Acasă » Știri » Comisar şef la DGA, acuzat că i-a ajutat pe vânzătorii de droguri

Comisar şef la DGA, acuzat că i-a ajutat pe vânzătorii de droguri

De: Cancan 20/05/2016 | 16:43
Comisar şef la DGA, acuzat că i-a ajutat pe vânzătorii de droguri

Petru Pitcovici, comisar şef în Direcţia Generală Anticorupţie, a fost reţinut de procurorii DIICOT, fiind acuzat că a ajutat traficanţi de droguri cercetaţi pentru că au adus în ţară cocaină. Pitcovici a fost ridicat din faţa unui restaurant din Capitală.

”În perioada 11-19.05.2016 procurorii DIICOT- Structura Centrală au efectuat activităţi de urmărire penală cu privire la activitatea infracţională desfăşurată de către mai multe persoane care au acţionat în mod coordonat în vederea introducerii pe teritoriul României a unor cantităţi de  droguri de mare risc procurate din Olanda şi ulterior comercializate pe raza municipiului Bucureşti. La data de 08.05.2016,  inculpaţii PARASCHIV BOGDAN EMANUEL, TRIPON NATALIA  şi DUMITRACHE CRISTINEL  s-au deplasat în Olanda în vederea procurării de droguri.  La data de 11.05.2016, în jurul orelor 22.00, inculpaţii PARASCHIV BOGDAN EMANUEL, TRIPON NATALIA  şi DUMITRACHE CRISTINEL  s-au prezentat la punctul de trecere al frontierei de stat Nădlac, într-un autoturism,  în vederea efectuarii formalităţilor de intrare în România.  Cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, în filtrul de aer au fost găsite 2 pachete care conţineau pulbere de culoare albă, în urma examinării tehnico-ştiinţifice a rezultat cantitatea totală de 429,98 grame cocaină şi 0,51 grame 3,4-metilendioximetamfetamină (MDMA).  La data de 13.05.2016  Tribunalul Bucureşti  a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor TRIPON NATALIA şi DUMITRACHE CRISTINEL pentru o perioadă de 30 de zile la acea dată inculpatul PARASCHIV BOGDAN EMANUEL, zis Bogdan al lui Angela, sustrăgându-se urmăririi penale.  În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că inculpatul SIMION DAN SANDU zis “DAN CHIORU” (un cunoscut jucător de poker, cu relaţii în lumea interlopă-n.r.) i-a determinat pe inculpaţii mai sus menţionaţi să procure cocaină, înmânându-le în acest sens suma de 10.000 euro, droguri ce urmau a fi comercializate pe raza municipiului Bucureşti.     Totodată, s-a stabilit faptul că inculpatul PITCOVICI PETRU DANIEL, comisar şef de poliţie în cadrul D.G.A., a oferit sprijin şi ajutor inculpaţilor SIMION DAN SANDU şi PARASCHIV BOGDAN EMANUEL în scopul îngreunării cercetărilor efectuate, depistării şi probării autorilor. 

”Dan Chioru” a fost reţinut în acest dosar
”Dan Chioru” a fost reţinut în acest dosar

La data de 19.05.2016 inculpaţii  PITCOVICI PETRU DANIEL, SIMION DAN SANDU şi PARASCHIV BOGDAN EMANUEL au fost depistaţi în faţa unui restaurant situat în Bucureşti iar cu ocazia controlului efectuat asupra inculpaţilor  şi a 2 autoturisme folosite de către aceştia, au fost identificate şi ridicate sumele de 900 eur, 900$, 3000 lei precum şi înscrisuri cu valoare probatorie. Totodată, au fost ridicate în vederea indisponibilizării 3 autoturisme de lux.  La data de 20.05.2016 procurorii DIICOT- Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  SIMION DAN SANDU, PARASCHIV BOGDAN EMANUEL şi PITCOVICI PETRU DANIEL  pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc, trafic de droguri de mare risc, finanţarea şi favorizarea făptuitorului, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă”, arată DIICOT.

In interceptările convorbirilor telefonice, făcute cu mandat de la judecător, Pitcovici era supranumit „naşul”. Nu era o simplă poreclă, Pitcovici fiind naşul de botez al copilului lui Bogdan Emanuel Paraschiv,  membru al reţelei de traficanţi. Tot din convorbiri ar rezulta că „naşul” Pitcovici ştia de deplasarea în Olanda a cărăuşilor de droguri de mare risc din grupul lui Dan Chioru.

Dan Chioru a jucat de-a lungul anilor milioane la cazino în compania unor VIP-uri de la noi. (VEZI AICI)

Bogdan Paraschiv, zis ”Bogdan al lui Angela”
Bogdan Paraschiv, zis ”Bogdan al lui Angela”

Petru Pitcovici a fost săltat joi seara din faţa restaurantului „Silver Church” din Bucureşti, unde era cu doi dintre protejaţii săi, respectiv cu Dan Chioru (Dan Sandu Simion), şeful grupării infracţionale, şi cu un alt traficant ( Bogdan Emanuel Paraschiv). Anchetatorii au ridicat probe – bani şi înscrisuri care aveau legatură cu traficul de cocaină-, aflate asupra lui Pitcovici, Dan Chioru şi Bogdan Emanuel Paraschiv, şi au confiscat trei autoturisme de lux.  Alte probe la dosar ar fi interceptări ale comunicaţiilor, filmările şi înregistrările investigatorului sub acoperire şi ale colaboratorului (un membru al grupului infracţional). Bogdan Emanuel Paraschiv, ruda prin alianţă a lui Pitcovici, a fost oprit în Vama Nădlac la volanul unei maşini (se întorcea din Olanda. Anchetatorii ştiau că în maşină este ascunsă cocaină. Altfel spus, era un transport „supravegheat”). Pentru că era noapte şi maşina nu putea fi verificată, a fost tractată în sediul Poliţiei, iar ocupanţii, între care şi Paraschiv, urmau să se prezinte a doua zi pentru efectuarea percheziţiei. Noaptea, Paraschiv a părăsit localitatea, sustrăgându-se ulterior urmăririi penale. Pitcovici ştia că Paraschiv se sustrage urmăririi penale şi cu toate acestea s-a întâlnit cu el şi cu şeful grupării ( cu Dan Chioru) la restaurantul Silver Church din Bucureşti, în data de 19 mai 2016. În referatul de arestare preventivă procurorii DIICOT redau un rezumat din declaraţia lui Paraschiv. „Cu privire la PITCOVICI PETRU DANIEL, ( Paraschiv-nn) a menţionat că acesta este naşul fiului său, iar, în legătură cu întâlnirea pe care a avut-o în seara de 19.05.2016 cu susnumitul şi cu inculpatul SIMION DAN SANDU, a precizat că dorea să obţină o consiliere de la cel prim menţionat în raport cu situaţia sa juridică generată de descoperirea drogurilor, precum şi cu privire la procedura pe care ar fi trebuit să o urmeze pentru a beneficia de o eventuală reducere a pedepsei şi pentru a se preda organelor de urmărire penală”.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Profesorul Vlad Ciurea, avertisment de 1 Mai! Carnea care ne face RĂU: „Marele dușman sunt…”
Profesorul Vlad Ciurea, avertisment de 1 Mai! Carnea care ne face RĂU: „Marele dușman sunt…”
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Imaginea zilei: ANDREEA ESCA în costum de BAIE! N-a mai fost văzută niciodată AȘA
Imaginea zilei: ANDREEA ESCA în costum de BAIE! N-a mai fost văzută niciodată AȘA
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cel mai mare secret al actorului Florin Piersic. A ținut totul ascuns ani de zile: „E ceva de suflet. Eu în ea am văzut-o pe sora mea”
Cel mai mare secret al actorului Florin Piersic. A ținut totul ascuns ani de zile:...
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a fost răpus de cancer
Strigăte și urlete de jale la priveghiul lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu care a...
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Dan Negru, mesaj de Ziua Muncii: „Se deschide seria știrilor despre turiști nemulțumiți” Unde alege prezentatorul să plece cu familia în vacanță
Dan Negru, mesaj de Ziua Muncii: „Se deschide seria știrilor despre turiști nemulțumiți” Unde alege...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a actorului?  „Nu se va anula nimic.”
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei.  Ce urmează să se întâmple cu el
Verdict neașteptat în cazul bărbatului suspectat de uciderea gravidei din Orhei. Ce urmează să se...
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic:
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
Kaufland: mașină de înșurubat și ciocan rotopercutor, disponibile din 1 mai
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de măritat, dacă trebuie și insistă cine trebuie...”
Lidia Buble a făcut anunțul: „Mă veți vedea în rochia de mireasă. Sunt gata de...
Cum să faci tocănița de miel perfectă. Ingredientul care îi dă acea aromă deosebită
Cum să faci tocănița de miel perfectă. Ingredientul care îi dă acea aromă deosebită
Noul film românesc de comedie care a intrat pe Netflix. A provocat un mare scandal
Noul film românesc de comedie care a intrat pe Netflix. A provocat un mare scandal
REGULILE pentru posesorii auto se schimbă dramatic. VA FI INTERZIS pentru toți șoferii din România
REGULILE pentru posesorii auto se schimbă dramatic. VA FI INTERZIS pentru toți șoferii din România
A murit Sonia. Avea doar 19 ani. A intrat cu mașina cumpărată de părinți într-un TIR. Nu a mai prins Paștele!
A murit Sonia. Avea doar 19 ani. A intrat cu mașina cumpărată de părinți într-un...
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă
Ungaria A RECUNOSCUT, în sfârșit. Vestea cea mare a venit direct de la Budapesta: DIN PĂCATE...
Ungaria A RECUNOSCUT, în sfârșit. Vestea cea mare a venit direct de la Budapesta: DIN...
Alimentele care ne pot strica vacanța. Vedeta zilei pune viața în pericol
Alimentele care ne pot strica vacanța. Vedeta zilei pune viața în pericol
Un mare HYPERMARKET închide 4 dintre magazinele din București! Anunțul companiei
Un mare HYPERMARKET închide 4 dintre magazinele din București! Anunțul companiei
Ce a putut spune Ioana despre căsnicia cu Ilie Năstase. A cedat şi a dat cărţile pe faţă. Dezvăluiri fără precedent
Ce a putut spune Ioana despre căsnicia cu Ilie Năstase. A cedat şi a dat...
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și al altor supermarketuri
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
Filmările pentru Asia Express 2024 s-au încheiat. Concurenții au revenit acasă. Când se va difuza emisiunea
Filmările pentru Asia Express 2024 s-au încheiat. Concurenții au revenit acasă. Când se va difuza...
Micii de acum nu mai sunt ca pe vremuri. Ce conțin, de fapt: “Problema este de preț”
Micii de acum nu mai sunt ca pe vremuri. Ce conțin, de fapt: “Problema este...
De ce nu e bine să lași telefonul să se încarce până la 100%. Mulți nu știu ce pagubă produc
De ce nu e bine să lași telefonul să se încarce până la 100%. Mulți...