Alexandru Arşinel, despre transplantul la rinichi: „Vă dau cuvântul meu de onoare că nu am avut nicio pilă!”

Publicat: 15/02/2018 | 15:24

Alexandru Arşinel a vorbit recent despre controversatul transplant de rinichi, din 2013, care l-a salvat de la moarte. Actorul în vârstă de 78 de ani nu înţelegede ce este în continuare hulit din pricina acestei intervenţii chirurgicale. Arşinel susţine că are noroc că mai este înviaţă. În urmă cu câteva luni, a fost operat la inimă după ce a suferit un infarct.

Legat de transplantul de rinichi, Alexnadru Arşinel susţine că nu a fost vorba de nicio pilă şi că, de fapt, a fost vorba doar despre noroc.

„De ce nu eu?  De ce nu eu? Eu nu fac parte din cei 20 de milioane de români? Eu chiar nu aveam niciun dram de, nu de îngăduinţă, de apreciere? Eram un suferind de peste 40 de ani, de la 26 de ani am făcut peste 30 de colici renale. Asta este o pedeapsă la moarte, la o colică renală îţi rupi totul de pe tine, te zvârcoleşti, nu mai poţi. Nu mai poţi, înebuneşti, îţi vine să te arunci de la fereastră. Eu nu am făcut spectacol din treaba asta. Îţi dau cuvântul meu de onoare că nu am pus nicio pilă, absolut nimic. M-am trezit de o dată că-mi spune doctorul meu că rinichiul mai funcţionează doar în procent de 7% şi că dacă intru la dializă am terminat cu meseria pentru toată viaţa. A fost o întâmplare în care Dumnezeu mi-a dat şi mie puţin noroc. Nu puţin, mi-a dat mai mult…(…) Sunt în continuare judecat. Şi se toarnă o groază de minciuni ordinare. Îmi pare rău că această anatemă a căzut asupra mea, de exemplu. Dar nu-mi pare bine nici când cade asupra altui om, probabil total nevinovat., a declarat Alexandru Arşinel, într-un interviu acordat ziarului Adevărul. 

Anul trecut, Alexandru Arşinel a pierdut-o pe buna lui prietenă şi eterna lui colegă de scenă Stela Popescu. Actorul a mărturisit că moartea marii doamne a teatrului românesc a fost o lovitură profundă pentru el. De asemenea, el crede că dacă ar fi fost acolo, lângă ea, ar fi putut să o salveze.

„Am auzit că se supărase foarte tare. Ea a vrut să se ducă în altă parte şi organizatorii au oprit-o, i-au zis: „Nu, veniţi la noi“. A aşteptat trei ore maşina. Era pregătită deja şi s-a enervat. Asta am auzit. Dar nouă ni s-au mai întâmplat treburi din astea. Ceva, un declic s-a întâmplat. Tocmai de aceea, eu am ţinut să nu se mai dea la televizor ultimele imagini cu ea. Nu voiam să se despartă de public prin acea secvenţă. M-a speriat când am văzut-o prima dată. Am zis: asta nu e Stela! Devenise agresivă. Probabil ceva s-a întâmplat încă de acasă. Un început, ceva. Am s-o întreb când ne vom întâlni. (…)”, a mai spus actorul, pentru sursa citată.

Întrebat dacă şi-ar fi dat seama că Stela Popescu nu este bine, dacă ar fi fost la ultimul eveniment la care a participat actriţa, Arşinel a răspuns vehement: „Da, sigur că da..Dar nu ştiu dacă intervenţia mea i-ar fi făcut mai mult bine. Poate a murit împăcată cu gândul că nu a suferit, că nu a fost nevoie ca o persoană să aibă grijă de ea, să o ducă în căruţ, să o spele şi să o mute de pe o parte pe alta. Nu ar mai fi fost frumoasa, superba Stela Popescu. Când se trezea dimineaţa şi îi spuneam că trebuie să plecăm, ea îmi zicea: „Stai să mă fac Stela Popescu“. Puiu (Puiu Maximilian, soţul actriţei – n.r.) îi spunea: „Hai, du-te mai repede şi fă-te Stela Popescu, trebuie să plecăm“. Ce drăguţă era… Ar mai fi jucat. I-a plăcut scena enorm de mult şi s-a despărţit cu o mare dragoste şi iubire faţă de nepoţelul ei. Îi spunea Pavarotti, mi-l arăta mereu pe telefon. Şi cred că avea şi regretul vieţii. Avea un cântec în spectacolul „Stela“ – „Viaţă…Ce frumoasă eşti, viaţă!“ (se opreşte şi plânge). Tare rău îmi pare după ea, îmi lipseşte enorm de mult. Îmi pare rău după ea aşa cum îmi pare rău după mama mea. Stela a pătruns puternic în fiinţa noastră, a românilor. Românca mea minunată…”

 

Citește și...