Acasă » Știri » Știri interne » NU ÎŢI PUTEAI IMAGINA CĂ SE ÎNTÂMPLĂ ASEMENEA LUCRURI ÎNTR-UN SPITAL PENTRU COPII: ”ÎNDOAPĂ BEBELUŞII CU CARTOFI PRĂJIŢI!”
NU ÎŢI PUTEAI IMAGINA CĂ SE ÎNTÂMPLĂ ASEMENEA LUCRURI ÎNTR-UN SPITAL PENTRU COPII: ”ÎNDOAPĂ BEBELUŞII CU CARTOFI PRĂJIŢI!”
Şefa secţiei de Nefrologie de la Spitalul pentru copii “Marie Curie” a făcut declaraţii tulburătoare într-un interviu acordat pentru CANCAN.ro, în care ecplică motivul pentru care mulţi copii ajung la spital cu infecţii alimentare.
Începutul de an a debutat cu o noua drama în întreaga ţară. Zeci de copii au ajuns la spital cu sindromul hemilitic uremic, iar autorităţile şi medici din întreaga ţară au încercat să găsească sursa îmbolnăvirii. Au făcut liste amănunţite cu alimentele cu care au fost hrăniţi copiii şi au luat zeci de probe, chiar şi din apă. În urmă cu o săptămână, persoane abilitate din Ministerul Sănătăţii au declarat că o posibilă cauză a îmbolnăvirii bebeluşilor ar fi o brânză de vaci produsă într-o fabrică românească din Argeş.
Analizele au infirmat, totuşi, această ipoteză şi nici acum nu se ştie de la ce anume copiii au ajuns într-o stare atât de gravă. Mulţi dintre ei sunt trataţi la spitalul Marie Curie, pe secţia de Nefrologie, condusă de medicul Mihaela Bălgrădean. De două zile, doamna doctor şi-a mutat casa la spital şi face tot ceea ce este posibil pentru a nu pierde nici un bebeluş.
Mihaela Bălgrădean oferă sfaturi mamelor!
Într-o conferinţă de presă organizată recent, Bălgrădean a mărturisit că unul dintre copiii bolnavi mâncase în acea zi sarmale, desi avea numai şapte luni. Ea a explicat că le facem rău copiilor cu mâna noastră şi că este necesar să nu ne otrăvim bebeluşii: ”Am văzut fel de fel de lucruri în toţi aceşti ani de muncă. Mame care dădeau cartofi prăjiţi copiilor de două luni. Băgau ele în gură, mestecau, apoi scoteau şi dădeau copiilor. Păi cum să nu se îmbolnăvească acel bebeluş? Pe lângă faptul că mâncarea nu este sănătoasă, mama i-a transmis microbi prin saliva ei. I-am atras atenţia, spunându-i că nu face bine, iar mămica a replicat că nu are ce să facă, pentru că bebeluşul se uită la ea şi pofteşte. I-am explicat că bebeluşul are numai două luni, nu are nicio poftă, însă nu a înţeles. Iar acesta este numai unul dintre cazurile de care îmi aduc aminte. Sunt multe şi grave. Nu poţi să dai unui copil de câteva luni cartofi prăjiţi, chiftele prăjite, sarmale. Mamele mai fac o confuzie. Spun că fac supă copiilor şi că nu înţeleg de ce ei fac diaree. Le întreb ce au pus în supă şi aflu că delikat, diverse condimente, lucru total interzis. Mamele din România nu prea au educaţie alimentară, fac totul după capul lor, fără să apeleze la specialişti sau să citească diverse cărţi care ne învaţă astfel de lucruri”, a declarat Mihaela Bălgrădean, pentru CANCAN.ro, site-ul numărul 1 în România.