Adevaratul motiv pentru care Prigoana se desprarte de Adriana! „Depresiile post-divort ale vedetelor sunt mai severe..”nu se despa

Publicat: 05/03/2015 | 19:23

In utlima perioada peisajul monden romanesc a fost zguduit de o serie de divorturi bomba. Fara doar si poate cel mai sonor dintre acestea este cel al milionarului Silviu Prigoana si Adriana Bahmuteanu, dar si cel al prezentatoarei Oana Cuzino.

Psihologul CANCAN.ro, Cezar Laurentiu Cioc, incearca sa explice de ce persoanele cu statut de vedeta divorteaza mult mai repede decat oamenii obisnuiti. Oamenii pe care in general ii catalogam ca fiind vedete sunt cei care au parte de o mare mediatizare si atentie din partea publicului larg.

Unul dintre cele mai sonore divorturi este cel al milionarului Silviu Prigoana
Unul dintre cele mai sonore divorturi este cel al milionarului Silviu Prigoana

Prezenta repetata la  tv, radio sau online, le ofera vedetelor un teritoriu virtual in mintea maselor de oameni, teritoriu numit faima si in unele cazuri chiar celebritate. Oamenii obisnuiti percep vedetele ca pe niste supra-oameni, lipsiti de probleme sau griji in viata si… casatorie.

Psihologul CANCAN.ro a vorbit despre cartea a creat atatea valuri in sfera politica
Psihologul CANCAN.ro a vorbit despre cartea a creat atatea valuri in sfera politica

“Este mult mai greu sa ramai monogam atunci cand pe tasta rapida…”

“A sosit vremea sa spulberam un mit! Intr-o covarsitoare majoritate, vedetele nu sunt oameni puternici, stapani pe sine sau pe situatiile in care se afla. In extrem de multe cazuri succesul este doar o imagine proiectata social si nu o realitate personala. O statistica obiectiva arata faptul ca, in special in cazul vedetelor, casatoriile nu rezista in timp. Spre exemplu, daca faci un efort de a cauta cu mintea o vedeta trecuta de prima tinerete care sa nu fi divortat macar odata, cu foarte mare greutate ai sa gasesti una”, a explicat Cezar Laurentiu Cioc, psiholog la Institutul de Cercetare si Dezvoltare a Potentialului Uman.

Psiholog Cezar Cioc (sursa foto www.potentialuman.ro)
Psiholog Cezar Cioc (sursa foto www.potentialuman.ro)

De ce nu rezista in timp casatoriile vedetelor, explicatia este simpla, exista multe optiuni la indemana. Specia umana este monogama prin optiune, dar poligama prin structura genetica. Instinctul uman, adanc inradacinat in AND, este sa ai mai multi parteneri de-a lungul vietii. “Vedetele au un atribut care le diferentiaza de oamenii obisnuiti si anume ele au multe optiuni de parteneri. A avea optiuni este o conditie a libertatii in general. Esti liber atunci cand poti alege din mai multe variante. Este mult mai greu sa ramai monogam atunci cand pe tasta rapida de la telefon ai patru sau cinci optiuni de parteneri dispusi oricand sa inceapa o relatie cu tine. Optiunile de parteneri incurajeaza indirect separarile si divorturile”, a mai spus psihologul CANCAN.ro.

Unul dintre motivele divortului la vedete este multitudinea de optiuni
Unul dintre motivele divortului la vedete este multitudinea de optiuni

Frica de linsaj mediatic

Vedetele au multe optiuni de parteneri pentru ca au la indemana instrumente de atragere a lor si anume un aspect fizic placut, statut social si libertate financiara. Aceasta libertate de ordin finaciar le ofera vedetelor o anumita siguranta in cazul unui eventual divort. Este mult mai usor sa divortezi atunci cand ai casa ta, cariera personala si alte realizari care iti permit sa existi fizic si social fara fostul partener.

 

Psihologul Cezar Cioc
Psihologul Cezar Cioc

“Uneori depresiile post-divort ale vedetelor sunt mai severe decat ale oamenilor obisnuiti pentru ca in mintea lor apare si persista ideea ca, asa cum au avut succes financiar si mediatic, este obligatoriu sa reuseasca si in casnicie. Cand realitatea contrazice acest deziderat apar depresii majore. Acesta este momentul in care vedetele constientizeaza cat sunt de neputincioase. Uneori depresia este si mai mult accentuata de ideea ca iti dezamagesti fanii si ca imaginea ta sociala va fi terfelita pe toate mijloacele mediatice”, a mai spus Cezar.

Oana a condus-o acasa pe notarita
Oana a condus-o acasa pe notarita

La oamenii obisnuiti nu se aplica acelaeasi reguli?

Cand vine vorba de muritorii de rand, fara statut de vedeta, in foarte multe cazuri, frica si nicidecum iubirea, tine oamenii impreuna. Este vorba de frica de singuratate, frica de principii morale, frica de a nu mai putea gasi pe altcineva si multe alte frici constientizate sau nu. Exista chingi sociale care ii leaga pe oameni unul de celalalt. Fie ca este vorba de credite comune, de bunuri comune, de copii sau de lipsa mijloacelor financiare, aceste chingi descurajeaza separarea sau divortul desi in lipsa lor cei doi ar fi divortat de mult.

————————————————————————————

CITESTE SI

De ce se prostituează fetele din România? Psihologul CANCAN.RO vă oferă răspunsul!

De la bal, la… psiholog! Dupa ce fiica ei a ajuns sa fie “exploatata” pe internet, mama Izabellei si-a primit pedeapsa!

Ce spune specialistul CANCAN.ro despre fericire! Psihologul Cezar Cioc face lumina in cazul celor care prefera”tot sau nimic”

————————————————————————————

“Asa se explica si de ce in vremea comunismului nu erau divorturi atat de multe, pentru ca oamenii erau “legati” social unul de altul si nicidecum datorita presupusei moralitati superioare din acea vreme. Iti recomand sa faci un exercitiu de observatie de relatie: cand vezi un cuplu ai carui membri pretind ca sunt de multi ani impreuna, observa daca interactiunea dintre ei este inca vie, daca se mai tin de mana, daca se mai saruta, daca aleg sa petreaca timp unul cu altul, daca pleaca in calatorii romantice sau sunt atenti unul la nevoile celuialt. Daca nu observi aceste lucruri poti trage o concluzie rezonabila ca acel cuplu este tinut in viata de obligatii si nicidecum de iubire”, a conchis psihologul CANCAN.ro, Cezar Laurentiu Cioc.

(Alex Saulea)

 

Citește și...