6. Acces liber pentru copii la Gradina Zoologica in perioada 1-3 iunie, iar sambata, 2 iunie, cei mici vor avea parte de mai multe surprize din partea organizatorilor. Bucuresti FM, Zoo Baneasa, Digital Zoo si Compania de Librarii Bucuresti au pregatit o multime de momente speciale: picturi pe fata, baloane colorate, jocuri, concursuri dar si o minidiscoteca.

7. Calatoria in lumea povestilor va avea loc la Biblioteca ,,Martha Bibescu”, din cadrul Centrul Cultural „Palatele Brancovenesti”. Copiii impreuna cu parintii sau bunicii sunt invitati sa participe la activitati specifice varstei: pictura pe diverse suporturi, desene, colaje, lectura, teatru de papusi, ceramica. Astfel, incepand de vineri, 1 iunie, (apoi 2,3,10,17 si 24 iunie) vor fi deschise atelierele de ceramica si linogravura intre orele 14.00-16.00, iar duminica intre orele 10.00-13.00 in cadrul proiectului ,,Clubul ilustratorului”, se vor deschide ateliere de desen si lectura expresiva sustinute de ilustratori. Tot duminica, cei mici vor intra in lumea personajelor de poveste, cand actorii Teatrului de papusi vor pune in scena spectacole inedite.

8. Cismigiul Copiilor, un maraton al surprizelor, va avea loc sambata. Parcul Cismigiu se va transforma pentru o zi in taramul Distractiei. Maratonul surprizelor incepe la ora 11.00 si se prelungeste pana seara la 21.00. Teatrul, muzica si dansul sunt personajele principale ale zilei. Printese, pirati, jongleuri, clovni si magicieni tranforma aleile parcului intr-o lume de poveste. Aici, printre baloane colorate si imagini din basme, vor avea loc ateliere, jocuri si concursuri. In Foisor, micutii sunt pictati pe fata si coafati. Pe Podul Artelor portretisti si caricaturisti le vor imortaliza figurile si le vor oferi desenele in dar. Timp de 10 ore, vor fi spectacole in toate zonele parcului. Pe cele doua scene – amplasate in vecinatatea Foisorului si langa lac – vor urca ansambluri artistice, trupe de teatru si dans, coruri de copii si solisti. Pe Scena Mare vor canta pe rand grupurile vocale Melodia, Fantezia, Andante, Amicii, Andantino, Allegretto, Miracol, Bim Bam si Adagio. Tot aici vor dansa trupele Blockbusters Crew, Attitude, Dance for Life, Lala Street, Dinamic, Studioul coregrafic Reverence si Scoala de dans Mondo Dance. Vor sustine minirecitaluri solistii vocali Eduard Dinica si Laura Arabo, Andra si Razvan Gogan, Denisa Trofin, Lavinia Ionita si Noni. Pe Scena Mica este de asemenea un program foarte alert si variat: grupurile Mini Star, DoReMi, Armonia’s; trupele de teatru Pif Paf, Passe-Partout, Gestual Art si Pur Anima. Cismigiul Copiilor se va incheia cu un recital sustinut de Elena Gheorghe, care va avea loc pe Scena Mare, de la ora 20.00.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
El este marele câștigător Survivor All Stars 2024 de la Pro TV! Cine ia premiul de 100.000 de euro
El este marele câștigător Survivor All Stars 2024 de la Pro TV! Cine ia premiul...
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
E aproape ILEGAL de fierbinte! S-a iubit nebunește cu Ronaldo și nu s-a știut absolut nimic până acum! Dezvăluie TOT din relație. Cum a agățat-o Cristiano
E aproape ILEGAL de fierbinte! S-a iubit nebunește cu Ronaldo și nu s-a știut absolut...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru patru zodii
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru patru zodii
Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în ultimii ani. Cum va fi vremea pe litoral?
Meteorologii Accuweather anunță o vară istorică în România! Nu s-a mai întâmplat așa ceva în...
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce...
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la doar 100 de metri de casa lui, nu a cerut ajutor
Motivul tulburător pentru care bărbatul dispărut și găsit în viață după 27 de ani, la...
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Simona Mărgăian trebuie să-i plătească 700.000 de euro bătranului italian pe care l-a escrocat. Aceasta este condamnată și la 5 ani de închisoare
Simona Mărgăian trebuie să-i plătească 700.000 de euro bătranului italian pe care l-a escrocat. Aceasta...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu îmi mai dădea ghiozdanul să mă duc la școală. Mă trimitea cu punga.”
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între româncă și actorul de la Bollywood. Acum e clar
Mama lui Salman Khan rupe tăcerea despre Iulia Vântur! Ce relație există, de fapt, între...
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară. ANM anunţă temperaturi în creştere
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel cam mic!
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
 Două scule PARKSIDE, foarte căutate de MEȘTERI, apar în oferta LIDL
Două scule PARKSIDE, foarte căutate de MEȘTERI, apar în oferta LIDL
Experiment pentru MODIFICAREA climei, oprit ÎN ULTIMA CLIPĂ!
Experiment pentru MODIFICAREA climei, oprit ÎN ULTIMA CLIPĂ!
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul...
De ce nu e bine să pui routerul Wi-Fi pe holul casei tale. Greșeala care poate distruge conexiunea la internet
De ce nu e bine să pui routerul Wi-Fi pe holul casei tale. Greșeala care...
Planta considerată cel mai puternic cocktail pentru imunitate. E o bombă de vitamine, dar mulți români o evită
Planta considerată cel mai puternic cocktail pentru imunitate. E o bombă de vitamine, dar mulți...
NOILE REGULI pentru cei care au centrale termice de APARTAMENT. Ordinul de la UE a fost deja dat
NOILE REGULI pentru cei care au centrale termice de APARTAMENT. Ordinul de la UE a...
Ronald Gavril, lovitură URIAȘĂ pentru Anamaria Prodan. Răsturnare de situație în cuplul lor. Încă un bărbat care o dezamăgește
Ronald Gavril, lovitură URIAȘĂ pentru Anamaria Prodan. Răsturnare de situație în cuplul lor. Încă un...
Testul inedit ce-ți distruge computerul. Experimentul unui vlogger - VIDEO
Testul inedit ce-ți distruge computerul. Experimentul unui vlogger - VIDEO
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA  pe care le-au numit „distructive şi ostile
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
A venit vestea cea mare pentru cei cu MAȘINI DIESEL. S-a întâmplat chiar astăzi, 17 MAI
A venit vestea cea mare pentru cei cu MAȘINI DIESEL. S-a întâmplat chiar astăzi, 17...
Revoluție în sistemul de pensii. Nimeni nu era pregătit pentru așa ceva
Revoluție în sistemul de pensii. Nimeni nu era pregătit pentru așa ceva
Radu-Ștefan Bănică alege calea religiei? Unde a fost surprins în haine preoțești fiul lui Stefan Bănică Jr.
Radu-Ștefan Bănică alege calea religiei? Unde a fost surprins în haine preoțești fiul lui Stefan...
Simona Halep a luat o nouă hotărâre radicală şi vinde tot ce are în România! Tocmai a încasat milioane de euro
Simona Halep a luat o nouă hotărâre radicală şi vinde tot ce are în România!...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine a primit al doilea premiu
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
Cum își menține silueta Alina Sorescu. Artista arată tot mai bine după despărțirea de Alexandru Ciucu
Cum își menține silueta Alina Sorescu. Artista arată tot mai bine după despărțirea de Alexandru...
Ce să pui în chiftele ca să iasă ca la restaurant. Greșeala pe care multe bucătărese o fac în momentul în care prepară rețeta
Ce să pui în chiftele ca să iasă ca la restaurant. Greșeala pe care multe...
Cuvântul din limba română pe care puțini îl pronunță sau îl scriu corect. Și tu îl folosești des în conversațiile de zi cu zi
Cuvântul din limba română pe care puțini îl pronunță sau îl scriu corect. Și tu...
×