Este alertă în toată țara! Istratescu Ștefan Alexandru, în vârstă de 23 de ani, este dat dispărut. Tânărul din Târgu Jiu a plecat de acasă spre Germania, cu un microbuz cu mai multe persoane necunoscute, iar de atunci familia nu mai știe nimic despre el. Se împlinește un an de când băiatul și-a făcut bagajele și a plecat peste hotare, unde este de negăsit.
Autoritățile din România sunt în alertă și îl caută pe Istratescu Ștefan Alexandru, în vârstă de 23 de ani, din Târgu Jiu. Tânărul a plecat de acasă spre Germania, însă de multă vreme familia nu mai știe nimic despre el. Concret, din data de 24 martie 2023, acesta nu a mai luat legătura cu nicio rudă și nici nu a mai putut fi contactat. În această situație, familia băiatului a sesizat autoritățile cu privire la dispariția lui.
Acum, tânărul este căutat de oamenii legii din întreaga țară. Are o înălțime de 1,80 m, o greutate de 65-70 de kilograme, are părul șaten, ochi căprui și o construcție atletică. Nu se știe în ce a fost îmbrăcat la momentul dispariției.
„În data de 11.03.2024, în jurul orei 12:00 a plecat voluntar de la domiciliu însoțit de mai multe persoane necunoscute, respectiv cu un autoturism, cu destinația Germania, iar din data de 24.03.2023 nu a mai luat legătura cu familia și nu a mai putut fi contactat. Semnalmente: înălțimea 1,80 m, greutatea aproximativă 65-70 Kg, păr șaten, ochi căprui, fața ovală, constituție atletică. Nu se cunosc obiectele vestimentare în care era îmbrăcat la data plecării”, se arată în informarea făcută de Poliția Română.
În cazul în care cineva îl vede ori are informații despre Ștefan Alexandru, atunci trebuie să sune de urgență la 112 ori să meargă la cea mai apropiată secție de Poliție pentru a raporta toate detaliile. Autoritățile din România au dreptul să solicite sprijinul cetățenilor atunci când vine vorba despre găsirea unei persoane dispărute.
„Polițiștii care desfășoară activitatea de căutare a unei persoane dispărute au dreptul de a prelucra date și informații necesare găsirii persoanei respective, obținute din surse accesibile publicului.
(1) În scopul obținerii sprijinului populației pentru găsirea persoanelor dispărute, organele de poliție au dreptul de a face publice informațiile prevăzute în secțiunea publică a bazei de date privind persoane dispărute prin următoarele mijloace:
a) site-ul propriu de internet sau alte forme de comunicare on-line;
b) mass-media centrală și locală, audio-video sau scrisă;
c) campanii de informare;
d) diseminarea către persoanele partenere”, arată art. 27.