VIDEO. Alertă în Dâmbovița. O pădure de pin din Pietroșița a luat foc

Autor: Maya Radu
Publicat: 08/03/2019 | 18:17
Este alertă în zona de nord din județul Dâmbovița. O pădure a fost cuprinsă de flăcări, vineri după-amiază. Pompierii s-au deplasat cu mai multe autospeciale cu apă și spumă în localitatea Pietroșița, unde au fost chemați după ce o pădure de pe raza comunei a luat foc.

UPDATE ORA 21.00

Incendiul a fost lichidat, zona este supravegheată pentru a depista alte eventuale focare. Zona afectată a fost greu accesibilă, suprafața destul de mare și existența mai multor focare au făcut ca intervenția să fie una destul de dificilă.
ISU Dâmbovița: „În ciuda acestor greutăți, forțele de intervenție au reușit spre seară să localizeze incendiul, la această oră fiind aproape lichidat. La operațiunea de stingere au participat 25 de pompieri, 25 de lucrători silvici de la Ocolul Silvic Pucioasa (cu trei utilaje) și 10 voluntari din cadrul SVSU Pietroșița (cu 1 buldoexcavator și un autoturism de teren).
Pentru stingerea incendiului, care s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ cinci hectare au fost făcute șanțuri de protecție, pentru a limita propagarea flăcărilor”. Au ars: lăstăriș, vegetație uscată înaltă și doborâtură de pin.
Este vorba despre o suprafață de 5.000 de metri pătrați de pădure de pin. Focul s-ar fi răspândit de la un incendiu de vegetație scăpat de sub control. La fața locului este o adevărată desfășurare de forțe. (VEZI ȘI: PERICOL URIAȘ DE EXPLOZIE ÎN ARGEȘ. A LUAT FOC O FERMĂ, IAR INCENDIUL SE EXTINDE. ÎN APROPIERE SUNT REZERVOARE DE MOTORINĂ ȘI SACI DE AZOTAT DE AMONIU)

Zeci de oameni încearcă să limiteze proporțiile dezastrului

Pompierii sunt ajutați de zeci de angajați ai Ocolului Silvic din zonă, care intervin cu utilajele pentru a limita extinderea focului.
Au venit în ajutor și voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate. În aceste momente, se acționează pentru localizarea focarului. Din fericire, nu sunt victime. (NU RATA, AICI: DUPĂ VRANCEA ȘI GIURGIU, INCENDIU PUTERNIC DE VEGETAȚIE ȘI ÎN DÂMBOVIȚA)
Citește și...