Afaceristul care a fugit cu 920 de milioane de dolari, extrădat din România. A fost trimis în Chile!

Publicat: 15/03/2017 | 13:43
Afaceristul care a fugit cu 920 de milioane de dolari, extrădat din România. A fost trimis în Chile!

Afaceristul Rafael Garay, acuzat de fraudă după ce ar fi fugit cu banii unor investitori din ţara sa natală, aproximativ 920 de milioane de dolari, este extrădat, miercuri, în Chile, el fiind scos arestul Poliţiei Braşov şi escortat spre Aeroportul Otopeni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, Gabriela Dinu, bărbatul, la ora 14.40 acesta va fi urcat în avionul care îl va duce în Chile. Cererea de extrădare formulată de autorităţile judiciare din Chile a fost aprobată de Curtea de Apel Braşov în 18 februarie 2017.
Rafael Garay a fost prins la Braşov în noiembrie anul trecut, după ce timp de două luni a fost căutat în toată lumea fiind dat în urmărire internaţională pentru deturnare de fonduri. În 19 noiembrie 2016, a fost plasat în arest la domiciu, dar ulterior, în 28 decembrie 2016, a fost arestat preventiv după ce autorităţile din Chile au cerut extrădarea lui. Potrivit news.ro, la sfârşitul lunii septembrie, bărbatul a fost localizat în România, după ce a solicitat la Ambasada statului Chile din Bucureşti un certificat pentru a se putea căsători.

Citește și...