Acuzat că terorizează membrii filialei PMP sector 1, am descoperit un adevărat “Luki” Luciano din nordul Capitalei

Publicat: 18/03/2016 | 16:30
Acuzat că terorizează membrii filialei PMP sector 1, am descoperit un adevărat “Luki” Luciano din nordul Capitalei

Bossul Poliţiei de la 1, un adevărat nabab: conac la lac, Range Rover Sport şi multe combinaţii ciudăţele!

Vineri, 18 martie, Mişcarea Populară urmează să inaugureze un nou sediu în cartierul Pajura, în prezenţa candidatului la primaria Sectorului 1, Eugen Tomac. Cu această ocazie, adversarii politici s-au gândit să le ureze bun-venit Mişcării Populare într-un mod inedit, zeci de blocuri fiind mâzgălite cu inscripţii de genul „Băsescu Primar” sau „PMP”.

Cum ar veni PMP ar scrie asta pe blocuri şi locatarii s-ar bucura şi ar vota :).
Membrii PMP par că nu s-au lăsat intimidaţi de acest gest, care denotă lipsă de respect faţă de locuitorii acelor locuinţe, vor inaugura noul sediu, vor şterge inscripţiile şi vor depune plângere penală. Aceasta nu este singura acţiune agresivă: mulţi susţinători PMP din zonă, proprietari de diferite mici afaceri de cartier, sunt vânaţi efectiv de Poliţia Locală, brusc. Amenzi, ameninţări voalate. Geamuri sparte în timpul nopţii la diferite sedii. Omul din spatele acestei acţiuni concertate este Emanoil Bocean, zis “Luki”, un personaj bine înfipt în toate afacerile din Primăria Sectorului 1, consilier al fostului Primar, şi “agentul secret” al cuplului Moisescu-Costescu, care au controlat un deceniu instituţia. Să ne concentrăm un pic pe Don “Luki”.

   


Poliţia Sectorului 1 stă cu chirie la boss-ul din Primărie

Emanoil Bocean (46 de ani), consilier în cadrul Primăriei Sectorului 1, a închiriat un spaţiu comercial Poliţiei Comunitare Sector 1, instituţie de care este direct responsabil şi pe care are o coordonează în realitate . Aceeaşi instituţie îi plăteşte lunar câteva mii de euro chirie pentru complexul din strada Pajurei nr. 24, transformat în secţie de cartier, informează colegii de la cotidianul Adevărul.

Contractul de închiriere pentru spaţiul comercial de peste 200 de metri pătraţi din strada Pajurei nr. 24 a fost încheiat între SC „Minnie Com” SRL, firma lui Emanoil Bocean, şi Poliţia Comunitară Sector 1 (instituţie aflată în subordinea şi sub finanţarea primăriei locale) la sfârşitul anului 2006. Spaţiul a fost renovat, acolo înfiinţându-se, ulterior, Secţia Poliţiei Comunitare – Cartier Pajura.

Parcursul politic al lui Emanoil “Luki” Bocean

Înainte să ocupe această funcţie, Emanoil Bocean era doar un posesor de spaţiu comercial şi patron de firmă. Un an mai târziu, la 28 noiembrie 2007, intră în PNL şi devine membru al Biroului Politic Teritorial Sector 1. La 16 aprilie 2008, face o donaţie de 10.000 de lei pentru campania electorală a PNL la alegerile locale.
 

La scurt timp după ce Andrei Chiliman câştigă pentru a doua oară alegerile la Primăria Sectorului 1,îl găsim pe Emanoil Bocean angajat în cabinetul primarului, pe post de consilier cu atribuţii pe domeniul ordinii publice, mai precis pe zona Poliţiei Comunitare din sector. Toată această vreme, contractul dintre Emanoil Bocean şi Poliţia Comunitară Sector 1 a rămas valabil, fiind în vigoare şi astăzi. În concluzie, începând cu 2008, consilierul din cadrul Primăriei Sectorului 1 care se ocupă de Poliţia Comunitară încasează în jur de 4.000 de euro lunar – bani publici – de la instituţia ce i se subordonează.

Acordul dintre SC „Minnie Com” şi instituţia publică a Poliţiei Comunitare Sector 1 a fost semnat pe vremea când şef peste agenţii comunitari din sector era Marius Tudorică, înlocuit în 2007 cu Andrei Mihail. „Îmi aduc aminte că înţelegerea cu firma lui Emanoil Bocean a fost iscălită pe o perioadă de un an de zile, ea urmând să se prelungească la fiecare început de an”, a declarat Marius Tudorică.
 

Iar convenţia s-a tot prelungit, deşi conflictul de interese era evident, Andrei Mihail, fiind evaziv în declaraţii: „Nu ţin minte pe dinafară suma din contract. Nu ştiu dacă este vorba de domnul Emanoil Bocean, ştiu doar că înţelegerea s-a parafat cu o firmă. Iar atunci când s-a semnat eu nu eram în funcţie”.
 

Biroul de Presă ignoră legea informaţiilor publice

Potrivit Registrului Comerţului, firma „Minnie Com” are sediul pe strada Pajurei nr. 24, sector 1, iar Emanoil Bocean figurează ca asociat. La aceeaşi adresă – Pajurei 24 – funcţionează Secţia Poliţiei Comunitare Sector 1 – Cartier Pajura, care a luat fiinţă la sfârşitul lui 2006. Suma de 4.000 de euro este cea solictată de Bocean în multele sale anunţuri de închiriere şi confirmată de surse din cadrul Consiliului Local al sectorului 1 şi Poliţiei Comunitare.

“Luki” şi-a ascuns Range Roverul Sport şi o arde modest. Domeniul de la Crevedia n-a avut cum să-l mai ascundă….

Dacă până acum venea la sediul Poliţiei Locale sector 1 cu un superb Range Rover Sport negru (cu iniţialele KJB), diesel, de aproximativ 70.000 de euro, nu de mult timp Bocean a apărut într-o Skoda Octavia cu iniţialele HNO.

Potrivit surselor noastre Range ul a fost ascuns în garaj şi înlocuit cu ceva inferior, că nu mai sunt vremuri uşoare. Domeniul impresionant de la Crevedia şi lacul însă, astea nu pot fi ascunse nici de însuşi David Copperfield. Chiar dacă locuieşte în Bucureşti, don “Luki” are imediat lângă Bucureşti un…domeniu ieşit din comun.

Care se întinde pe partea stângă, dar şi pe dreapta a unei străzi. Construcţii noi, totul aranjat milimetric: conac, stupi, solarii, sere, herghelie, un tractor în curte, diferite alte animale. Conacul nu este aşezat aiurea, ci pe malul unui lac, unde “Luki” şi-a amenajat un ponton de pe care pescuieşte de joi până duminică, când nu e ocupat cu diferitele combinaţii prin sectorul 1.
Cine mai deţine informaţii interesante despre “Luki” este rugat să nu-i văduvească pe cititorii cancan.ro, cel mai citit site din România, de plăcerea de a afla mai multe detalii, scriindu-ne pe pont@cancan.ro.


Radu Constantin Florian

Citește și...