Ajutor de la stat! Românii vor primi bani dacă îndeplinesc o singură condiție

Publicat: 08/03/2019 | 16:39

Ajutor de la stat!  Guvernul a aprobat de curând un proiect de lege prin care a decis să acorde sume importante de bani sub formă de ajutoare de urgență. 

Astfel, conform informațiilor, Guvernul va acorda ajutoare de urgență în valoare de 2.029.800 lei unui număr de 550 de familii și persoane care se confruntă cu o situație dificilă și care au mare nevoie de acești bani. Potrivit legii, situațiile de necesitate sunt acelea cauzate de incendii, inundații, alunecări de teren, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, în vederea ameliorării situației socio-materiale, de locuit și de sănătate ale acestora.

Cei de la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială au realizat, în diferite județe, anchete sociale menite să demonstreze necesitatea acordării acestui ajutor de urgență anumitor persoane sau familii:

– 87 familii și persoane singure se află în situații de necesitate cauzate de incendii care au afectat atât locuințele, anexele gospodărești, cât și bunurile de folosință îndelungată, familiile respective confruntându-se cu probleme socio-materiale și de locuit, unele dintre acestea și cu stare gravă de sănătate, motiv pentru care se află în imposibilitatea ca din veniturile proprii să-și poată repara locuințele. De exemplu, 12 apartamente dintr-un bloc din Neamț au fost afectate de explozia unei instalații de gaz metan dintr-un apartament situat pe aceeași scară.

– 31 familii se află în situații de necesitate cauzate de inundații și alunecări de teren care au afectat locuințele acestora.

– 432 familii și persoane singure din județele Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București se confruntă cu situații deosebite cauzate de probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială și necesită ajutoare de urgență în sumă totală de 1.427.500 lei, conform celor de la legestart.ro.

 

Citește și...