Accident neobișnuit în Braniștea, Dâmbovița: Un motociclist care a încercat să evite un biciclist s-a izbit de o mașină

Autor: Maya Radu
Publicat: 21/07/2019 | 19:24
Accident neobișnuit în Braniștea, Dâmbovița: Un motociclist care a încercat să evite un biciclist s-a izbit de o mașină
Accident mai puțin obișnuit în Dâmbovița. Un biciclist care nu s-ar fi asigurat la schimbarea direcției de mers, în localitatea Braniștea, a provocat, duminică după-amiază, o coliziune în care au fost implicate o motocicletă și o mașină. Doi oameni au acum nevoie de intervenția medicilor. (VEZI ȘI: Accident grav în județul Argeș, pe Transfăgărășan. Un autoturism a căzut într-o râpă)
Din primele date, motociclistul ar fi încercat să evite biciclistul, dar s-a izbit cu motocicleta de un autoturism parcat. Impactul a fost extrem de violent. Bucăți din motocicletă s-au împrăștiat pe șosea. Motociclistul este rănit grav și va transportat la spital. Tot la spital va ajunge și biciclistul, care a fost la rândul lui rănit și necesită investigații medicale.
Cauza probabilă a accidentului, la prima vedere, ar fi neasigurarea la schimbarea direcției de mers de către biciclist. Polițiștii de la IPJ Dâmbovița au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și efectuează cercetarea la fața locului.

Avertizare INFOTRAFIC

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a lansat, duminică după-amiază, o avertizare către conducătorii auto, de a nu o opri nejustificat pe banda de urgență a autostrăzilor.

„Poliţiştii rutieri care patrulează pe autostrăzi au constatat că zilnic, mulţi conducători auto opresc nejustificat pe banda de urgenţă, creând situaţii periculoase. Din statisticile accidentelor rutiere produse pe autostrăzi reiese că sunt frecvente cazurile în care autovehicule oprite pe banda de urgenţă au fost lovite de altele. Conducătorii auto care au provocat aceste accidente fie au fost neatenţi sau obosiţi, fie nu au observat autovehiculele oprite”, arată polițiștii.

Ei reamintesc că pe banda de urgenţă pot circula doar autovehiculele cu regim prioritar care se deplasează la intervenţii sau în misiuni cu caracter de urgenţă. (CITEȘTE AICI: Doi morți și cinci răniți într-un accident grav pe Valea Oltului. Un șofer a adormit la volan)

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române le recomandă conducătorilor auto ca în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice să pornească luminile de avarie, să se echipeze cu vesta reflectorizantă, să scoată pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi să amplaseze triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

„Amintim că, oprirea nejustificată sau circulaţia pe banda de urgenţă a autostrăzilor se sancţionează cu trei puncte de penalizare şi cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni (4 sau 5 puncte-amendă)”, mai spun polițiștii rutieri.

Citește și...