Aceşti bărbaţi care au plecat cu trenul din Bucureşti au fost arestaţi în Bulgaria pentru terorism

Mai multe persoane, printre care şi-un minor, care au plecat din Bucureşti către Istanbul au fost prinse de către autorităţile din Bulgaria, fiind suspectate de activităţi teroriste.

Concret, este vorba despre cinci persoane de origine germană, care au fost arestate la graniţa cu Turcia suspectate de implicare în activităţi teroriste. Cei cinci au fost arestaţi la data de 12 aprilie în timp ce călătoreau cu trenul de la Bucureşti către Istanbul. Potrivit Agerpres, autorităţile bulgare au motive suficiente să considere că suspecţii sunt simpatizanţi ai unei organizaţii teroriste. Comportamentul lor prezintă semne de radicalizare, tipice combatanţilor terorişti străini.

Conform informaţiilor obţinute de autorităţile bulgare, patru dintre cele cinci persoane arestate au fost implicate în susţinerea unei organizaţii teroriste active în Siria şi Irak, iar minorul încerca să ajungă în Siria pentru a se alătura unei grupări teroriste. Având în vedere intenţiile lor, scopul călătoriei şi celelalte indicii, cei cinci cetăţeni germani arestaţi la frontiera bulgaro-turcă au fost consideraţi de autorităţile de la Sofia ca fiind o ameninţare la adresa securităţii naţionale. Prin urmare, cei patru adulţi au fost expulzaţi în Germania, urmând ca şi minorul să fie preluat de familia sa din Germania.

 

Citeste despre:tren, teroristi, bulgaria, bucuresti, germani, activitati teroriste


Share On Facebook