Alegeri prezidențiale 2019. Totul despre Bogdan Stanoevici, candidat la funcția de președinte al României

Autor: Alina S.
Publicat: 02/11/2019 | 08:12
Alegeri prezidențiale 2019. Totul despre Bogdan Stanoevici, candidat la funcția de președinte al României

Bogdan Stanoevici, în vârstă de 61 de ani, este candidat independent la alegeri prezidențiale 2019.  Vezi biografia, declarația de avere, cv-ul și care sunt obiectivele sale.

Bogdan Stanoevici,  actor și director al Circului Metropolitan București, este unul dintre cei 14 candidați la alegeri prezidențiale 2019. Primul scrutin al alegerilor pentru președinție va avea loc în 10 noiembrie 2019, urmând ca al doilea tur să aibă loc pe 24 noiembrie.

Alegeri prezidențiale 2019. Bogdan Stanoevici, studii, carieră, activitate politică

Bogdan Stanoevici s-a născut în București pe 22 ianuarie 1958. Cu câteva luni înainte de Revoluţia din 1989, a părăsit România, stabilindu-se în Franţa, unde şi-a continuat cariera actoricească. Stanoevici a revenit în România în 2011.

Bogdan Stanoevici, studii, carieră

Bogdan Stanoevici a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale” în 1982. De-a lungul carierei a jucat în zeci de piese de teatru și filme, atât în România, cât și în străinătate.

În perioada 1977 – 1989, Bogdan Stanoevici, alias Coco, aşa cum a fost cunoscut în perioada în care a activat în în grupul SONG, a jucat în 13 lung-metraje, pentru ca, ulterior, să joace în alte 10 filme. După ce a plecat din țară, acesta și-a continuat cariera de actor și peste hotare.

În prezent, Bogdan Stanoevici este directorul Circului Metropolitan București, post obținut în urma concursului de management desfășurat în anul 2017. De asemenea, acesta este actor în serialul Sacrificiul de la Antena 1, unde joacă rolul unui procuror integru.

Bogdan Stanoevici, activitate politică

Între 5 martie și 17 decembrie 2014, a fost ministru pentru românii de pretutindeni în guvernul PSD condus de Victor Ponta.

Bogdan Stanoevici, viață personală, soție, copii

Bogdan Stanoevici a plecat din România înainte de 1989, când s-a căsătorit cu o franțuizoiacă, femeia care i-a dăruit și un fiu. Atât soția, cât și copilul lui Bogdan Stanoevici au rămas în Franța atunci când actorul a decis să se întoarcă în țară.

”Din fericire, în afara distanței care ne separă, noi suntem în continuare într-o relație extrem de frumoasă și de bună. Da, sigur, așa e viața făcută, ei sunt acolo, eu sunt aici, eu am tema mea aici, ei o au acolo. Fiul meu este, evident, jumătate român, prin mine – este, de altfel, botezat ortodox. Deși mama lui este catolică, nu s-a opus în acest sens. Deci are șansa să aibă două culturi, două spiritualități și două țări”, spune Bogdan Stanoevici.

Alegeri prezidențiale 2019. Bogdan Stanoevici, declarație de avere

Bogdan Stanoevici are trecute în declarația de avere un autoturism Chevrolet și o motocicletă Honda, ambele cumpărate în 2002. Actorul nu are casă. Acesta mai are active financiare în valoare de aproape 150.000 de lei, deținute la Idea Bank. Actorul menționează salariul încasat anul trecut, în calitate de manager al Circului Metropolitan: aproape 86.000 de lei. Ca actor independent a înregistrat venituri de peste 100.000 de lei.

Bogdan Stanoevici președinte. Mesajul în campania electorală

Bogdan Stanoevici a mizat în mesajele sale de campanie electorală pe faptul că este candidat independent și, astfel, nu va fi constrâns de vreo doctrină.

„Ca independent, nu voi fi constrâns de doctrinele nici unui partid, nu voi primi ordine de la nimeni, nu voi fi deci marioneta nimănui. Fiecare dintre noi trebuie să-și regândească atitudinea față de ceilalți și față de țară. Dacă gândim de pe poziția de victimă, atunci devenim victime. Eu sunt un om care spune ce gândește și face întotdeauna ce spune”, spunea Bogdan Stanoevici în momentul în care și-a lasant candidatura pentru funcția de președinte al României.

Alegeri prezidențiale 2019 – Bogdan Stanoevici. Locul pe buletinul de vot

Potrivit Biroului Electoral Central, ordinea candidaților la alegeri prezidențiale 2019 pe buletinul de vot a fost stabilită prin tragere la sorți. Astfel, Bogdan Stanoevici este pe poziția 11, pe buletinul de vot.

Primii cinci sunt Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor și Viorica Dăncilă. Următorii candidați pe buletinele de vot sunt: Cătălin Ivan, Ninel Peia, Sebastian Popescu, John-Ion Banu, Mircea Diaconu, Bogdan Stanoevici, Ramona Bruynseels, Viorel Cataramă și Alexandru Cumpănașu.

Citește și: ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. LISTA SECȚIILOR DE VOTARE DIN STRĂINĂTATE

Alegeri prezidențiale 2019. Calendar

Potrivit calendar alegeri prezidențiale 2019, primul tur are loc pe data de 10 noiembrie, iar al doilea tur este programat pe data de 24 noiembrie, asta în cazul în care niciunul dintre candidații la prezidențiale 2019 nu obține 50% +1 dintre voturi.

De această dată, ca o noutate, este faptul că româniii din diaspora pot vota. În primul tur la prezidențiale o pot face în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie, iar în al doilea tur al alegerilor prezidențiale 2019, pe 22, 23 și 24 noiembrie.

Citește și:

Citește și...