Acasă » Showbiz » Showbiz intern » Verdict: „Andreea Berecleanu este vedeta cu chipul perfect „

Verdict: „Andreea Berecleanu este vedeta cu chipul perfect „

De: Cancan 21/08/2012 | 00:00
Verdict: Andreea Berecleanu este vedeta cu chipul perfect

Efectueaza peste 400 de operatii estetice intr-un an ceea ce il face unul dintre cei mai mari chirurgi plasticieni din Europa de Est. Pe lista pacientelor sale se spune ca ar figura si Mihaela Radulescu si Iulia Vantur. A inventat o pensa de disectie care presupune marirea sanilor fara durere si recuperarea imediata dupa operatie. A fost ales ca secretar general al Societatii Romane de Chirurgie Estetica si este membru al Academiei Europene de Chirurgie Cosmetica si in Societatea Franceza de Chirurgie Estetica. Este vorba de doctorul Constantin Stan, care, intr-un interviu acordat cotidianului Can Can ne-a vorbit despre ce presupune chipul perfect si in ce consta „matematica" frumusetii.

-Ce trebuie sa faca un medic aspirant ca sa ajunga un chirurg de succes?

In primul rand trebuie sa se nasca. In al doilea rand trebuie sa aiba cei sapte ani de acasa si bun simt. In drumul catre succes sunt foarte multe ispite, provocari si poti avea derapaje de la ceea ce eu numesc constiinta profesionala. Dupa care trebuie sa faca scoala, sa-i placa frumosul, sa se educe, sa citeasca mult, sa-si construiasca un anumit limbaj. Nu este suficient doar sa fii un bun tehnician ci trebuie sa ai si simt artistic si o anumita cultura vizuala. Dupa care trebuie sa aiba si sansa de a face o specializare in chirurgia plastica cu practica in spitalele de stat, cum se facea pe vremuri, inainte de ’89, cand lucrurile erau bine stabilite, pe trepte, in care rezidentul invata de la colegul cu doi-trei ani mai avansat, apoi de la rezidentul tanar si asa mai departe. De asemenea trebuie sa iesi afara din tara. Nu totul se reduce la Romania.Trebuie sa ai contact cu medicii din afara, cu tehnologiile de acolo si mai ales cu cerintele pacientilor straini. Trebuie sa ai tot timpul acel entuziasm profesional. La inceputul carierei mele nu ma gandeam ca voi face cariera in domeniul chirurgiei estetice si ca voi avea un cuvant de spus in acest sens.

– Ce v-a determinat sa ramaneti in tara?

-Soarta a facut ca revolutia sa ma prinda in momentul in care nu eram nici prea tanar nici prea in varsta ca sa ma simt in stare sa plec. Am avut si sansa sa-mi deschid primul cabinet privat dupa revolutie si oportunitatea de a fi lucrat si in sistemul de stat. Am pornit initial cu un cabinet mic, de ORL, in care am facut primele operatii de rinoplastie si injectii cu botox. Asta se intampla prin ’91-’92.

– Multe femei vad in bisturiu un pact cu Diavolul. Cum comentati?

Nu as zice neaparat pactul cu Diavolul ci cu naturaletea, cu increderea in sine, cu a te simti mai bine cu tine insati

– Se spune ca interventiile estetice creeaza dependenta. Este adevarat?

– Nu as numi-o dependenta. Daca azi ma spal pe dinti asta inseamna ca maine nu o mai fac? Daca ma duc la coafor, ma aranjez si imi spal parul asta inseamna ca nu ma mai spal pe cap in urmatoarele zile? Eu cred ca atunci cand exista o convergenta intre dorinta de a arata mai bine, bun simt si realism, nu cred ca putem vorbi de o dependenta a interventiilor estetice. Desigur exista si cazuri al sindromului de permanenta nemultumire de felul cum arati, indiferent de ce faci. Acele cazuri sunt rare si solicita si interventia unui psiholog pregatit in domeniul medicinei estetice.

– Avem astfel de psihologi in tara?

-Incep sa se formeze. Eu personal mi-as dori foarte mult ca in aceasta noua clinica pe care am construit-o sa implic si un astfel de specialist pentru ca vreau sa promovez conceptul de bine personal si medicina integrata. De asemenea vrem sa colaboram si cu specialisti in domeniu anti-aging, stiinta care se ocupa de studierea procesului de inaintare in varsta.

– Care este vedeta cu chipul perfect?

– Nu exista un chip perfect ci doar un model care, dupa anumite standarde si masuratori are chirurgiei estetice s-ar apropia de perfectiune. O opinie personala, ca un chip care mi se pare deosebit de frumos la noi dar si ca atitudine mi se pare cel al Andreei Berecleanu. O chip perfect al unei vedete din afara, asta potrivit masuratorile care s-au facut s-a dovedit a fi cel al lui Grace Kelly. Potrivit celor care au pus bazele matematicii frumusetii, Grace Kelly avea indicele de frumusete 1, adica cel mai mare.

– Ca si chirurg plastic, care este cea mai atragatoare parte a unei femei ?

– Intregul. Eu nu pot sa privesc lucurile disparat. Incerc sa gasesc un echilibru intre chirurgie si medicina estetica adica invaziv si minimum invaziv, intre imbunatatirea medie a tuturor trasaturilor fetei. Incerc sa fac cate putin din toate adica un nas mai frumos, buze mai interesante si astfel sa ofer acea imagine armonioasa per ansamblu.

– Este posibila tineretea fara bisturiu? Ce putem face pentru a o pastra ?

Depinde ce inseamna tinerete fara bisturiu. Daca iti faci o operatie acum, asta nu inseamna ca o sa fi tanar pentru urmatorii 20 de ani. Lucrurile trebuie privite intr-o permanenta evolutie. Ca principii de viata care ne ajuta sa ne pastram tineretea si frumusetea ar fi sa ne hranim sanatos, sa ne pastram greutatea constanta, si asta pe cat posibil, din primii ani de viata si, bineinteles sa faci cat mai mult sport, sa petrecem cat mai mult timp in natura, sa dormim suficient si sa consumam cat mai multe lichide.

– Ce parere aveti despre terapiile cu hormoni de crestere, foarte populare in afara ?

– Eu cred ca atunci cand vine vorba de echilibrele hormonale care sunt foarte delicate, lucrurile nu trebuie fortate ci trebuie mentinute cat mai mult in balanta. Sunt cazuri celebre in care nerespectarea acestor reguli ale naturii s-a lasat cu efecte negative si cu prelungirea exagerata a extremitatilor corpului De exemplu cazul lui Sylvester Stallone si al lui Mickey Rourke.

– Care a fost cea mai ciudata interventie estetica pe care ati realizat-o pana acum?

– Nici una. Atata timp cat pacientul isi exprima problemele iar eu sunt cel care gaseste solutii, nu exista interventii ciudate. Eu respect intotdeauna nevoile pacientilor. Dupa atatia ani de cariera pacientii care vin la mine stiu la ce sa se astepte si se selecteaza de la sine. Vor lucruri realiste, pun pret pe calitate si naturalete.

– Cum faceti fata reactiilor de respingere pe care pacientele le au dupa operatie ?

– Reactia de respingere este una fireasca. Este teama de ceva nou. Aici ajungem la ceea ce se numeste incredere pe care care doctorul trebuie sa o construiasca impreuna cu pacientul. Relatia pacient-medic ar trebui sa fie ca un pas in doi, ca un tango daca vreti. In momentul in care un pacient solicita o interventie estetica el trebuie sa capete incredere in el. Trebuie sa-i dai sansa sa se mai gandeasca, sa cantareasca bine aspectele.

– Care este cea mai solicitata interventie estetica din Romania?

– Operatia de marire de sani. De-a lungul timpului am reusit sa schimb modul in care este privita aceasta operatie si de a comunica cu pacientul. Intotdeauna propun pacientilor solutii individuale, adaptate, personalizate, in conformitate cu profilul lor. Chiar daca colegi de ai mei sustin ca nu exista proteze individualizate pentru sani exista totusi o varietate de modele. De aceea nu mai vorbim de operatie de marire de sani ci de una de remodelare. Sanii nu mai inseamna doar volum ci si miscare, dinamica naturalete.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Un turist a gătit ouă-ochiuri în balconul unui hotel din Dubai. Imaginile au devenit VIRALE
Un turist a gătit ouă-ochiuri în balconul unui hotel din Dubai. Imaginile au devenit VIRALE
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată...
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
Cuplul Doina Teodoru-Cătălin Scărlătescu a bătut recordul la vacanțe: „Ne-am dorit mai mult timp pentru noi”
Cuplul Doina Teodoru-Cătălin Scărlătescu a bătut recordul la vacanțe: „Ne-am dorit mai mult timp pentru...
Decizia luată de autorități în privința căutărilor lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia
Decizia luată de autorități în privința căutărilor lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia
Incredibila poveste a femeii care a recunoscut după 34 de ani că este implicată în uciderea soțului, împușcat de iubitul ei de 15 ani
Incredibila poveste a femeii care a recunoscut după 34 de ani că este implicată în...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune maximă, se apropie de dezastru
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai bun produs
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și doar 7 km îl despărțeau de cei dragi! Destinul a avut, în schimb, alte planuri cu tânărul de 22 de ani
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei doi concurenți: „Eu mă gândeam ca după ce se află chestia asta să încerc să plec acasă.”
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!
IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în...
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să vină acasă:
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Samsung Galaxy S24 FE își face apariția în baza de date Geekbench. Ce procesor folosește
Samsung Galaxy S24 FE își face apariția în baza de date Geekbench. Ce procesor folosește
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc:...
Leii vor uimi pe toată lumea! Alte 2 zodii vor reuși să atragă atenția. Astrologii au făcut dezvăluirea
Leii vor uimi pe toată lumea! Alte 2 zodii vor reuși să atragă atenția. Astrologii...
Cinci zodii cărora Dumnezeu le pune mâna-n cap după 20 iunie. Își schimbă viața, au parte de împăcări, iar norocul le surâde pe toate planurile
Cinci zodii cărora Dumnezeu le pune mâna-n cap după 20 iunie. Își schimbă viața, au...
Comoara ascunsă a României. Au fost chemați soldații să o protejeze
Comoara ascunsă a României. Au fost chemați soldații să o protejeze
PRIMELE imagini din vacanța lui Irinel Columbeanu cu fiica sa. Petrec un sejur de vis la Cluj. Și nu e tot. Unde urmează să plece săptămâna viitoare! GALERIE FOTO!
PRIMELE imagini din vacanța lui Irinel Columbeanu cu fiica sa. Petrec un sejur de vis...
UEFA EURO 2024, disponibil acum gratuit
UEFA EURO 2024, disponibil acum gratuit
ZF: Aproape 77.000 de români bogaţi au depozite mari la bănci, peste plafonul garantat de 100.000 de euro
ZF: Aproape 77.000 de români bogaţi au depozite mari la bănci, peste plafonul garantat de...
Informația șoc pentru toți cei care se uită la TV! Absolut obligatoriu să știi asta
Informația șoc pentru toți cei care se uită la TV! Absolut obligatoriu să știi asta
Săptămâna de lucru de șase zile. Măsura radicală împotriva crizei forței de muncă
Săptămâna de lucru de șase zile. Măsura radicală împotriva crizei forței de muncă
Cum poți să iei peste 6.000 de lei PENSIE la recalculare, după 22 de ani de muncă
Cum poți să iei peste 6.000 de lei PENSIE la recalculare, după 22 de ani...
Ilie Năstase a mers să îl vadă pe multimilionarul care l-a jignit incalificabil: Românul ăsta mare şi prost
Ilie Năstase a mers să îl vadă pe multimilionarul care l-a jignit incalificabil: Românul ăsta...
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și a dat-o în vileag pe soția infidelă
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt, relația dintre cei doi: ”Ne întâlnim”
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
Drama din viața Ilincăi Vandici. Prezentatoarea a trecut prin momente teribile: „A murit lângă mine. L-am întors și am început să țip”
Drama din viața Ilincăi Vandici. Prezentatoarea a trecut prin momente teribile: „A murit lângă mine....
Avertisment pentru 4 zodii, de la Marian Golea! A început o perioadă de schimbări și câștiguri, care durează până-n iulie
Avertisment pentru 4 zodii, de la Marian Golea! A început o perioadă de schimbări și...
Fructul ieftin și delicios care face minuni pentru rinichi. Te hidratează și are un efect similar cu cafeaua
Fructul ieftin și delicios care face minuni pentru rinichi. Te hidratează și are un efect...
×