Adrian Iorgulescu, ministrul manelelor

Publicat: 24/01/2008 | 00:00
Adrian Iorgulescu, ministrul manelelor

DEZVALUIRE. Impresarul lui Sorinel Copilul de Aur a recunoscut, pentru CANCAN, intelegerea pe care a avut-o cu directorul Operei Romane Cu doua fete. Adrian Iorgulescu, „barosanul” Culturii si Cultelor, a incercat sa ingroape afacerea „Manele la Opera” descoperita de ziarul CANCAN! Adrian Artene CANCAN a dezvaluit, in premiera, la mijlocul lunii ianuarie, ca manelistul Sorin Copilul de Aur a inchiriat scena Operei Romane pentru a filma videoclipul piesei lui „La culcare? Noapte buna”. Reprezentantii Operei au incercat atunci sa musamalizeze aceasta afacere scandaloasa. Liana Sega, coordonatorul Departamentului de Comunicare din cadrul Operei, a refuzat initial sa divulge valoarea contractului, invocand faptul ca el este confidential. Singurul care a pronuntat o suma a fost Dan Bursuc, impresarul Copilului de Aur. Acesta ne-a marturisit ca manelistul a platit 1.000 de lei pentru a inchiria sala Operei. Totodata, Sega a incercat sa-l scape basma curata pe actualul director general al Operei, Catalin Ionescu-Arbore, sustinand ca acel contract ar fi fost incheiat intr-o perioada in care institutia de cultura avea trei directori, dintre care doi nu mai sunt in functie si care ar fi responsabili de semnarea contractului. „Manelele reprezinta un gen muzical care nu a fost interzis in Romania. Prin urmare, Opera nu a comis nicio ilegalitate prin incheierea acelui contract!”, a adaugat Liana Sega. Intre timp, contractul dintre Sorinel Copilul de Aur si Opera a iesit la lumina. Suma stipulata in el este 500 de lei, iar Opera a fost reprezentata personal de Catalin Ionescu-Arbore si nu de un alt director. Pentru atat a fost „manjita” imaginea Operei!

Cine a luat „spaga” de 500 de lei?

In timpul investigatiilor, reporterii CANCAN au solicitat, cum era firesc, si punctul de vedere al ministrului Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, insa acesta a refuzat dialogul, sustinand ca este ocupat. Iorgulescu l-a delegat pe secretarul de stat Virgil Nitulescu sa vorbeasca cu ziarul nostru. Pozitia oficiala a fost ca ” Nu este problema noastra daca se canta manele la Opera, asa ca nici ministerul si nici domnul ministru Iorgulescu nu au nimic de comentat!”. Declaratia facuta de secretarul de stat Virgil Nitulescu pentru CANCAN, in 11 ianuarie 2008, este, insa, azi contrazisa flagrant de Iorgulescu. Dupa ce afacerea „Manele la Opera” a „explodat” in intreaga presa, Iorgulescu a inceput sa bata in retragere. Ministrul s-a gandit ca, totusi, nu are cum sa ingroape acest scandal si a recunoscut, in editia de ieri a unui alt cotidian central, ca „Trebuie sa am o discutie personala cu domnul Arbore cat se poate de repede, pentru a vedea exact acel contract si voi vedea si ce melodie s-a filmat!”. Iata ca ministrul Iorgulescu s-a autosesizat, abia la doua saptamani, dupa dezvaluirile din CANCAN, cand efectiv nu mai are incotro, intrucat si alte ziare au preluat ancheta reporterilor nostri. Atitudinea lui Iorgulescu este cu atat mai scandaloasa cu cat el – cel putin asa pretinde – n-a avut nici pana acum o discutie cu directorul Operei Romane, daramite sa mai solicite o ancheta pentru a constata macar care este valoarea reala a contractului si cine a luat cei 500 de lei, diferenta dintre suma declarata de Bursuc si cea mentionata in acte. Nu este problema noastra daca se canta manele la Opera, asa ca nici ministerul si nici domnul ministru Iorgulescu nu au nimic de comentat!” Virgil Nitulescu, secretar de stat (declaratie facuta pentru CANCAN in 11 ianuarie 2008)

Ultima ora: Sanctiuni la Opera

Opera Nationala a anuntat ieri ca regreta „incidentul care a condus la asocierea imaginii institutiei cu un gen muzical care nu are legatura cu politica manageriala a teatrului”, referindu-se la videoclipul filmat de catre Sorinel Copilul de Aur, si anunta sanctionarea consilierului juridic si a directorului tehnic. O sa am o discutie personala cu directorul Operei, domnul Arbore, cat se poate de repede, pentru a vedea exact acel contract si voi vedea si ce melodie s-a filmat!” Ministrul Adrian Iorgulescu (declaratie aparuta ieri, 23 ianuarie 2008, intr-un alt cotidian central) Opera a gasit contractul cu manelistul Sorinel Copilul de Aur – CANCAN, 14-01-2008 Clipul manelistului Copilul de Aur, filmat pe blat la Opera Romana – CANCAN, 12-01-2008 Sorin Copilul de Aur a urcat pe scena Operei Romane – CANCAN, 11-01-2008

Citește și...