Bătut cu sălbăticie la festivalul UNTOLD. Victima, un român stabilit la Londra. Martorii susţin că era beat şi agresiv

Publicat: 05/08/2016 | 16:21

Prima victimă a Festivalului UNTOLD este un român stabilit la Londra, în vârstă de 30 de ani. Adrian Unciuleanu a fost bătut, vineri dimineaţa în jurul orei 3.00 de câţiva tineri, chiar pe gazonul stadionului, chiar în timp ce formaţia Dimitri Vegas&Like Mike evoluau pe scenă.

Întregul episod s-a desfăşurat sub privirile indiferente ale oamenilor de ordine care s-au mulţumit doar să le strige atacatorilor să se potolească, fără a interveni în vreun fel. Abia după finalul concertului, victima a reuşit să-i identifice pe bătăuşi, dându-i pe mâna poliţiei, arată gazetadecluj.ro.

Mă aflam pe gazonul stadionului. La un moment dat un tânăr a ieşit dintr-un grup şi s-a îndreptat spre mine, ca şi cum ar fi vrut să-mi spună ceva. M-a luat de mână şi m-a extras de lângă prietena mea, după care m-a dus în grupul său. Eu n-am avut habar ce urma să facă, am crezut – cum v-am spus – că vrea să-mi spună ceva. Brusc, m-am trezit cu vreo cinci inşi în faţă şi alţi doi în spate, care m-au atacat cu brutalitate. Am încasat o ploaie de pumni şi picioare în cap, timp de aproximativ treizeci de secunde , iar culmea, norocul meu a venit din partea fetelor care se aflau împreună cu ei. Acestea au intervenit energic şi hotărât şi m-au salvat, altminteri situaţia ar fi fost cu mult mai gravă. Incredibil, totul s-a desfăşurat în faţa oamenilor de ordine care s-au mărginit să le strige să mă lase în pace, fără să intervină. De asemenea, în învălmăşeala produsă aceştia m-am trezit cu telefonul spart, fără pălărie, ochelari de soare şi brăţara contactless BT, care era încărcată cu suma 350 de lei” susţine Adrian Unciuleanu

Victima este revoltată „Culmea-culmilor, bătăuşii mi-a spus, chiar în faţa poliţiştilor, că am meritat tot ce mi s-a întâmplat. Este incredibil: adică am fost ciomăgit doar pentru motivul pentru că am dansat, m-am simţit bine şi am băut bere în timpul spectacolului”!

Potrivit politiştilor, circumstanţele în care a avut loc evenimentul sunt încă neclare. „Bărbatul a avut în faţa poliţiştilor mai multe variante: că a fost bătut şi jefuit de telefonul mobil, însă ulterior telefonul a fost găsit la el. Persoana a primit îndrumări legale şi urmează să se prezinte la secţia de poliţie pentru a face plângere sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire şi alte violenţe”, a declarat Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

De altă parte, mai mulţi localnici au declarat în presa locală că victima a avut un comportament agresiv şi i-a ameninţat pe locuitorii din zonă, care i-au atras atenţia să nu mai facă drifturi cu maşina în faţa blocului. Mai mult, romnănul stabilit la Londra şi prietenul său se flau sub influenţa alcoolului la volan, motiv pentru care Poliţia le-a întocmit dosar penal. (Gabriel Niculescu)

Citește și...