ALINA BICA a fost condamnată la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare!

Publicat: 26/01/2017 | 17:18
ALINA BICA a fost condamnată la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare!

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, a fost condamnată în această joi la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare de către Instanţa supremă. Mai mult decât atât, tot astăzi a fost condamnat şi omul de afaceri Horia Simu, la patru ani, dar şi fostul şef al ANAF, Şerban Pop la cinci ani de închisoare, în dosarul privind fapte de corupţie legate de soluţionarea favorabilă a unui dosar al lui Simu.

Decizia nu este una definitivă şi poate fi contestată la Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Alina Bica este acuzată că în 2014, pe când era şefa DIICOT,  a acceptat 17.500 de euro de la Horia Simu, printr-un intermediar, respectiv fostul şef al ANAF Şerban Pop,  pentru a pune presiune pe procurorii din subordinea ei astfel încât dosarul omului de afaceri să fie închis. 

Decizia de joi nu va fi definitivă. După ce a fost deschis acest dosar, procurorii au revizuit dispoziţia de clasare a dosarului lui Horia Simu şi au cerut reluarea anchetei, dar nu au primit încă o decizie în acest sens. Alina Bica mai este este implicată în două din cele cinci dosare „ANRP”.

Citește și...