Acasă » Știri » Știri interne » Afla de la specialistii CANCAN.ro ce trebuie sa manaci pentru a combate raceala!

Afla de la specialistii CANCAN.ro ce trebuie sa manaci pentru a combate raceala!

De: Cancan 03/02/2015 | 12:23
Afla de la specialistii CANCAN.ro ce trebuie sa manaci pentru a combate raceala!

Vremea rece de afara da batai de cap tuturor! Astfel, pentru a combate raceala, specialistii CANCAN va dau cateva sfaturi legate de alimentatia in sezonul rece. Jesica Zamfir, castigatoarea MasterChef, a pregatit cateva retete menite sa ne ajute.

Ce gatim pentru a ne sporii imunitatea? Este o intrebare pe care multi oameni si-o pun, mai ales in sezonul rece. In acest caz, specialistii au mai multe sfaturi pentru dumneavoastra! E de preferat sa ne facem, cel putin o data pe saptamana, o lista cu ce vom gati in acea perioada si sa o lipim pe frigider. In felul acesta nu gandim pripit, mancam divesificat si avem grija sa introducem la fiecare masa alimente bogate in vitamine. Acesta este unul din sfaturile castigatoarei MasterChef, Jesica Zamfir.

Tanara de 28 de ani a vrut sa se inscrie la Masterchef Spania
Tanara de 28 de ani a vrut sa se inscrie la Masterchef Spania

In timpul iernii, Jesica prefera leguminoasele, produse pe care are grija sa le aiba in meniu de doua sau trei ori pe saptamana.  Fosta concurenta de la cel mai cunoscut show culinar ne da exemplul lintei, nautului, quinoa sau fasolea.

Cum sa combati raceala cu mancare

“ Uneori, oricat am incerca sa ne ferim de virusii din aer si cat de corect am manca sau cat de mult ne-am infofoli, este greu sa eviti raceala. Si daca s-a intamplat, atunci hai sa trecem mai usor peste, sa ne facem o dieta care sa ne amelioreze simptomele, dar si sa grabeasca recuperarea”, ne-a explicat Jesica Zamfir.

jesica zamfir

Pe durata racelii este indicat sa consumam alimente bogate in grasimi de origine animala, in special cea de pasare. De asemenea, avem nevoie de mai multa vitamina C, pe care o gasim din abundenta in citrice, ardei, patrunjel sau broccoli. “Cand mergem la piata avem grija sa ne aprovizionam si cu alimente ce contin viamina A, spre exemplu peste sau unt. Sa nu uitam nici de alimentele bogate in betacaroten, cele  pe care, ulterior, corpul nostru le transforma in vitamina A: morcovul, dovleacul, pepenele galben si rosu, zmeura sau rucola. Un aliat de nadejde impotriva simptomelor racelii este usturoiul, acesta contine alicina cu proprietati de antibiotic natural”, a mai explicat Jesica.

Jesica a reusit sa castige marele premiu de 50.000 de euro
Jesica a reusit sa castige marele premiu de 50.000 de euro

Jesica a mentionat ca nu trebuie sa uitam de minunatul ceai de ghimbir, cu multiplele lui beneficii: intareste sistemul imunitar, amelioreaza simptomele gripei si racelii, dar si ale alergiilor, are un efect energizant si reduc nivelul de stres si al colesterolului. In plus, actioneaza ca un bun digestiv. “Toate lucrurile acestea pe care le stiu despre leacuri prin alimentatie se datoreaza mamei mele, pasionata de citit carti despre alimente si „buruieni” tamaduitoare. Am sa va las  cateva retete care sa va ajute sa scapati mai usor de raceala”, a dezvaluit Jesica.

Jesica nu mai are acum timp de familie
Jesica nu mai are acum timp de familie

Supa clasica de pui

(Produs din zona Andaluciei). Avem nevoie de o jumatate de pui gras sau doua pulpe de pui, un cartof, un praz mare, doua tije de apio, trei morcovi, o bucata de dovleac, nu dovlecel, o frunza de dafin, doua, trei boabe de piper, cateva frunze de patrunjel cu tot cu codita si sare. Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert in patru litri de apa cu sare, o spumam de doua ori si adaugam toate celelalte ingrediente, bineinteles curatate si spalate. Se lasa la foc mediu sa fiarba, o ora si jumatate, iar daca folosim o oala de presiune, o jumatate de ora.

Jesica si Alexandra Shine
Jesica si Alexandra Shine

Dupa ce s-a fiert totul, strecuram si pastram doar carnea de pui si zeama rezultata pe care, ulterior, le folosim in prepararea supelor de linte pentru copii, ori supa de taitei clasici sau de orez. “Eu personal prefer sa-i pun o mana de naut deja fiert, o lingura doua de orez si o mai fierb 15 minute. Este supa noastra preferata in timpul rece”, a explicat Jesica.


Supa crema de usturoi

Supa crema de usturoi este perfecta buna pentru zilele friguroase. Avem nevoie de doua capatani mari de usturoi, doua, trei linguri cu ulei de masline, doua linguri de unt, o lingura de faina, 500 ml supa de legume sau de pui apa (in caz ca nu avem preparata supa), 200 ml smantana pentru gatit, cimbru, sare, piper, crutoane de paine pe care le „prafuim” cu un pic de paprika.

De local se ocupa castigatoarea MasterChef si sotul ei
De local se ocupa castigatoarea MasterChef si sotul ei

Cum procedem? Curatam usturoiul si-l taiem rondele, nu foarte fin. Apoi il punem intr-o tigaie impreuna cu uleiul de masline, la foc mic, sa se inmoaie, insa sa nu sa se arda! E foarte important! Daca nu va grabiti, usturoiul se poate coace in coaja la cuptor, intr-un recipient cu ulei, insa asta poate dura cam o ora. Separat, intr-o olicica, topim untul, dupa care adaugam faina, amestecam bine sa nu faca cocoloase si, treptat, punem supa. O aducem la fierbere, iar apoi o sa-i punem usturoiul calit, cimbrul, piperul si o lasam sa fiarba la foc domol cam 10 minute. Se retrage de pe foc, iar cu ajutorul blenderului  transformam totul intr-o crema. Dupa ce am pasat, o punem iar pe foc si adaugam smantana pentru gatit si o crenguta de rozmarin. Se mai da de doua sau trei ori in clocot si gata. Se seveste cu crutoane si chives tocat sau patrunjel tocat.

––––––––––––––––––––––––––––

CITESTE SI:

Unde lucreaza castigatoarea de la MasterChef 2014! Jesica si-a gasit deja de munca

Ce se intampla acum cu ultima castigatoare la Masterchef! Vezi ce-a decis sa faca Jesica Zamfir cu banii!

Ultima castigatoare de la MasterChef si-a investit toti banii intr-o afacere! Vezi cu ce se ocupa acum Jesica Zamfir!

––––––––––––––––––––––––––––


File de macro cu lamaie si salata de patrunjel si quinoua

Este nevoie de doi pesti macrou de preferat proaspat, doua lamai, cateva crengute de cimbru, sare, piper, doua legaturi de patrunjel, o cescuta de quinoa, o potocala si ulei de masline. Curatam pestele, scoatem fileurile, le asezonam cu sare si piper, il imbracam in felii de lamaie si punem o crenguta de cimbru. Dupa, impachetam fiecare file in hartie de copt, il punem intr-o tava la cuptor, circa 10-12 minute. In acest timp pregatim salata de patrunjel. Punem o ceasca de quinoa intr-o tigaie incinsa, amestecam sa nu se arda cateva secunde, dupa care, cu aceeasi ceasca, punem doua cesti de apa. Lasam sa inceapa sa fiarba si stingem focul, dupa care acoperim si asteptam sa se raceasca. Tocam fin legaturile de patrunjel si pregatim dressing-ul pentru salata din sucul de la o portocala si aceeasi cantitate de ulei de masline, sare si piper, un pic de coaja de portocala. Batem bine pana devine un sos cremos si omogen. Amestecam patrunjelul tocat, quinoa racita, acest minunat dressing (se poate pune si putina menta proaspata) si salata e gata. Se serveste alaturi de fileurile de peste peste care se poate pune, cu incredere, ca si sos, acelasi dressing de la salata. In acest preparat avem un munte de vitamine si sanatate, dar mai ales abundenta de gust. (Alex Saulea)

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Imagini INCENDIARE cu ISPITA care a primit un CADOU de 600.000 de euro de la milionarul român
Imagini INCENDIARE cu ISPITA care a primit un CADOU de 600.000 de euro de la...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează nici de ea, nici de copil”
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu cumpere așa ceva”
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei mai violaseră o adolecentă într-o staţie de autobuz
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Trenul produs în China care va lega 3 municipii importante din România. Poate circula cu o viteză de 160 km/h
Trenul produs în China care va lega 3 municipii importante din România. Poate circula cu...
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află fix lângă un mare oraș al țării
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află...
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Ungaria se UNEȘTE cu România. Moment istoric. S-a aprobat chiar azi, 25 aprilie
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
George Simion a devenit tată. Soția lui, Ilinca, a născut un băiețel. Mesajul transmis de liderul AUR
George Simion a devenit tată. Soția lui, Ilinca, a născut un băiețel. Mesajul transmis de...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...