Acasă » Showbiz » Showbiz intern » Alina Sorescu se face profa de muzica pentru copii

Alina Sorescu se face profa de muzica pentru copii

De: Cancan 06/03/2011 | 00:00
Alina Sorescu se face profa de muzica pentru copii
Zambitoare. Asa isi asteapta Alina Sorescu elevii la scoala sa de muzica

Si-a inceput activitatea muzicala la 4 ani, in grupul Minisong, condus de regretatul Ioan Luchian Mihalea, iar acum, dupa 20 de ani, vrea sa impartaseasca copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani din experienta sa muzicala dobandita de-a lungul vremii.

Alina Sorescu a acceptat sa vorbeasca in exclusivitate pentru CANCAN de Weekend despre cel mai nou proiect al sau, intitulat sugestiv Atelierul de muzica si prezenta scenica Alina Sorescu. Desi este proaspat casatorita si se ocupa si de proiectele sale muzicale, Alina vrea sa se dedice trup si suflet acestei scoli de muzica, mai ales ca iubeste nespus de mult copiii si, dupa cum sustine, vrea sa fie o mamica tanara.

Cum ti-a venit ideea sa infiintezi o scoala de muzica?

Alina Sorescu: Ideea de a infiinta acest atelier de muzica si prezenta scenica a venit in urma activitatii pe care eu o am de atatia ani in lumea spectacolului, datorita faptului ca si eu am fost la un moment dat mica si cu dorinta de afirmare. Am inceput sa cant inca de cand aveam 4 ani si m-am gandit ca ar fi interesant ca parte din cunostintele pe care le-am acumulat pana acum sa le pot impartasi si celor mici, mai ales ca imi plac foarte mult copiii. Am toata rabdarea din lume cu ei si vreau sa ma implic cu toate fortele in acest proiect, pe care l-am luat de la 0 si l-am cladit pas cu pas.

Nu este foarte dificil sa lucrezi cu copii asa de mici, care inca nu constientizeaza daca au talent?

A. S.: Mi-as dori ca in urma cursurilor si a activitati pe care eu o sa o am cu ei sa isi dea seama daca au potential pentru zona artei, cred ca va fi util si pentru parintilor lor, pentru ca sunt foarte multi parinti care isi ghideaza copii inca de la varste fragede catre mult mai multe activitati si bineinteles ca voi transforma totul intr-o joaca. Voi incerca sa transmit informatiile pe limba lor astfel incat sa le placa si astfel incat sa fie totul natural.

Vrei sa colaborezi si cu un compozitor? In cazul in care descoperi un talent sa poti sa-l indrumi catre o cariera muzicala.

A. S.: Pe langa cursurile de muzica, efectiv exercitiile de canto, si pe langa cursurile de prezenta scenica, ma refer aici la exercitiile de dictie, la exercitiile de spontaneitate si creativitate, am sa incerc sa-i indrum si catre diverse melodii, atat ca grup, cat si individual, astfel incat sa putem sa mergem la spectacole, sa putem participa la emisiuni…

Daca vor veni prea multi copii, cum vei reusi sa-i imparti in grupe?

A.S.: Ii voi imparti pe varste. Intr-un fel lucrez cu copii mai mici de 4, 5, 6 ani, intr-un fel lucrez cu cei care se apropie deja de 10 si ma voi implica cu totul. Adica vreau sa fac un program serios din asta cu ei aici, la acest atelier, si – cine stie -, daca va fi un proiect de succes, poate cooptez si alti specialisti, profesori…

Cat costa cursurile?

A.S.: Cursurile costa 990 de ron. Am impartit toata aceasta activitate pe etape, adica intai va fi un modul de incepatori, dupa care unul de intermediari si de avansati, pentru ca pregatirea in acest domeniu nu se poate incheia foarte repede. E o munca de durata, e o activitate care cere perseverenta si as vrea sa o iau asa, pas cu pas, astfel incat la final sa pot sa observ ca acesti copii sunt mult mai dezinvolti, mult mai degajati.

Atelierul acesta iti va ocupa tot timpul. Vei mai gasi resurse si pentru cariera ta muzicala, pentru proiectele tale?

A.S.: E logic ca atunci cand faci un proiect care iti ocupa mult timp nu mai ai asa de mult pentru celelalte, dar in paralel cu punerea la punct a acestui atelier am finalizat si albumul meu nou, al 6-lea. E foarte aproape de lansare si sunt convinsa ca o sa pot sa ma impart, mai ales ca sunt domenii apropiate, si sunt de parere ca poti sa le faci pe toate astfel incat sa existe un echilibru: sa ai timp si pentru profesia ta, si pentru familie, pentru tot. Cred ca se pot face de toate.

Esti genul de sotie care merge cu pachetelul in atelierul sotului sau il astepti sa luati cina in oras?

A.S.: Depinde de programul fiecaruia, de cum reusim sa ne impartim. De obicei, de partea legata de bucatarie se ocupa mamele noastre. Avem noroc ca sunt mereu langa noi si au grija de noi in sensul asta, pentru ca noua timpul nu prea ne permite.

Tot ele or sa se ocupe si de cei mici, de nepotei?

A.S.: Clar ca tot ei or sa ne ajute. Da, chiar suntem norocosi ca ii avem pe cei patru parinti in forma si langa noi.

5 Secrete

1. Il admira pe Ioan Luchian Mihalea

Isi aminteste cu placere de perioada in care facea parte din grupul de copii Minisong, condus de Ioan Luchian Mihalea, pe care il considera un idol. „Regretatul Ioan Luchian Mihalea a fost ca un mentor si ca un idol pentru mine in ceea ce priveste modul de desfasurare al unui artist pe scena.”

2. S-ar intoarce in televiziune

Desi este implicata in diverse proiecte muzicale, sotia lui Alexandru Ciucu nu exclude posibilitatea de a se reintoarce in televiziune. Cantareata sustine ca intoarcerea la TV ar depinde de context, mai ales ca au existat oferte de-a lungul vremii, insa asteapta formatul potrivit. Alina Sorescu se declara deschisa sa modereze o emisiune pentru copii.

3. Nu a sarbatorit ziua de nastere a sotului ei

Alina Sorescu nu a putut fi alaturi de Alexandru Ciucu pe 2 februarie, ziua lui de nastere, deoarece designerul a fost plecat din tara la una dintre intalnirile anuale ale sale cu colaboratorii straini.

4. Nu-i plac schimbarile bruste de stil

Cantareata sustine ca abia acum incepe sa-si defineasca stilul vestimentar, declarand ca nu-i plac schimbarile bruste de stil si ca vrea sa opteze pentru un stil vestimentar clasic. „Acum incep sa-mi dau seama ce stil vreau sa adopt si cred ca merg undeva spre elegant, clasic, pentru ca se potriveste cu personalitatea mea de acum.”

5. Vrea sa aiba trei copii

Alexandru Ciucu si Alina Sorescu isi doresc sa fie parinti tineri, mai ales ca au tot sprijinul din partea parintilor, care se ofera sa aiba grija de nepoti. Cei doi isi doresc o familie numeroasa, cu cel putin trei copii.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni milionar într-un an. Câți bani a câștigat în 10 luni
Experiment: un tânăr s-a transformat într-un om al străzii pentru a demonstra că poate deveni...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar trebui să fie ILEGAL să posteze pozele astea
BOMBA BOMBELOR! Laura e iubita celui mai în vogă fotbalist de la Real Madrid! Ar...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”. Vedeta s-a filmat fără machiaj și cu părul nearanjat
Cum arată Andreea Bănică atunci când nu este pe scenă: ,,Nu m-am aranjat pentru călcat”....
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
Beleaua Corduneanu a făcut anunţul. Este CUTREMUR în lumea interlopă
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
BANC | Bulă, Sfântul Petru și „pomul minciunilor”
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea mintală a utilizatorilor”
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
Tatăl lui Jador nu are încredere în intențiile legate de Oana Ciocan: „Le-a spus tuturor fetelor din viața sa că le iubește și că le ia de nevastă”
Tatăl lui Jador nu are încredere în intențiile legate de Oana Ciocan: „Le-a spus tuturor...
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul care îi dă o aromă de neuitat
Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-i dai cel mai bun gust. Ingredientul...