Amenzi uriașe pe litoral, din cauza nerespectării măsurilor impuse de pandemie

Publicat: 16/08/2020 | 21:26
Amenzi uriașe pe litoral, din cauza nerespectării măsurilor impuse de pandemie

Șapte unităţi de alimentație publică de pe litoral au fost sancționate cu amenzi uriașe pentru nerespectarea măsurilor impuse de pandemie. 

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Constanța au anunțat că peste 360 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi reprezentanţi ai altor instituţii de control au acţionat, sâmbătă noaptea, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară, în vederea prevenirii şi limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în principalele zone aglomerate din judeţul Constanţa.

Astfel, au fost identificate şapte societăţi comerciale care nu au respectat măsurile impuse şi au fost date opt amenzi în valoare totală de 61.000 de lei, scrie Agerpres.

O terasă din Vamă, amendată cu 10.000 de lei

„În Mamaia, poliţiştii au identificat trei societăţi comerciale care nu au luat măsuri necesare respectării normelor de protecţie sanitară şi aplicării celor pentru distanţare fizică, în mod eficient, pentru evitarea, pe cât posibil, a interacţiunii între clienţi. Este vorba despre trei cluburi care au fost amendate cu câte 5.000 de lei fiecare, iar, ulterior, pentru că nu s-au conformat legislaţiei şi recomandărilor poliţiştilor, două din cele trei unităţi au mai fost sancţionate cu câte 10.000 de lei, fiecare”, scrie în comunicatul IPJ Constanţa.

De asemenea, în Costinești, două cluburi în care nu erau respectate normele de distanţare au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 16.000 de lei, iar o terasă-restaurant din Vama Veche a primit o sancțiune de 10.000 de lei.