Acasă » Știri » Sport » Fotbal » „La noi te ia, te urca pe masa si te taie! Atat!”

„La noi te ia, te urca pe masa si te taie! Atat!”

De: Cancan 09/01/2011 | 00:00
La noi te ia, te urca pe masa si te taie! Atat!
ELIBERARE. Mircea Sandu ofteaza uşurat dupa ce a trecut printr-o mare incercare

La 58 de ani, Mircea Sandu a trecut printr-o cumpana a vietii din care putini ies invingatori. Depistat cu cancer la colon, presedintele FRF a dus o lupta dura cu boala si a reusit. Fara sa incerce sa invinovateasca pe cineva anume, "Nasul" a fost foarte transant, marturisind ca, daca nu ar fi depisat boala la timp si daca nu ar fi apelat la o clinica din afara tarii, deznodamantul ar fi putut fi tragic. Omul de fotbal nici nu a vrut sa auda de tratamente naturiste impotriva afectiunii sale si a mers total pe mana medicilor francezi.

Reporter: Domnule Mircea Sandu, de curand, fiica dumneavoasta s-a lansat intr-o afacere interesanta, o afacere de suflet. Care a fost primul gand ce v-a trecut prin minte vizavi deproiectul Ralucai de a investi in sistemul medical din Romania?

Mircea Sandu: Stiind-o o fire foarte dinamica, cu idei foarte bune, am incurajat-o foarte tare in acest proiect. Orice zi castigata in viata este formidabila.

R.: Considerati ca, daca nu efectuati un tratament in strainatate, sansele de vindecare scadeau simtitor?

M.S.: Acum, eu nu pot sa spun ca in Romania nu s-ar putea face nimic. Problema este ca avem medici buni, dar avem un sistem bolnav. In Franta, spre exemplu, nu este recunoscuta cartea vitala (n.r. – dosarul de investigatii medicale, istoricul bolii etc.) din Romania. In primul rand, am avut, daca vreti, un mare noroc ca am depistat boala. Iar acest lucru s-a intamplat la noi, cu ajutorul unui medic foarte bun radiolog. Doctorul Ionescu mi-a descoperit tumoarea la rect si o sa-i raman recunoscator toata viata.

R.: Sa inteleg ca v-ati interesat initial daca exista posibilitatea de a va trata in Romania.

M.S.: Da, pana mi-am dat seama ca sistemul de la noi este depasit, foarte depasit. Imediat te ia, te urca pe masa si te taie. Atat! Dincolo este un alt sistem. Din pacate, eu am suportat costurile tuturor tratamentelor, interventiilor, dar, in sfarsit, bine ca am avut posibilitatea sa fac acest lucru.

R.: Cat a reprezentat faptul ca ati avut aproape familia in tot acest timp in care v-ati luptat cu cumplita boala?

M.S.: Foarte mult. Tot timpul, Raluca a fost langa mine, impreuna cu sotia. Raluca mi-a demonstrat inca o data ca este un caracter puternic.

R.: S-a zvonit ca, la sfaturile unor apropiati, erati decis sa folositi, pe langa tratamentul medical, si o cale naturista impotriva cancerului. Este adevarat?

M.S.: Nu, fiecare cu convingerile lui. Eu sunt convins ca actul medical pe o tumoare de cancer nu se poate rezolva cu un ceai sau cu un polen. Sa dea Dumnezeu sa se poata rezolva si pe aceasta cale, nu stiu… Repet, eu unul am reusit facand doar ceea ce au spus medicii.

R.: Poate nu stiti, dar fiica dumneavoastra considera ca este doar o problema de timp pana ca si ea sa fie lovita de cancer, luandu-se dupa trecutul medical al familiei, stiindu-se faptul ca si mama ei, fosta dumneavoastra sotie, s-a stins tot din cauza unui cancer.

M.S.: Nu mi-a spus lucrul asta, nu e obligatoriu, cred ca nu este obligatoriu. Eu lucrez acum foarte mult cu medici si stiu cam tot despre cancer. La mine in familie, ma refer la rudele mele de sange, nu a existat asa ceva, a aparut de undeva din neant, pot sa spun. Eu am sa o cert putin pentru ca ea nu trebuie sa se gandeasca la asa ceva. Raluca e o fire optimista si trebuie sa gandeasca intotdeauna pozitiv.

„Inca avem nevoie de Mutu la nationala”

R.: In calitatea de presedinte al Federatiei, ati fost atacat de-a lungul anilor din toate partile. Chiar la finalul anului trecut, patronul Stelei a lansat o serie de cuvinte grele ce va erau adresate…

M.S.: Nu pot afirma decat un lucru. Anume, la toate atacurile venind din partea unui reprezentant al unui club afiliat al Federatiei Romane de Fotbal impotriva presedintelui ales de membrii FR, ma voi folosi de dreptul meu constitutional de a apela la toate parghiile legislatiei statului roman, precum si la cele ale regulamentelor fotbalistice si sportive romanesti si internationale, toate aflate in vigoare, pentru a stopa o data pentru totdeauna acest tip de aparitii si de comportament, care nu au nimic comun cu sportul, cu civilizatia.

R.: Dar de unde credeti ca s-au nascut reactiile din partea domnului Becali?

M.S.: Nu inteleg atacurile mentionate, mai ales ca in interventia mea televizata am mentionat faptul ca, in general, cluburile romanesti nu se pot organiza ca societati comerciale viabile, apeland la diversi creditori, care, prin aparitiile lor televizate, aduc mari deservicii imaginii fotbalului din tara noastra. Nu am mentionat insa niciun nume.

R.: Este nevoie de Mutu la echipa nationala chiar si dupa atatea episoade negre in care a fost protagonist?

M.S.: Ca este nevoie de Mutu la echipa nationala este foarte clar. Este un jucator de mare valoare. Sper sa isi gaseasca cat mai repede o noua echipa, o formatie in care sa se regaseasca si sa redevina ce a fost. Mutu, impreuna cu ceilalti jucatori ai acestei generatii, ar face o nationala mult mai solida. Mutu poate juca lejer pana la 34 de ani. Cu el in echipa, sansele noastre la calificare pentru turneul final din 2012 vor creste.

Declaratia socanta a Ralucai

Dupa ce tatal ei a castigat lupta impotriva cancerului, Raluca Sandu si-a uimit apropiatii cu o declaratie ce l-a socat pana si pe seful FRF. Aceasta nu a putut uita ca si-a pierdut mama naturala, fosta handbalista Simona Arghir, tot din cauza unui cancer. In plus, alte persoane din familie, rude din partea mamei, au suferit de aceasta boala. „La mine nu se mai pune problema daca o sa am, la mine se pune problema cand! E o chestiune de timp, pentru ca nu se opreste la mama si la tata. Bunica din partea mamei a murit de cancer la stomac, matusa mea a avut cancer la ovare, iar apoi si la vezica, acum vreo 2-3 ani”, a explicat fosta jucatoare de tenis.

Cinci secrete

1. Merge la sala

De cand a avut problemele de sanatate, presedintele FRF a devenit un tip mult mai riguros cu propriul organism si de aceea, de cel putin doua ori pe saptamana, se antreneaza la sala de fitness.

2. Ii e frica de batranete

La 58 de ani, „Nasu'” a inceput sa priveasca in urma cu melancolie, cel mai mare regret al sau fiind in acest moment inaintarea mult prea rapida in varsta.

3. S-a apropiat de Dumnezeu

Clipele grele prin care a trecut in 2010 l-au facut sa vada cu alti ochi relatia spirituala cu Divinitatea, devenind un om mult mai credincios, care merge foarte des la biserica pentru a se ruga

4. Asculta numai de sotie

Familia este cea mai mare realizare a sa, iar sotia, Lise, este singura persoana de care asculta atunci cand vine vorba de luarea unor decizii importante, inclusiv pe plan profesional

5. Innebunit dupa ceasuri

Bossul de la federatie are doua pasiuni transformate in colectii extrem de valoroase: ceasurile scumpe si tricourile de fotbal, cele din urma fiind stranse inca de pe vremea cand era unul dintre cei mai importanti jucatori romani

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Un turist a gătit ouă-ochiuri în balconul unui hotel din Dubai. Imaginile au devenit VIRALE
Un turist a gătit ouă-ochiuri în balconul unui hotel din Dubai. Imaginile au devenit VIRALE
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată...
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc țara asta". A filmat un atac armat și a postat imaginile
INCREDIBIL! Vedeta din România a fost îngrozită de ceea ce a trăit în America! "Urăsc...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
Cuplul Doina Teodoru-Cătălin Scărlătescu a bătut recordul la vacanțe: „Ne-am dorit mai mult timp pentru noi”
Cuplul Doina Teodoru-Cătălin Scărlătescu a bătut recordul la vacanțe: „Ne-am dorit mai mult timp pentru...
Decizia luată de autorități în privința căutărilor lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia
Decizia luată de autorități în privința căutărilor lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia
Incredibila poveste a femeii care a recunoscut după 34 de ani că este implicată în uciderea soțului, împușcat de iubitul ei de 15 ani
Incredibila poveste a femeii care a recunoscut după 34 de ani că este implicată în...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune maximă, se apropie de dezastru
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai bun produs
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Doliu în lumea muzicii! A murit Marius Baiazid, după o luptă cu o boală nemiloasă
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și doar 7 km îl despărțeau de cei dragi! Destinul a avut, în schimb, alte planuri cu tânărul de 22 de ani
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei doi concurenți: „Eu mă gândeam ca după ce se află chestia asta să încerc să plec acasă.”
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!
IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în...
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să vină acasă:
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Samsung Galaxy S24 FE își face apariția în baza de date Geekbench. Ce procesor folosește
Samsung Galaxy S24 FE își face apariția în baza de date Geekbench. Ce procesor folosește
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc:...
Leii vor uimi pe toată lumea! Alte 2 zodii vor reuși să atragă atenția. Astrologii au făcut dezvăluirea
Leii vor uimi pe toată lumea! Alte 2 zodii vor reuși să atragă atenția. Astrologii...
Cinci zodii cărora Dumnezeu le pune mâna-n cap după 20 iunie. Își schimbă viața, au parte de împăcări, iar norocul le surâde pe toate planurile
Cinci zodii cărora Dumnezeu le pune mâna-n cap după 20 iunie. Își schimbă viața, au...
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la BLOC
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la...
PRIMELE imagini din vacanța lui Irinel Columbeanu cu fiica sa. Petrec un sejur de vis la Cluj. Și nu e tot. Unde urmează să plece săptămâna viitoare! GALERIE FOTO!
PRIMELE imagini din vacanța lui Irinel Columbeanu cu fiica sa. Petrec un sejur de vis...
UEFA EURO 2024, disponibil acum gratuit
UEFA EURO 2024, disponibil acum gratuit
ZF: Aproape 77.000 de români bogaţi au depozite mari la bănci, peste plafonul garantat de 100.000 de euro
ZF: Aproape 77.000 de români bogaţi au depozite mari la bănci, peste plafonul garantat de...
Românii vor fi verificați. S-a dat ORDIN de control. NIMENI nu mai are voie să încalce legea
Românii vor fi verificați. S-a dat ORDIN de control. NIMENI nu mai are voie să...
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Cum poți să iei peste 6.000 de lei PENSIE la recalculare, după 22 de ani de muncă
Cum poți să iei peste 6.000 de lei PENSIE la recalculare, după 22 de ani...
Ilie Năstase a mers să îl vadă pe multimilionarul care l-a jignit incalificabil: Românul ăsta mare şi prost
Ilie Năstase a mers să îl vadă pe multimilionarul care l-a jignit incalificabil: Românul ăsta...
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și a dat-o în vileag pe soția infidelă
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt, relația dintre cei doi: ”Ne întâlnim”
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
Teo Trandafir, reacție răutăcioasă după ce Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău s-au despărțit din nou: „A câta oară?”
Teo Trandafir, reacție răutăcioasă după ce Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău s-au despărțit din nou:...
Avertisment pentru 4 zodii, de la Marian Golea! A început o perioadă de schimbări și câștiguri, care durează până-n iulie
Avertisment pentru 4 zodii, de la Marian Golea! A început o perioadă de schimbări și...
Fructul ieftin și delicios care face minuni pentru rinichi. Te hidratează și are un efect similar cu cafeaua
Fructul ieftin și delicios care face minuni pentru rinichi. Te hidratează și are un efect...
×