A murit pictorul Viorel Poiată, președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din Tulcea

Publicat: 21/08/2020 | 14:39
A murit pictorul Viorel Poiată, președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din Tulcea

Pictorul Viorel Poiată, președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din Tulcea, a murit marți. Anunțul a fost făcut de sora artistului.

Artistul plastic Viorel Poiată era și profesor, iar elevii în îndrăgeau foarte tare. Din păcate, pictorul cu „vechime artistică” de peste 40 de ani a murit astăzi.

Trista veste a fost dată chiar de sora lui, care a postat un mesaj emoționant pe o rețea socială, scrie tulceanoastra.ro

„Cu multă durere în suflet, vă spun, ca fratele meu, pictorul VIOREL POIATĂ, a plecat să facă o expoziție de icoane, acolo sus, în ceruri.

Lin și luminat să-ţi fie drumul, dragul meu! Dumnezeu să te ţină de-a dreapta Sa!”, a scris femeia. 

Citește și: Surprinzător! S-a aflat de ce a murit celebrul pictor Raphael, la 500 de ani de la decesul său!

Poiată avea 69 de ani

Viorel Poiată s-a născut pe 25 aprilie 1951, în localitatea tulceană Sulina. În anul 1974 a devenit licențiat al Facultății de Arte din cadrul Universității Timișoara.

De asemenea, în frumosul oraș de pe Bega a deschis, în anul 1974, prima sa expoziție personal, la Sala „Lira“. Ultima sa expoziție personală, intitulată „Artă și flori“ a fost vernisată în 2005 la Tulcea Galeriile Fondului Plastic aparținând Uniunii Artiștilor Plastici. Era o expoziție de acuarele închinată maestrului său, Constantin Găvenea (1911-1994), la 11 ani de la trecerea sa în eternitate.

În 2019, a câștigat Premiul I al Bienalei Internaționale de Pictură „Alexandru Ciucurencu“, ediția I, eveniment organizat de Muzeul de Artă Tulcea.

Nu rata: Doliu în lumea artelor! S-a stins din viață pictorul Vladimir Zamfirescu