Până pe 11 aprilie, pe teritoriul României au fost confirmate 5.990 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19, care 758 au fost declarate vindecate și externate. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 523 de noi cazuri de îmbolnăvire, semn clar că suntem departe de a câștiga lupta cu pandemia.
VEZI AICI: DOLIU ÎN PRESA DIN ROMÂNIA. DIRECTOR DE ZIAR, UCIS DE CORONAVIRUS! “AM PIERDUT UN PROFESIONIST!”
Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, bagă și mai mult spaima în populație, susținând că pandemia ar putea dura chiar și doi ani.
“Ne așteptăm ca acest număr de cazuri să crească până spre sfârșitul lunii. Vor fi anumite sincope în week-end, pentru că nu toate laboratoarele lucrează în week-end, nu pot lucra 7 zile din 7. Sperăm să ajungem să testăm între 8.000 și 10.000 de oameni pe zi.
IZOLARE. ARAFAT: Nimeni nu poate garanta că peste o lună nu se va prelungi starea de urgență
Masca e importantă, dar mai important e să menținem distanțarea socială și să respectăm normele de igienă impuse. Va trebui să ne obișnuim să respectăm unele dintre aceste măsuri introduse acum, mă refer la distanțare și la unele măsuri de igienă.
Mă aștept ca această pandemie să dureze circa doi ani, cu o scădere a intensității ei în următorul an”, a delcarat Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.
Potrivit ultimul raport oferit de Grupul de Comunicare Strategică, 282 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au murit. Pacienții erau internați în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman și Gorj, au decedat.