Alte probleme în pandemie: studiile clinice pentru unul din tratamentele pentru coronavirus, oprite de OMS

Publicat: 05/07/2020 | 13:55
Alte probleme în pandemie: studiile clinice pentru unul din tratamentele pentru coronavirus, oprite de OMS

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a luat decizia de a opri studiile clinice pentru unul din tratamentele pentru coronavirus. Iată de ce s-a luat această hotărâre îngrijorătoare.

Cercetătorii care au efectuat studiile clinice referitoare la folosirea hidroxiclorochină și a lopinavir sauritonavir pentru tratarea pacienților cu coronavirus au ajuns la concluzii îngrijorătoare.

Acest tratament este ineficient și nu reduce mortalitatea în rândul bolnavilor, așa că studiile vor fi oprite, a transmis Organizația Mondială a Sănătății. 

Ce tratament va fi folosit

După ce folosirea remdesivir s-a dovedit eficientă, Comisia Europeană a aprobat, în urmă cu două zile, folosirea acestui medicament pentru cei care au contractat Covid-1. 

„Protecţia sănătăţii publice este o prioritate-cheie a CE şi, ca atare, datele privind Remedesivir au fost evaluate într-un interval de timp excepţional de scurt prin intermediul unei proceduri de examinare continuă, o abordare utilizată de EMA în situaţii de urgenţă în materie de sănătate publică pentru a evalua datele pe măsură ce acestea devin disponibile”, a arătat CE.

Situația din Europa este, însă, foarte delicată, deoarece în urmă cu câteva zile SUA a făcut o achiziție neașteptată. Nicio alță țară nu mai poate cumpăra din acest moment remdesivir, pentru că administrația Trump a cumpărat tot stocul existent și a achitat virtual și producția pe următoarele trei luni.

Primele 140.000 de doze, destinate testelor în întreaga lume, au fost deja utilizate, iar SUA a cumpărat peste 500.000 de doze. Practic, fabrica va putea produce remdesivir pentru comercializare abia la finalul lui septembrie.

Foto: pixabay.com