Actorul Florin Zamfirescu vorbeste in premiera despre problemele de sanatate care l-au trimis pe patul de spital! A trecut pe langa moarte dupa ce i-a plesnit aorta

Publicat: 06/07/2012 | 00:00
Florin Zamfirescu se reface usor, dar sigur dupa problemele cardio-vasculare pe care le-a intampinat in urma cu nici o luna, cand a ajuns la spital cu fisura de aorta. "Consemnat" la domiciliu, unde incearca sa se acomodeze cu noul sau stil de viata, indragitul actor ne-a marturisit in ce consta perioada sa de refacere si cate luni va fi nevoit sa stea departe de platourile de filmare si de scena de teatru.

Dupa o viata derulata la intensitate maxima, cu un program incarcat si o perioada cu schimbari majore pe plan personal, Florin Zamfirescu (63 de ani) este nevoit sa incetineasca ritmul si sa invete sa traiasca tihnit. Cel putin asa suna recomandarile specialistului cardiolog care l-a tratat pe indragitul artist dupa ce acestuia i-a plesnit o aorta. Mai exact este vorba despre fisurarea arterei principale care pleaca din ventriculul stang si duce sangele oxigenat de la inima in tot corpul, o afectiune care poate sa fie fatala daca nu se intervine la timp pentru a se regla fluctuatiile tensiunii arteriale. “Am suferit o fisura de aorta. Adica mi-a plesnit aorta din cauza tensiunii mele oscilante. Acum sunt bine. Am iesit din spital, sunt localizat la domiciliu si merg saptamanal la control”, ne-a marturisit Florin Zamfirescu. Medicii sunt optimisti si promit o refacere rapida daca pacientul isi va schimba stilul de viata si regimul alimentar. “O sa stau pe bara sase luni. Trebuie sa tin colesterolul sub control si sa-mi rezolv problemele de tensiune. De acolo pornesc toate problemele. Un pic de regim, un pic de pauza si imi trece. Nu ma plang, sunt bine!”, a declarat Florin Zamfirescu pentru CANCAN.

Citește și...