Procurorii i-au pus cătuşele şoferului epileptic!

Publicat: 15/04/2016 | 00:42
Procurorii i-au pus cătuşele şoferului epileptic!

Şoferul care a ucis cinci oameni într-o staţie de autobuz din Brăila a fost reţinut, şi va fi prezentat vineri magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.

Tânărul de 27 de ani a fost reţinut, joi, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, urmând ca vineri instanţa să decidă cu privire la propunerea de arestare preventivă a acestuia. Bărbatul este internat de la producerea accidentului, fiind audiat în spital.

Accidentul a avut loc, pe 4 aprilie, la ora 06.40, pe şoseaua Râmnicu Sărat din Brăila.

În urma accidentului, cinci persoane, un bărbat şi patru femei, cu vârste cuprinse între 37 şi 52 de ani, aflate într-o staţie de autobuz din Brăila şi-au pierdut viaţa după ce au fost lovite de maşina condusă de tânăr, iar acesta şi o altă femeie, de 47 de ani, tot din Brăila, care aştepta şi ea autobuzul, au fost răniţi, arată news.ro. Imediat după accident, şoferul, în vârstă de 27 de ani, a fost transportat la Spitalul Judeţean Brăila, unde a fost supus mai multor teste, iar unul dintre acestea – cel de urină – ar fi ieşit pozitiv, indicând consumul unor substanţe cum ar fi amfetamina/benzodiazepina/cannabis, declara atunci purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Alina Neacşu. Astfel, probe biologice au fost trimise la IML Iaşi pentru a se stabili dacă şoferul consumase droguri sau medicamente.

Alina Neacşu mai spunea că tânărul s-a prezentat, în 30 septembrie 2015, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, în urma unei convulsii, dar că acesta nu se află în baza de date a spitalului ca fiind bolnav de epilepsie, fapt care nu exclude însă diagnosticul.

La sfârşitul săptămânii trecute, tânărul a fost supus unei intervenţii chirurgicale, fiind internat la Terapie Intensivă în Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean Brăila.

Luni, Institutul de Medicină Legală din Iaşi anunţa că tânărul nu a consumat alcool sau droguri, ci un medicament anticonvulsivant şi analgezice. Cazul a intrat şi în atenţia inspectorilor de muncă din Brăila, în condiţiile în care tânărul se ducea la serviciu în momentul în care a provocat tragedia şi este considerat accident de muncă. Şoferul care a provocat accidentul este angajat ca agent de pază la o firmă din Brăila. El este urmărit penal de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

În urma cercetărilor făcute la locul accidentului de poliţişti şi procurori, s-a stabilit că tânărul, care conducea un autoturism Renault Megane, „pe fondul vitezei excesive şi al deplasării pe contrasens, a încercat să evite impactul cu o autoutilitară care circula regulamentar din sens opus, motiv pentru care a virat brusc stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, pătrunzând direct într-o staţie de autobuz unde a lovit un grup de persoane”, se arăta într-un comunicat transmis de Biroul de informare şi relaţii publice al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

(Gabriel Niculescu)

Citește și...